Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 2 maj, David Druid & Behrad Rouzbeh m fl

april 27th, 2012

GASTA firar in våren med herrarna David Druid och Behrad Rouzbeh
Å-krogen onsdagen den 2 maj, klockan 19.30

David Druid är en ung lovande komiker som alltid fyller scenen med energi och gapskratt. Han gjorde sin standup-debut i den första upplagan av rookietävlingen Bungy Comedy.
2008 var han med på Stockholm Liveturnén. 2009 gjorde han ett bejublat besök på ett fullsatt GASTA tillsammans med bl a Özz Nûjen, som han turnerade med då.
David har också gjort en hel del tv och radio. Han är en återkommande programledare i Morgonpasset P3 och han har jobbat med TV-programmet Vakna med the Voice.
Han spelade reportern Tony scala i filmen ”Flickan som lekte med elden”.
Nu är han aktuell som karaktären Robin i TV4s komediserie ”Kontoret”.

Behrad Rouzbeh har en mångsidig humor som lyckas träffa skrattnerven varje gång, oavsett publik. Han har glimten i ögat och driver gärna med våra fördomar om förorten och machokulturen. Det personliga och intima blandas med vassa samhällsobservationer och skildringar om hur det är att vara invandrare i Sverige.

Med sig på scenen har de:
Zerina Juveus, Peter Drake, Mathias Heldevik, Janne Dahlberg,

MC: Hans Carstensen

Onsdag 25/4, Ann Westin m fl

april 19th, 2012

GASTA har den äran att presentera drottningen av stand-up, Ann Westin onsdagen den 25 april, klockan 19.30 på Å-krogen

Ann Westin är fruktansvärt rolig, det har hon papper på. Två gånger har hon blivit korad till Årets kvinnliga komiker på banchens Standupgala. Juryns motivering var ”Med sin timing och sitt obetalbara kroppspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas.”

Hon har även gjort en hel del tv, bl a ”Babben & co, Sing along, Släng dig i brunnen och Snacka om nyheter. Hon har gjort krogshowen ”En liten jävla krogshow” med Anna-Lena Brundin, Yvonne Skattberg och Zeid Andersson.

Hon hade även rollen som ”Anna – Greta från Ryd” i Åsa Nisse filmen ” Wälkom to Knohult”.

Just nu är hon också aktuell med den egna showen ”Hämd” som hade premiär 20 oktober 2011 på Mosebacke och som nu spelas runt om i utvalda städer i landet.

Hon kommer också att ha en roll i filmatiseringen av Camilla Läckbergs ”Fjällbackamorden”. Ann ska spela polisen ”Annika”.
I januari 2012 medverkade hon i Växjörevyn ”Kungasmällen”.
Som ni ser så är detta en mycket produktiv komiker och vi är väldigt glada över att hon har tid att ta sig förbi Gävle och GASTA .
”Ann Westin är ett tryggt val – om man vill skratta”

Med sig på scen denna kväll har hon:
Mike Räsänen, Anders Bergström, Anna Siekas och Hans Carstensen
MC: Mathias Heldevik/Stefan Söderblom

Onsdag 18/4, Jörgen Sjöberg m fl

april 13th, 2012

GASTA tar en paus i hockeyfesten och bjuder in till en stunds nervlugnande stand-up med Jörgen Sjöberg

Jörgen Sjöbergs standup beskrivs som energisk och glad, med ett medryckande kroppsspråk. Detta höll recensenten Johanna Edbom på GD med om när Jörgen var på GASTA för några år sedan. Så här skrev hon;
”Skånepågen Jörgen Sjöberg har definitivt scenvanan i nerverna. Direkt söker han publiken och förolämpningarna haglar. Det munhuggs högt och vilt och äntligen händer det något…. Verbala käftsmällar flyger kors och tvärs och det är alldeles, alldeles underbart…. Det är så underbart fantastiskt att få släppa loss asgarvet . I kväll är han tillbaka för att upprepa den succén.

