Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 3/10, Adde Malmberg m fl

september 29th, 2012

Adde Malmerg är en av sveriges mest erfarna standup-komiker. 1988 grundade han, Jonas Hallberg och Bertil Goldberg SUCK – Stand Up Comedy Klubben. Sverige hade fått sin första standup-klubb. Sedan dess har Adde Malmberg uppträtt på alla sveriges standup-scener.
Han har också uppträtt på flera internationella scener, bl a på Comedy Store både i London och i Los Angeles. Han har också jobbat som lärare i standup-comedy på Dramatiska institutet i Stockholm.

Han har också gjort en hel del tv. Vi är många som minns hans träffsäkra standup i långköraren ”Släng dig i Brunnen”. Då under början av 90-talet ledde han också Söndagsöppet och 1992 var han programledare för Melodifestivalen tillsammans med Claes Malmberg.

Det senaste decenniet har Adde Malmberg delvis återvänt till teatern. I början av 2000-talet satte han för fulla hus upp sommarrevyer i Gislöv på Österlen.
Han har jobbat som textförfattare, skådespelare och regissör till dessa revyer.
2007 mottog han priset ”Guldmasken ” för ”Den stora premiären”.

Våren 2009 hade Adde nya framgångar som regissör. Då regisserade han Babben Larsson och Loa Falkman i publiksuccén ”Obesvarad kärlek” på Intiman i Stockholm.

Vi på GASTA är oerhört glada att ha lyckats boka denne ständigt fullbokade komiker till oss och kan garantera en mycket rolig kväll med Adde Malmberg.

Med på scen denna kväll, även:
Rune Sörlie
Séan McNamara
Anna Siekas
Gerda Bylund
Peter Drake

MC: Hans Carstensen

Onsdag 26/9 och Torsdag 27/9, Ann Westins show HÄMND

september 21st, 2012

GASTA presenterar Ann Westin och hennes show ”Hämnd”På Å-krogen onsdagen den 26 och torsdagen den 27 september
Klockan 19.30

Showen ”Hämnd” hade premiär hösten 2011 på Mosebacke i Stockholm, där har den sen har gjort stor succé och gått för utsålda hus. Showen handlar om all typ av hämnd och innehåller även sång. Ann har med sig en egen pianist till föreställningen. Så det här kommer att bli en standup-show utöver det vanliga.

Efter att ha jobbat som undersköterska i många år, bytte Ann Westin bana och blev komiker på heltid. Det är vi alla glada för eftersom hon numera är en av sveriges absolut roligaste komiker. För detta har hon vunnit många fina priser, bland annat så är hon korad två gånger till årets kvinnliga komiker vid Standupgalan med motiveringen ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas”.

Om showen skriver Ann så här på sin hemsida:
”Hämnd. Ge igen. Vedergällning. Kärt barn har många namn.
Vem har inte suttit och klurat på snillrika idéer om att ge igen på exet, arbetsgivaren eller grannen som inte hejar i porten.

Anns första minne av hämnd var när hon som 5-åring drämde
backelitluren i storebrorsans huvud efter att ha blivit
tillrättavisad.
En skön känsla tills blodet började spruta.
Idag utför Ann ingen våldsam hämnd men hon smider gärna planer.
Och när hon upptäckte att även vännerna njöt av det föddes idén att göra en föreställning om det.
Vad showens ledord är?
Hämnd. Bitterhet. Revansch” (www.annwestin.se)

Så här skrev Uppsala Nya tidning i sin recension efter showen;
”Ann Westin tillhör de komiker som bara behöver gå in på scenen och öppna munnen för att få skrattarna på sin sida. Westin talar en go göteborska och hon kan med enkla medelanamma en seriefigursliknande mimik, två fantastiska egenskaper för en komiker. dessutom är hon utrustad med ett kvlitativt material som hon framförde påe ett vältrimmat och vältajmat sätt. En klar succé.”

Så här sa Özz Nûjen efter Anns show;
” Hysteriskt rolig och modig show om det roligaste som finns …att hämnas”

Ann har även gjort en hel del tv och film. Här kommer ett axplock; Time Out, Cirkus Möller och Babben & Co, bara för att nämna några.

Vi på GASTA är så otroligt glada över att Ann har valt att komma till just oss och Å-krogen med sin show.

