Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 30/5 Clayton Fletcher (US) m fl

maj 26th, 2012

GASTA goes west och bjuder in Clayton Fletcher, direkt från New York USA
Onsdagen den 30 maj, på Å-krogen, klockan 19.30

Clayton Fletcher ser man oftast på Club 241 East 24th street på Manhattan i New York. Där har han kört sin ”The Clayton Fletcher show” för fulla hus i drygt två år. Hans kvicka, sarkastiska och uppriktiga humor går hem hos de flesta.

Han är komikern som bevisar att om det är roligt, då skrattar folk, oavsett ålder, status och kön.

Clayton jobbar även som skådespelare och musiker. Han spelar bl a i bandet ”Poker Face”. Han är en äkta ”entertainer” som älskar att underhålla en publik. Han har turnerat runt i hela USA och nu siktar han in sig på Sverige.

Den 2 juni ska han medverka i den årliga ståuppfestivalen ”Skrattstock” på Långholmens friluftsteater i Stockholm. Men innan det kommer han till GASTA i Gävle.

Med sig på scen denna kväll har han:
Paul del Valle
Nisse Hallberg
Hans Carstensen
Peter Drake
Anna Siekas
MC: Mike Räsänen

Onsdag 23/5 Aron Flam, Petter Bristav m fl

maj 18th, 2012

GASTA hälsar alla välkomna till en ståupp-kväll med Aron Flam
Onsdagen den 23 maj, på Å-krogen, klockan 19.30

Aron Flam har arbetat med komik sedan 2007 då han vann tävlingen Bungy Comedy vilket kan motsvara amatör-SM inom stand-up comedy. År 2008 vann han årets Komikaze och 2009 blev han årets rookie på svenska stand-up galan.

Så här löd Komikaze-juryns motivering:
”… har på kort tid ruskat om och överraskat både publik och årets Komikazejury med en stil som tar avstamp i en sällsynt cynisk utblick som resulterar i oneliners färgade av kolsvart ironi och självdistans. Med seriositet och kirurgisk precision lyckas han leverera komiska poänger som framkallar både skrattsalvor och ilningar i ryggraden när han samtidigt blottlägger obehagliga sanningar på djupaste allvar. Det är med stor glädje och stolthet årets Komikazejury utser en komiker som är lika sympatisk utanför scen som han är modig och seriös bakom micken, till mottagare av 2008 års Komikazestatyett.”

Aron Flam Aron gör utmanande komik och han värjer inte för att skämta om det obehagliga eller det tabubelagda. Han är cynisk och hård och grymt rolig.

Aron driver sveriges näst största podcast i kategorin Comedy (störst är Fredrik och Filips) ”Till slut kommer någon att skratta” . Den finns på Itunes. Han driver den tillsammans med Soran Ismail och en av kvällens andra komiker, Petter Bristav.
Han jobbar också som skribent och manusförfattare.

Petter Bristav debuterade som ståupp-komiker på Big Ben i Stockholm 2008. Petter säger själv att han gillar att skämta om ”flygplansmat och hur tokigt det är att min pappa inte kan svenska språket”. Vi som har sett honom vet att han gillar att skämta om mycket mer än det.
Han är bl a väldigt duktig på att improvisera och hitta på galenskaper med publiken.

Vi kommer även att få se och höra:
Therese Sandin
Alireza Shokouhi
Gerda Bylund
Janne Dahlberg m fl
MC: Peter Drake

Onsdag 16/5, Niklas Folkegård m fl (Radioinspelning)

maj 13th, 2012

GASTA och P4 Gävleborg bjuder in till en helkväll med hemmasonen Niklas Folkegård

Å-krogen, onsdagen den 16 maj, klockan 19.30

Denna kväll blir en lite speciell GASTA-kväll. P4 Gävleborg kommer och spelar in hela standup-showen. De vill lyfta fram Gävleborgs lokala komiker, så därför kommer kvällen i huvudsak att bestå av lokala komiker.

Niklas Folkegård är Gävle och GASTAs stolthet. Niklas bor numera i Stockholm. Han har en underbar scenpersonlighet och lyfter ofta fram det genuina om Gävle i sina skämt. Han är också en mycket omtyckt och återkommande röst som kåsör i radions P4 Gävleborg. 2005 fick han Gävle kommuns Honnörspris för sina radiokåserier.

Niklas är en skicklig improvisatör och hittar ofta saker ute i publiken som han skojar om.
Han har även ett förflutet som fakir i gycklargruppen ”Vazir”. Med sin mångsidiga komik, där både sång, musik och trolleri kan förekomma, gör Niklas till så mycket mer än en vanlig komiker, han är en estradör av rang. Niklas humor kan beskrivas som ” fryntlig, medryckande och positiv med udd och intelligens”.

Malin Appeltoft från Stockholm och kvällens ende komiker som inte har anknytning till länet.
Malin började med standup 2008 efter att hon hade gått en kurs för Thomas Oredsson. Hon ses som ett stjärnskott på standup himlen och är redan prisbelönt för sina prestationer på scen. Malin är skicklig på att anpassa sin humor efter målgruppen och eftersom hon är en skarp och innovativ observatör så träffar hon alltid mitt i prick. Malin har gästat GASTA flera gånger förr och är alltid lika uppskattad.

Följande skara roliga Gävleborgare skall också hjälpa till med att göra denna kväll magisk;
Stefan Söderblom, komikerlegend från Årsunda och GASTAs ordförande.
Mathias Heldevik, Har gett Torsåker ett ansikte på humorhimlen.
Anna Siekas, Gävles vassaste tunga.
Gerda Bylund, Gävles galnaste biblioteksassistent.
Peter Drake, pappa till Ludvig och värdig silvermedaljör i ståupp-tävlingen ”Bungy Comedy”
Janne Dahlberg, Gävles absolut roligaste krögare
Manne Nilsson, från Gnarp, bara det är ju roligt!

MC: Hans Carstensen, en av grundarna till ståupp-föreningen GASTA och är dess ständige komikerkung.

Onsdag 9/5, Marcus Palm, Sara Andersson m fl

maj 3rd, 2012

GASTA bjuder in till skratt med Marcus Palm och Sara Andersson
Onsdagen den 9 maj på Å-krogen
klockan 19.30

Marcus Palm gjorde debut som ståuppkomiker 1997. Sen dess har han hunnit med cirka 1100 föreställningar runt om i Norden.

Marcus jobbar också som skådespelare. Han hade bl a huvudrollen i filmen ”Det okända” som kom år 2000. Han har även medverkat i ett flertal humorserier på tv.

Han är en av skaparna bakom tv-showen ”Dubbat” som gick på SVT 2008. I år jobbar han en hel del på Golden Circle Comedy i Stockholm men ikväll tar han ledigt därifrån för att åka till Gävle och GASTA.

Sara Andersson är känd från P3s ”Cirkus Kiev”. Där har vi hört henne som karaktärerna ”singel-Sylvia” och ”receptionist-Lisen” .

Ikväll kommer hon som sig själv till GASTA, för att med stor säkerhet leverera kvalitetsstämplade skämt som garanterat kommer att vara mycket roliga.

Lacke Svensson och Jimmy Södermark är två sundsvallskomiker som visar att Sundsvall är en stad att räkna med, när det kommer till standup. De driver den populära klubben ”Skratta med käften comedy club” där uppe. De har flera gånger besökt Gävle och de är alltid lika uppskattade av publiken på GASTA när de kör igång sin varma och roliga igenkänningshumor.

Med sig på scen denna kväll, har de:
Stefan Söderblom
Gerda Bylund

MC: Anna Siekas