Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 5/12, Agneta Wallin, Henrik Blomqvist m fl

november 30th, 2012

GASTA bjuder in till en ståupp-kväll på Å-krogen. Showstart klockan 19.30.

Agneta Wallin är född och uppvuxen i Stockholm och utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolorna i Stockholm och Moskva, och till dramatiker vid Biskops Arnö Folkhögskola. Kombinationen gör henne unik bland svenska komiker. Hon har autentisk närvaro, slående rättframhet och levererar oväntade och briljanta formuleringar.

Hennes engagemang är genuint och hon driver succéklubben ”Lobbyn – komiker för och emot samhällsutvecklingen” på Kulturhuset i Stockholm. Denna klubb tilldelades ”Juryns hederspris” vid Svenska Standup galan 2010 och har bidragit till att sprida stand upen som konstform till politiker, forskare och journalister.
2009 hade hon premiär på sin första en-kvinnas-show ”Svar på tal – genuspedagogisk stand up för verklighetens folk”.
2010 började hon köra stand up på engelska, gjorde showen ”The Stockholm Syndrome” på Edinburghfestivalen och är numera regelbundet bokad i London.” (http://www.kvinnligatalare.se/agneta_wallin)

Henrik Blomqvist Bungy comedyvinnare.

Med sig på scen denna kväll har de:
Andreas Lundin, Peter Drake och Gerda Bylund

MC är inte riktigt bestämt i skrivandets stund. Det får bli en överrraskning.

Onsdag 28/11, Lasse Nilsen m fl

november 23rd, 2012

GASTA firar in första advent med Lasse Nilsen på Å-krogen 28 november, klockan 19.30

Lasse Nilsen är en av de komiker som publiken ofta frågar efter på GASTA. Han har flera gånger besökt klubben och var gång har han gjort succé.
”Lasse Nilsen är en av Sveriges bästa komiker med över tio års erfarenhet från klubbscenen både i Sverige och utomlands. Förutom sin vassa politiska satir så är han den enda komikern i världen med fem års utbildning på legendariska l’ecole de mime d’Etienne Decroux i Paris. Något som gett honom en helt egen stil.
Alltid roligt, alltid intelligent och alltid levererat med full kroppskontroll presenterar Lasse komik som du aldrig sett förut.
” Ingen i Sverige kan gestalta saker med kroppen som Lasse. Hans visuella grejer är tamejfan världsklass. ” Magnus Betnér” http://www.lassenilsen.com/

Mats Andersson och Elin Nordén är kvällens långväga gäster. Båda kommer från Skåne och man kan ofta se dem uppträda på flera av Malmös populära klubbar.
Mats började som ståupp-komiker 2007 och har därefter hunnit med över 280 gig.
Elin debuterade 2001 och hennes favoritpublik är ”folk i allmänhet, gärna vid medvetande”.

Med sig på scen har de även:
Stefan Söderblom

MC: Gerda Bylund

Onsdag 21/11, Niklas Folkegård och GASTA-gänget

november 16th, 2012

GASTA bjuder in till en helkväll med GASTA
Å-krogen den 21 november
Klockan 19.30

GASTA comedy är den enda ståupp-klubben i Sverige som drivs som en förening och inte nog med det, GASTA är antagligen även den enda föreningen i Sverige där de flesta av föreningens styrelsemedlemmar är komiker. Detta gör GASTA comedy till den roligaste föreningen i landet, åtminstone om de får säga det själva. I kväll visar dessa komiker/styrelsemedlemmar upp sina komiska färdigheter på Å-krogen.
Ni kommer att få se:

Niklas Folkegård, ordkonstnären som drar ner de stora skrattsalvorna. Ofta med träffsäkra iakttagelser från Gävle med omnejd. Oerhört populär radiokåsör på P4.

Hans Carstensen, GASTAS grundare och konstnärlige ledare. Med ett obetalbart kroppsspråk tar han sig an medelåldern och dess vedermödor.