Onsdag 19/9, Christopher Linnell och Sundsvallsligan

september 14th, 2012

Christopher Linnell är en mycket sympatisk och rolig komiker. Han är fenomenal på att få igång sin publik och skicklig på att improvisera kring vad som händer i publiken. Christopher är komikern som de andra komikerna föredrar att ha före sig på en standup-kväll, eftersom han är så skicklig på att snabbt få en publik att börja skratta. Han är också en av eldsjälarna bakom ROA-produktion.

Sommaren 2011 turnerade han med Sunny Standup med bl a Måns Möller, Ann Westin och Johan Glans.

Med sig på scenen denna kväll har han alla våra favoriter från sundsvallstrakten och Gnarp;
Anna Söderlind började med standup när hon hade som skolarbete på gymnasiet att titta närmare på branschen. Hennes pappa skjutsade henne fram och tillbaka till Stockholm, så att hon fick en chans att prova på genren. Det är vi alla tacksamma för, eftersom Anna har utvecklats till en mycket rolig och modig komiker. Hon har en förmåga att se tillvaron med helt egna komiska ögon som lockar till många skratt.

Jimmy Södermark och Lacke Svensson är radarparet bakom den populära klubben ”Skratta med käften comedy club” uppe i Sundsvall. De har flera gånger besökt oss på GASTA och de är två mycket populära och roliga komiker.

Jimmy Södermark var ”förkomiker” åt Al Pitcher när han var i Sundsvall med sin ”Fika tour”. Det gjorde han så bra, så i oktober bär det av till Umeå för ännu ett ”förgig” åt Al Pitcher.

Lacke Svensson gjorde succé på bl a Strandbaden i Årsunda när han var med på GASTAs sommarturné 2012.

Med i bilen från Sundsvall kommer också Suzanne Olsson, Jennie Öhlund och Manne Nilsson.

MC: Stefan Söderblom

Onsdag 12/9, Thomas Oredsson m fl

september 7th, 2012

Thomas Oredsson är en mycket populär komiker som flera gånger har uppträtt på GASTA, alltid med stor bravur. Thomas är verkligen en veteran i branchen. Han har varit med från när ståuppen låg i sin linda här i Sverige. Han har gigat Sverige runt fler gånger än man kan räkna. Han är enormt populär och rolig. Igenkänningsfaktorn på skämten är stor och hans funderingar kring livet är oslagbara. Han har en tajming och en scennärvaro som är helt fantastisk.

Thomas har ett stort hjärta och är också den som har lärt upp ett flertal av landets komiker. GASTA är mycket glada att återigen få ha honom på Å-krogens scen.

Erik Löfmarck brukar presenteras som en av våra smartaste komiker, vilket är lite orättvist med tanke på hur rolig han också är. En del av hans material handlar visserligen om samhället, och Erik gör ofta uppdrag för organisationer som vill ha specialskriven standup vid konferenser och events. Men huvudspåret är livsbetraktelser, levererade med en imponerande scennärvaro och timing. Erik jobbar i den framväxande komikerstil som i minsta möjliga mån gömmer sig bakom karaktärer på scenen.

Emma Wessleus har, trots sin ringa ålder (f.91), hållit på med stand-up i några år nu. Hon är en väldig populär komiker på klubbarna i Stockholm, där hon bor. När hon inte gigar runt på olika klubbar i Sverige så gör hon även en del radio, bl a Humorhimlen Lab i P3.

Med sig på scen har de GASTAs egna stjärnskott:
Hans Carstensen
Mathias Heldevik
Stefan Söderblom

MC: Peter Drake

Onsdag 5/9, Måns Möller m fl

september 3rd, 2012


Nu äntligen kommer han till GASTA – MÅNS MÖLLER!!!
Måns Möller är en finurlig komiker. Han är absolut landets bästa improvisatör och kan hålla en kärleksfull låda med en publik som viker sig av skratt.
Visst kan Måns humor hetta till lite, men den värmer alltid – inte bränns.
Du ser honom i TV-program som Time Out, Cirkus Möller, Melodifestivalen (ej som sångare dock) och ExtraExtra.

Dessutom från Uppsala kommer Christer Engqvist, Erik Bamberg, James McKie, Heinrich Harder (lite som ”Uppsala-Maffian” utan Tjock-Steffe).

Kvällens MC är Gerda Bylund.