Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 27/2 Sara Andersson, Mikael Koppelman m fl

februari 23rd, 2013

GASTA är väldigt glada att kunna presentera humorproffsen Sara Andersson och Mikael Koppelman
27 februari 2013, kl 19.30 på Å-krogen

Sara Andersson är en av hjärnorna bakom det populära radioprogrammet Cirkus Kiev på P3. Där gör hon bland annat karaktären Singel-Sylvia.

Hon började med standup 2005 och redan efter tio gig uppträdde hon på Svenska StandUp-galan. Strax efter det gjorde hon sin tv debut i programmet ”Stockholm Live”.

På scen beskrivs hon som bitterljuv, intelligent och rolig. En komiker som levererar många skämt per minut.

Hon har varit med och skrivit manus och på andra sätt haft uppdrag i flera humorprogram på tv. Bland annat Parlamentet (TV4), Halvåtta hos mig (TV4), BumtsiBum (ZTV), Snacka om Nyheter (Kanal9), Gustafsson 3 tr (TV4), Rockbjörnen (TV3), Extra Extra (TV3) Godafton Sverige (TV3), Värsta Språket (SVT) .

Mikael Koppelman jobbade ett tag som skribent. Under en intervju med komikern Måns Möller, ska Mikael ha frågat: ”Du måste ha världens roligaste jobb?” Måns ska ha svarat: ”Ja, du kan väl prova själv”. Som tur var, så var det precis vad unge Mikael gjorde, han testade standup och blev fast.

Under sina ca 14 år på scenen har Mikael utvecklat en smart och avslappnad stil, eller som han säger själv. ”Min specialitet är att vara oförskämd på ett artigt sätt”.

Precis som Sara så jobbar Mikael Koppelman en hel del som manusförfattare till olika tv-program. Bland annat har han skrivit manus till och jobbat som redaktör för ”Extra Extra”, ”Snacka om nyheter” och ”Parlamentet” för att nämna några.
Mikael har uppträtt på GASTA ett flertal gånger nu och varje gång har han rivit ner de stora skrattsalvorna.

Med sig på scen har de:
Sèan McNamara, Anna Siekas och Mathias Heldevik
MC: Peter Drake

Norsk afton onsdag 20/2 Ove Haugen, Rune Sörlie m fl

februari 17th, 2013

GASTA bjuder in till en Norsk afton med Ove Haugen och Rune Sörlie m fl.
Onsdagen den 20 februari, klockan 19.30 på Å-krogen.

Ove Haugen är känd som den nu ende levande norrmannen med en pessimistisk livssyn. Han driver hellre med sig själv än med andra, även om diverse händelser, företeelser och mediala personer i vårt nyhetsflöde, kan få sig en känga av denne mångsysslare. Ove har gett ut flera böcker i Norge, han har skrivit krönikor för radio, i tv har vi sett honom i ”Släng dig i brunnen” och han har skrivit och spelat huvudrollen i en mängd kabaréer, där den senaste hette ”Konsten att umgås med flickor”. Den sattes upp på folkteatern i Göteborg.
Ove Haugens favoritämnen på scen är, förutom de egna fobierna, fördomar och kulturkrockar ur ett skandinaviskt perspektiv. Sagt om Ove: ” …en av mina absoluta favoriter i genren. Norrmannen, som sedan många år är bosatt i Göteborg, är en av få som vågar vara allvarlig mitt i gapskratten” Per Kågström, Hallandsposten.

Rune Sörlie vann KomikerCupen 2010. Han är en skicklig ”oneliners”-komiker, som gärna bjuder på sig själv från scen. Rune blandar ofta in publiken, men aldrig på ett plumpt eller elakt sett, utan alltid med glimten i ögat och charm. En väldigt rolig och personlig komiker som det alltid är lika roligt att ha tillbaka till GASTA.

Med sig på scen denna Norska afton, har de även följande inte fullt lika norska, men minst lika roliga gutter:
Stefan Söderblom och Peter Drake
MC: Hans Carstensen

Onsdag 13/2, Martin Krantz, Ben Crellin (NZ) m fl

februari 11th, 2013

Martin Krantz började med ståupp 2002.
Han är ingen tuff, rå eller politisk komiker. Han är snäll, söt och lättsmält, men med ett material som spänner från relationer och vardagsobservationer över till tyngre ämnen som religion. Hans bredd ser till att hela publiken har något att skratta åt. Man kan säga att Martin är stöpt i samma form som Janne Bylund och Thomas Petersson – kvicka och snabbtänkta komiker som aldrig blir snuskiga eller otrevliga. Martin har flera gånger förr gästat GASTA och vi är alltid lika glada att få honom tillbaka. En pärla på humorhimlen. (http://martinkrantz.se/)

Ben Crellin har rest enda från Nya Zeeland för att testa sin standup på oss svenskar. Han är modig, rolig och en av de bästa på ”oneliners”. Han är en komiker som vågar sig på ämnen som ingen annan komiker ens törs fundera på. Han har uppträtt runt om i världen och ikväll står han på scen på GASTA. Ben uppträder på engelska.

Med sig på scen denna kväll har de även:
Thomas Ahlbeck och Therese Sandin
MC: Hans Carstensen

Onsdag 6/2, Lasse Karlsson m fl

februari 4th, 2013

Lasse Karlsson är en sån komiker som många inte känner igen namnet på, men när de ser honom så minns de honom från ”Släng dig i brunnen” och många andra humorprogram. Han har jobbat professionellt som komiker sedan 1994, men redan sen barnsben har han dragits till scenen. Han försökte sig på scenskolan men kom inte in och började då på Handelshögskolan i Stockholm. Men suget efter scenen blev för stort och till allas vår glädje provade Lasse på standup-scenen istället.

TV-karriären inleddes som speaker i Tur i Kärlek med Renée Nyberg. Ungefär samtidigt gjorde Lasse debut i ”Släng dig i Brunnen”, en programserie där han varit med de senaste sex omgångarna. Andra TV-produktioner där man har kunnat se Lasse genom åren är Taxi 234 – TV4, The Båttom is nådd – SVT, Svart eller vitt – TV4 samt Komikerklubben i TV3 där Lasse gick till final tillsammans med den ökände polisen Pappi Raul. Han har även varit gäst i ”I afton Lantz” och i ”Fråga Olle”.
Lasse har även medverkat i Stockholm Live och Babben & Co och varit producent för TV-programmet Time Out.

Så här berättar Lasse själv om hur han tänker kring sin standup.
”För mig och min komik ligger utmaningen i att få publiken att se på sig själv på ett nytt sätt. Det hoppas jag kunna åstadkomma genom att titta noga på mig själv och mitt liv. Det som berör mig berör förmodligen också min publik. Den kan förhoppningsvis känna igen sig själv i mig eftersom jag ändå trots allt är ganska… mainstream.”

Thomas Eriksson är skådespelare och komiker som ursprungligen kommer från Falun. Han har bl a gjort radiositcom i åtta delar i P3:s Humorhimlen Lab tillsammans med Isak Jansson. Thomas och Isak är också killarna bakom den hyllade julfarsen En Julpjäs – Vinterns Syster som hade sin urpremiär i Falun. Thomas är också en ung lovande och mycket rolig ståuppkomiker och ikväll är vi väldigt glada att få se honom på GASTA.

Med sig på scen denna kväll har de.
Gerda Bylund och Stephan Ahlgren.

MC: Stefan Söderblom