Tomas Bonderud kan verkligen det här med standup. Han driver den kända stand up-klubben ”BigBenStandUp” i Stockholm, där alla sveriges komiker har stått på scen någon gång under karriären. Många komiker testar nytt material på just BigBen. Tomas själv kliver upp på BigBens scen flera gånger i veckan så han är en rutinerad komiker som vet hur man får igång en publik.

Med på scen denna kväll, ser vi även:
Thomas Norstedt
Gerda Bylund
Stefan Söderblom

MC: Hans Carstensen

Onsdag 11/4, Rune Sorlie, Henrik Blomqvist m fl

april 8th, 2012

GASTA öppnar portarna till ännu en stå upp-kväll, klockan 19.30 på Å-krogen

Rune Sörlie vann rookiestandup-tävlingen KomikerCupen 2010. Juryns motivering var: ”Med hjälp av enträgna studier och grundligt förarbete i ämnet standup comedy
lyckades norrmannen Rune Sørlie smattra in sin ständiga flod av punchlines så att medtävlarna kiknade av skratt.” K. Åkerblom, master of charge

Efter det så har han uppträtt på flera av ståupp-klubbarna i Sverige.

Farzad Nouri är bland annat känd för sina humorklipp tillsammans med sin bror Ramin. De gjorde stor succé på humorsajten 1000apor. Idag skriver Farzad krönikor för Nyheter 24 och driver tillsammans med sin bror den populära humorbloggen ”Blogg är tjockare än vatten” på Finest.se. Farzad reser också land och rike runt och ståuppar. Han har synts på de flesta stora scener och från listan kan vi pricka av RAW, Comedy Central och Sthlm Live. Farzad hittar inspiration till sin standup i vardagen, bland sina vänner. ”Det finns mycket korkat att skoja om i vår värld” säger Farzad

Henrik Blomqvist är en mycket uppskattad komiker här i Gävle och han har flera gånger varit på GASTA. Han driver ståupp-klubben El Mundo i Stockholm.

Med sig på scen har de:
Gerda Bylund
Hans Carstensen
Mathias Heldevik

MC: Anna Siekas

Onsdag 4/4, Musik och komik med Anders Celin och Ola Aurell m fl

april 1st, 2012

GASTA bjuder in till Komik och Musik på Å-krogen, onsdagen den 4 april klockan 19.30

Anders Celin har en mycket bisarr humor som alltid levereras med världshistoriens största glimt i de bruna ögonen. Med stor charm och närvaro på scen får han publiken att vrida sig i skratt. Han har en vass tunga och ett stort hjärta när han drämmer till med sin surrealistiska humor. Han turnerar för jämnan och har besökt de flesta av sveriges standup-scener. På TV har vi sett honom i Stockholm Live på svt och RAW comedy på kanal 5.

Ola Aurell är något så unikt som en sjungande komiker. 2011 har verkligen varit Olas år, han har gjort stor succé i bla P3:s Humorhimlen, samt på RAW comedy i kanal 5. Han är även med bland RAW comedys färskingar, som man har kunnat rösta på på nätet. Han har hunnit med att turnera land och rike kring med sin musikaliska standup.

När han inte kör standup och sjunger, spelar han improvisationsteater, han har nyss haft premiär med sin egen show, ”Ensamrevyn”, där han mixar sånger med skämt och teckningar och annat skoj.

Thomas Ahlbeck var med under GASTAS sommarturné och det är med glädje vi hälsar honom tillbaka. Thomas har sitt alldeles egna sätt att se på vardagen och igenkännings-skratten blir ofta många.

Med sig på scen denna kväll har de:
Christer Engqvist (vinnare av Bungy Comedy)
Stefan Söderblom
Jimmy Eriksson

Den som håller reda på herrarna denna kväll är MC: Gerda Bylund