Stefan Söderblom, GASTAS ordförande. Med sitt lugna uttryck förstärks absurditeterna i hans roliga vardagsbetraktelser.

Anna Siekas, ett energiknippe som inte lämnar någon oberörd. Pratar gärna med publiken, de svarar om de törs. Turnerar just nu med Jesper Odelberg.

Mathias Heldevik, har gett Torsåker ett ansikte vi aldrig glömmer. Snabb i ord och tanke om någon vågar yttra sig i publiken. Är även en mycket rolig aktör i Torsåkers berömda revyer.

Gerda Bylund, har ett kroppsspråk som ger publiken bilder i huvudet de aldrig kommer att kunna få bort, på gott och ont. Funderar gärna kring livets märkligheter och äktenskap.

MC: Peter Drake, ”allt blir roligare på göteborska”, Silvermedaljör i Bungy comedy 2011, har en förmåga att se det roliga i det mesta som händer i världen.

Onsdag 14/11, Eric Löwenthal, Tobias Jacobsson, m fl

november 8th, 2012

GASTA motar bort regn och rusk med värme och skratt
Onsdagen den 14 november, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.

Erik Löwenthal har jobbat tio år på anrika Norra Brunn i Stockholm. Han har 1000 gig i ryggen och han har coachad flera av landets ståuppare i den svåra konsten att få folk att skratta. Han turnerade med sin show Pirr i 12 år. Han jobbar även som skådespelare. 2005 var han med i SVT:s julkalender ”En decemberdröm”. Han har även spelat med i fars, 2004 var han med i farsen ”Funny Money” som spelades på Näs slott. Han humor brukar beskrivas som ”intelligent observationshumor”

Tobias Jacobsson gjorde stor succé när han medverkade under GASTAS sommarturné 2011. Han är en oerhört snäll komiker som lockar fram de stora skrattsalvorna med sin träffsäkra komik. Tobias jobbar även som skådespelare och många känner igen honom från rollen som den unge Stig Helmer i filmen ”The Stig Helmer story”. Så här skrev en av Stockholms klubbar om Tobias efter ett framträdande:

”…Kvällens stora utropstecken Tobias Jacobsson som fick hela lokalen att koka av skratt!”
/Komikaze

Med sig på scen denna kväll har de:
Henrik Fagerberg
Hans Carstensen
Ola Aurell

MC: Mathias Heldevik

Onsdag 7/11, Susanna Eklund och Fredrik T Olsson m fl

november 5th, 2012

Ni har säkert skrattat åt flera av kvällens komiker utan att ha en aning om det. I kväll har den stora äran att få presentera två av sveriges bästa manusförfattare och komiker.

Sanna Eklund säger själv att hennes största merit är att ha varit en 1000 kronors fråga på Jepordy. Vi som har sett henne vet att hon är så mycket mer. Hennes härliga humor har tagit henne runt Sveriges alla standup-scener. Hon har varit med i sista säsongen av ”Släng dig i brunnen” och hon har till och med uppträtt på en högmässa.

Hon har även skrivit manus till Time out, Parlamentet, Cirkus Möller, Roast på Berns mm. Hon har även jobbat som redaktör åt Ladys night och Partaj.

Fredrik T Olsson gjorde stor succé och rev ner stora skrattsalvor sist han gästade GASTA. Fredrik bjuder ofta på skarpa iakttagelser ur vardagen omkring oss, serverade ur ett alldeles eget perspektiv. Han har också jobbat en hel del med tv som manusförfattare. Bland annat har han skrivit manus till Cleo, Svensson Svensson, Ett gott parti, Babben & CO och Snacka om nyheter, bara för att nämna några. På http://www.imdb.com/name/nm0648051/ kan man läsa mer om allt Fredrik har gjort inom tv och film. En imponerande lista.

Med sig på scen denna novemberkväll har de:
Malin Appeltofft, Stefan Söderblom och Peter Drake

MC: Hans Carstensen