Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 21/12, Säsongsfinal med Koppelman och Elmér

december 15th, 2011

Koppla bort julstöket för en stund och kom ner till GASTAS grande finale, Onsdagen den 21 december klockan 19.30 på Å-krogen.

Mikael Koppelman jobbade som skribent när han fick chansen att intervjua komikern Måns Möller. Han frågade Måns: ”du måste ha världens roligaste jobb”? ”Ja, svarade Måns, ”du borde prova själv”. Och så fick det bli. Mikael Koppelman har nu jobbat i ca 10 år som stand up-komiker. Han har en avslappnad och smart stil på scen, eller som han säger själv ”Min specialitet är att vara oförskämd på ett artigt sätt”. Förutom Stand Up så jobbar han även som manusskrivare till diverse humorprogram och han har varit redaktör för Extra Extra, Snacka om nyheter, Comedy Fightclub och Hål i väggen. Han har också jobbat med klassikern Parlamentet.

Han har varit på GASTA många gånger och har alltid varit lika uppskattad. Därför var det ett självklart val att ha honom till säsongsfinalen.

Henrik Elmér är en oerhört spännande komiker. Med en svart och smått absurd humor, bygger han upp världar som vi inte hade en aning fanns. Henrik har ett alldeles eget sätt att se på saker. Han slog igenom i tv-programmet ”Släng dig i brunnen” på nittiotalet och har sedan dess hunnit med Fringefestivalen i Edinburgh. Där framförde han stand upshowen ”The Sweirdish mind of Henrik Elmér”. Den showen har sen utvecklats till filmprojektet ”Meningen med Hugo”. Filmen är under produktion och beräknas ha premiär 2012.

Vi ser alla fram emot att få uppleva Henriks unika stand up igen.

Med sig på scen har de GASTAS egna guldkorn:
Hans Carstensen
Anna Siekas
Per Rydqvist

Vår förhoppning är också att en hemlig gäst kan dyka upp på scenen!!!

Kvällens MC är Peter Drake, silvermedaljör i årets upplaga av nybörjartävlingen Bungy comedy.

Onsdag 14/12, David Druid, Fredrik T Olsson m fl

december 8th, 2011

Näst sista chansen att se stand up före jul. GASTA bjuder in till värmen onsdagen den 14 december klockan 19.30 på mysiga Å-krogen.

David Druid är ren energi förpackad i en komikers kropp. Det går fort när David pratar, skämten haglar och man har full sjå att hämta andan mellan skrattattackerna. David har turnerat med Stockholm Live och 2009 gästade han en smockfullt GASTA tillsammans med Özz Nûjen, Aron Flam och Ola Söderholm. Den kvällen gjorde han succé. David har också medverkat i radioprogrammet Vakna med the Voice och i Ballar av stål på tv5.

Fredrik T Olsson är en annan kär komiker på GASTA-scenen. Fredrik är något lugnare än David. Han gör ofta skarpa iakttagelser kring vardagen omkring oss, serverade på hans eget lite underfundiga vis. Vi är många som har skrattat åt Fredrik utan att veta om det, eftersom han har skrivit manus till olika tv-serier och humorprogram, bl a Cleo, Svensson Svensson och Ett gott parti. Samt Babben & Co och Snacka om nyheter.

Som om detta inte vore nog, med sig på scen denna kväll har de;
David Westlinder, Tobbe Ström och Mathias Heldevik
MC:Stephan Ahlgren

Onsdag 7/12, Jörgen Sjöberg är tillbaka i Gävle!!!

december 1st, 2011

Showstart kl 19.30 på Å-krogen. Missa inte detta!

Jörgen Sjöberg är en energisk scenpersonlighet med stort hjärta. Han är en mästare på publiksnack och kroppsspråk. Han gjorde stor succé sist han var på GASTA i cirkustältet i juni. 2010 nominerades han till årets konferencier vid Malmö Comedy Festival. Han har jobbat som safariguide i Kenya och som äventyrsguide i Indonesien.

Så här skrev GD om Jörgen en av gångerna han var på GASTA: Skånepågen Jörgen Sjöberg har definitivt scenvanan i nerverna. Direkt söker han publiken och förolämpningarna haglar. Det munhuggs högt och vilt i publiken och äntligen händer något. Jörgen har ställt sig i ena ringhörnan och placerat oss i den andra. Verbala käftsmällar flyger kors och tvärs. Och det är alldeles, alldeles underbart. Ingen tar illa upp, alla är med på noterna och det är så underbart fantastiskt att få släppa loss asgarvet.

Med sig på scen denna kväll har han:
Malin Appeltoft
Hans Carstensen
Stefan Söderblom
Stephan Ahlgren
Jimmy Eriksson

MC:Per Rydkvist