Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

God jul och Gott nytt år

december 20th, 2012

Efter en succéartad höst ska vi i Gasta äta julmat, vila och skriva nya skämt inför starten 30/1 2013.

Vårprogrammet kommer att läggas ut på hemsidan inom kort.

Onsdag 19/12, John Houdi m fl

december 17th, 2012

Grande Finale på GASTA med den fenomenale John Houdi, på Å-krogen den 19 december, klockan 19.30

Vi är många som minns John Houdi från programmet ”Släng dig i brunnen” i slutet på nittiotalet. Han fullständigt trollband oss framför tv-rutan med sin unika mix av standup och trolleri. Han har hunnit med en hel del sedan han startade sin professionella artistbana 1984. Han har arbetat på lyxkryssaren MS Fuchal och han har varit ”förband” åt Julio Inglesias, 2003.

John har vunnit fyra svenska och nio nordiska tävlingar i trolleri.

John Houdi är också skeptiker och föreläser om skepticism och pseudovetenskap. Han var även programledare för poddradion Skeptikerpodden från starten 2010 till 2011. Numera programledare för sin egna poddradio Radio Houdi som han gör tillsammans med Anders Hesselbom.

På tv har vi sett honom i bl a ”Allsång på Skansen”, ”Solsidan” och ”Sommarkrysset”, för att nämna några.

Så här berättar John Houdi själv om hur han kom in på standup-banan: ”Jag var tillsammans med Lennie Norman på en kort turné. Lennie tyckte att jag hade en talang som skulle passa den kräsna stå upp-publiken. I februari 1992 uppträdde jag för första gången som stå upp-komiker på Norra Brunn. Jag fortsatte sedan att turnera på stand-up comedy-klubbar runt landet, men jag har aldrig övergett magin i min show. Jag har aldrig varit en stå upp-komiker utan en komisk magiker, som uppträder på comedyklubbar, och det har varit en oerhört bra skola. 1999 slutade jag att uppträda på comedyklubbar runt om i landet, förutom på Norra Brunn Comedy. ” (http://www.magiarkivet.se/personligheter/johnhoudi/JOHN%20HOUDI%20reviderat%20f%20Pegasus.htm)

Men ikväll gör John ett undantag och vi är extra stolta att ha lyckats få hit denne unike komiker och magiker till GASTA. Så missa inte denna mycket speciella standup- kväll med John Houdi.

Med på scenen blir också:
Stefan Söderblom, Hans Carstensen, Anna Siekas

MC: Niklas Folkegård

Onsdag 12/12, Isak Jansson, Henrik Elmér m fl

december 8th, 2012

GASTA skottar upp entrén och bjuder in till en helkväll med Henrik Elmér och Isak Jansson, på Å-krogen den 12 december. Showstart kl 19.30.

Henrik Elmér kallas ibland för en surrealistisk komiker. I sin komik använder sig Henrik av oväntade vändningar, absurda bilder och oanade möjligheter. Henrik slog igenom i slutet på 90-talet när han var med i programmet ”Släng dig i brunnen”. 1999 belönades han med Bubbenpriset. Han har turnerat mycket i både Sverige och England.
År 2006 gjorde han en engelskspråkig standup-show som hette ”The sweirdish Mind of Henrik Elmér på Fringefestivalen i edinburgh. Denna föreställning utvecklades så småningom till ett svenskt långfilmsmanus. Detta manus resulterade i filmen ”Meningen med Hugo”. Den hade premiär på SVT 2 2012.

Isak Jansson är komiker och mångsysslare. Förutom standup, är han spokenword-artist, workshophållare, filmare, regissör och arrangör. Isak skämtar oftast om vardagliga problem med en absurd touch. Han har kallats folkhemsabsurdist. På scen är han väldigt visuell och underfundig och har ofta med inslag av samhällskritik.
Isak har uppträtt överallt i Sverige och i Indien, Kina och i flera länder i Europa. Han har skrivit manus och regisserat tvprogrammet ”Pensionärsjävlar”. I år har vi även kunnat höra honom i P3s ”Radio Dalälven”, där han medverkade som manusförfattare och skådespelare.

Vi får även se följande komiker:
Candrah Grönlund, Joacim Björkvall, Anders Bergström, Mathias Heldevik

MC: Hans Carstensen