Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 28/3 Jesper Odelberg m fl

mars 23rd, 2012

Det är en stor ära att få presentera Jesper Odelberg, Skämt som sitter
GASTA på Å-krogen den 28 mars, klockan 19.30.

Sedan 1995 har Jesper Odelberg turnerat runt i Sverige, Norge och Finland som ståupp-komiker. Med sin mycket självutlämnande stil skämtar han ofta om Cerebral pares, CP, eftersom han själv har en cp-skada. Jesper hade sitt stora genombrott 1997 i programmet ”Släng dig i brunnen” . Efter att ha briljerat i tv vill alla ha denne elake, träffsäkre och utmanande komiker. Han har en vass tunga men visar alltid värme och kärlek för de svaga och utsatta i samhället.
1998 turnerade Jesper tillsammans med Jan Bylund, Thomas Oredsson och Håkan Jäder. De gjorde showen ”Den onde, den gode och den fule” i 70 föreställningar.

1999 gjorde han showen ”Är du CP eller …? på Backa Teater tillsammans med Lasse Linderoth (Ali Hussein).

Han medverkar också i Jonas Gardells film ”Livet är en schlager”.
Jesper jobbar också som musiker. Han har bl a varit med i krogshowen ”Stereo” tillsammans med Tripple and Touch.
Teater, tv/film, standup och musik, allt det där finns på Jespers repertoar och faktiskt är det nog så att talang på något sätt alltid dyker upp varhelst den gömt sig, trots alla svårigheter. Jesper brukar förresten kalla sin show för Sit-down!
http://www.odelberg.se/

Med på scen denna extraordinära kväll blir:
Anna Siekas, Peter Drake samt en och annan överraskning.
MC: Hans Carstensen

Onsdag 21/3, Fredrik Andersson, Niklas Larsson m fl

mars 16th, 2012

Fredrik Andersson kan vara både en provocerande och charmig komiker på samma gång.
Han tar upp ämnen som ingen annan har vågat närma sig och får sin publik att skratta åt saker de inte trodde var möjliga.
Det gör honom till en av de mest originella komikerna i Sverige idag. Trots, eller tack vare, sin kompromisslösa humor, syns han på de etablerade stand-up-scenerna i hela landet.
Bakom kameran har Fredrik arbetat med humor för ett flertal tv-produktioner de senaste åren, som 100%, Extra, Extra, Morgonsoffan, Veckans Nyheter och Parlamentet.
I TV har ni sett honom i Roast från Berns, RAW och Ballar av stål i Kanal 5.
Våren 2010 åkte Fredrik Andersson på sveriges största stand-up-turné, Big Comedy med bland andra Henrik Schyffert, Johan Rheborg och Adde Malberg.
Fredrik jobbar numera även som komiker i London.

Niklas Larsson är en stand-up-komiker som äntrade scenen redan 2005 och trots sin unga ålder redan hunnit med att uppträda på nästan alla Sveriges stand-up-klubbar, både som komiker och konferencier. Med sin charmiga och energiska humor lockar han alla till skratt.

Marja Nyberg Slog igenom som stand-up-komiker fullt ut med en egen serie på SVT Play. Marja är från Falun.

Med sig på scen har de
Mathias Heldevik och Stefan Söderblom.

MC: Anna Siekas

Onsdag 14/3, Jason Rouse, James McKie m fl

mars 8th, 2012

GASTA bjuder in till en barnförbjuden kväll med Jason Rouse, onsdagen den 14 mars, klockan 19.30 på Å-krogen

Jason Rouse kommer denna kväll direkt från Glasgow till Gävle. Det beror på att Jason är en internationell komiker som har vänt upp och ner på hela standup-världen. De senaste årtiondena har denne komiske outsider slipat på sin originella stil på klubbar och festivaler runt hela världen.
Rouse haft som mission att bryta ny mark inom standup. Att släppa loss Jason Rouse är som att släppa lös ett urspårat godståg.
När Jason står på scen kan man förvänta sig att det blir rått, chockerande och mycket mycket roligt. Känsliga tittare varnas.
Jason Rouse framträder endast på engelska.

James McKie är en tvättäkta engelsman av den lite snällare sorten. Han har en underbar torr engelsk humor och även han framträder på engelska.

Med på scen även sundsvallspojkarna Lacke Svensson och Jimmy Södermark. Från GASTA uppträder Hans Carstensen och Gerda Bylund.

MC: Mathias Heldevik och Stefan Söderblom

Onsdag 7/3, Lars Magnusson, Erik Löfmark m fl

mars 2nd, 2012

Onsdagen den 7 mars (showstart 19.30) slår vi upp portarna på Å-krogen och bjuder in till ståupp med en av sveriges mest underskattade komiker, Lars Magnusson

Lars Magnusson har hållit på med ståupp i 15 år. Han har mött all sorts publik och har därför en enorm rutin på att hantera alla situationer. Han driver också reyföretaget ”Cabaret Linné” . Där produceras det en nyårsrevy per år. Han är skicklig på improvisationer och har en förmåga att träffsäkert spegla vardagssituationer på ett humoristiskt sätt. Han brukar också arrangera ståupp-kvällar i Hässleholm under namnet ”The Najs Gajs”, där komikerna bara får köra snälla skämt. Både Thomas Pettersson och Johan Glans har varit där och uppträtt.

Med sig på scen denna kväll har han Erik Löfmarck, komiker, musiker och stockholmare. En av komikerna bakom konceptklubben ”Lobby” i Kulturhuset i Stockholm. Komikergruppen bildades 2009 och består, förutom Erik Löfmarck, av Agneta Wallin och Lasse Nielsen. Inriktningen för humorn på Lobbyn är att det ska vara nyskriven politisk humor. 2010 vann Lobbyn juryns hederspris på Stand Upgalan.

Vi får även se Anna Siekas med flera.

MC: Peter Drake