Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 29/2, Håkan Jäder m fl

februari 26th, 2012

GASTA firar skottårets extra dag med Håkan Jäder Å-krogen Onsdagen den 29 februari, klockan 19.30

När Håkan Jäder besökte Falun och Norrare Comedy club inledde han kvällen med att säga ”Jag är nog mest känd över att inte vara känd.”
Det är också helt sant, han har jobbat som ståuppare i 15 år och är fortfarande en doldis bakom de stora namnen. Men som recensenten för Falukuriren skrev om den kvällen på Norrare;
”Jäder visar att han är en bortglömd diamant och kvällens odiskutabla höjdpunkt”.
Han är ett känt ansikte på Norra Brunn i Stockholm och han har även medverkat i flera tv-produktioner, bl a ”Hjälp” på tv 4 och Roast på tv 5. Han har också medverkat i ”Släng dig i brunnen”.
Håkan bor i Värmland, där han driver Jäders teater som spelar barn och ungdomsteater.

Med sig denna kväll har han Gastas ordförande, Stefan Söderblom och den otroliga

GERDA BYLUND. Från Sundsvall kommer Suzanne Olsson.

Gasta har även bjudit in de roligaste herrarna som Sundsvall kan erbjuda; Lacke Svensson och Jimmy Södermark. De driver den omåttligt populära ståupp klubben ”Skratta med käften comedy club” i Sundsvall. Denna kväll tar de vägen förbi Gasta och axlar MC-jobbet.

Onsdag 22/2, Kristoffer Appelquist & Susanna Eklund m fl

februari 18th, 2012

Att kalla Kristoffer Appelquist för ståupp-komiker gör honom inte riktigt rättvisa. Kristoffer är en estradör av rang och en av våra mest populära komiker. År 2010 satte han upp sin bejublade ståupp-föreställning KRIG. Där förklarade han krig mot allt ifrån den egna övervikten till fredsbevarande styrkor i Afghanistan. Han har även jobbat som fältartist i just Afghanistan. Förutom att åka land och rike runt och köra standup, så har han jobbat en hel del i tv. Ett axplock av allt han varit med i; Timeout, Parlamentet, Babben co, Morgonsoffan och Stockholm live. Han har även varit med i humorserien Starke man, där han spelade den nördige datateknikern. Han är också väldigt rolig att följa på twitter och missa inte hans blogg. http://kristofferappelquist.blogspot.com/

Susanna Eklund skämtar gärna om vådan över att alltid behöva ta för sig, ta plats och armbåga sig fram. Andra favoritämnen är iakttagelser från vardagen och sport. Hon har gjort sportkrönikor på radio och suttit i sportpanelen i Gomorron Sverige på SVT. Hon är den enda kvinnan som skrivit manus till tv-programmet Parlamentet. Hon har också medverkat i programmet ”Släng dig i brunnen”.

Adeel Faqih kommer också tillbaka till GASTAS scen.

På scenen kommer GASTAS Mathias Heldevik att ses.
MC: Per Rydqvist

Onsdag 15/2, Dominik Henzel och Johan Ranner m fl

februari 10th, 2012

Dominik Henzel har varit på GASTA flera gånger. Senast var under våren 2010 och sen desshar Dominik gått från klarhet till klarhet. Han har gjort flera bejubladeavsnitt av Parlamentet i tv 4, 2010 var han med i kanal 3 ”Comedy Fightclub” och kanal 5 ”Raw comedy club.

Dominik är skådespelare i grunden och slogigenom i filmen G, där han spelade Sudden. Han har också haft roller i serier som ”Playa del Sol” och ”Solsidan”. Han är en återkommande komiker på den anrika ståupp-klubben Norra Brunn i Stockholm.

Johan Ranner är ett knippe ren energi som faktiskt även jobbar som stuntman. På scen händer det ibland att han kombinerar just komik med lite stunts. Det gäller att hänga med när Johan bjuder in en i sin värld, för här går det undan. På klingande dalmål kastar han sig mellan allehanda ämnen. Det blir garanterat aldrig tråkigt och förutsägbart. Med herr Ranner på scen vet man aldrig riktigt vad som ska hända.

Med sig denna kväll har de:
Heinrich Harder
Per Rydkvist
Henrik Unogård

MC: Stefan Söderblom och Mathias Heldevik

Onsdag 8/2, JUBILEUM, Martin Soneby, Isak Jansson, Niklas Folkegård m fl

februari 6th, 2012

Välkommen till GASTAS galaföreställning när vi firar 100 gångers – jubileum!
Som alltid på Å-krogen, den 8 februari, klockan 19.30

Den 4 mars 2007 slog GASTA för första gången upp portarna till Gävles första standup-klubb.
Sedan dess har föreningen GASTA arrangerat 99 standup-kvällar.

Den ETTHUNDRADE föreställningen firas med en galakväll på Å-krogen med nästan samma lineup som det var den där magiska kvällen i mars 2007.

Flera av de som var med den kvällen har utvecklats något enormt och är numera etablerade komiker.
Det är ett gäng kreativa tusenkonstnärer som vi har den äran att få tillbaka till GASTA. Det har varit enormt roligt att följa dom.

Martin Soneby har hållit på med standup sen 2005. Efter att ha gästat GASTA 2007, har han hunnit med en hel del, bl a; Han har varit lärling och följeslagare åt Magnus Betner i kanal 5:s ”I ditt ansikte”. Martin skapade Soneby Citysports i programmet Ballar av stål. Han har synts i Raw Comedy Show. Han har skrivit manus till Parlamentet och Roast på Berns och naturligtvis har han uppträtt på alla standup-klubbar som finns i Sverige.

Isak Jansson har drivit Norrare Comedy i Falun och flera klubbar i Stockholm. Han har regisserat och skrivit manus till programmet Pensionärsjävlar. Han har skrivit manus och satt upp standup-föreställningen ”Filosofi för sinnesslöa” och ”En julpjäs-skägg, luva och blod”. Isak är en tusenkonstnär som filmar, skriver, uppträder och regisserar. Han har gjort bejublade gig i Indien och han har fått ett helt Miljöting i Dalarna att skratta så de trillade av stolarna (jag vardär).

Niklas Folkegård sitter med i GASTAs styrelse och har varit med från allra första början. Efter att ha gått i ”pension” som fakir i gycklargruppen Vazir, var det naturligt för estradören Niklas att söka sig till andra scener. Niklas uppträder nu runtom i Sverige med sin standup. Han är en välkänd röst i Radio Gävleborg P4, där jobbar han som länskorrespondent och besöker varje onsdag besynnerliga platser runt om i vårt län och rapporterar om dem, på det där helt unika Folkegårdiska sättet. Han spelar numera även ukelele.

Hans Carstensen! Utan Hans hade vi inte haft GASTA i Gävle. Det var han och Rolf Berlin som drog igång det hela 2007. Hans är en eldsjäl som brinner för standup. Han jobbar också som författare, lärare och komiker och han är mannen som har fått många av Gävles aktiva komiker att börja med standup efter att de hade gått hans kurser i ämnet.

MC: Stefan Söderblom var inte med på premiärkvällen 2007. Det var Rolf Berlin som var MC då. Men eftersom han inte kunde komma, tyckte vi att vem kunde vara bättre att sköta kvällens konferencier -jobb om inte GASTAS eminente allt i allo och ordförande, Stefan Söderblom.