Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 1/5 – Kristoffer Appelquist m fl

april 29th, 2013

GASTA sjunger in våren tillsammans med Kristoffer Appelquist, Onsdagen den 1 maj, klockan 19.30 på Å-krogen.

Kristoffer Appelquist blev utsedd till årets manliga komiker 2012 vid svenska stanup-galan. Under två års tid har han gjort succé runtom i Sverige med sin bejublade standup-föreställning ”KRIG” där han pratat om allt från den egna övervikten till fredsbevarande styrkor i Afghanistan. Utöver framträdanden på olika humorscener runtom i landet är Kristoffer ett känt ansikte i TV där han har setts i program som ”RAW comedy club” på Kanal 5, ”Parlamentet”, ”Adamlive”, ”Starke man”, ”Kontoret” och nu senast i ”Mitt liv är ett skämt” där han coachar svenska kända profiler i standup. Kristoffer är en av våra största och mest kritikerrosade standup-komiker. Under våren 2013 är han aktuell med soloturnén “Drömmen om Amerika”.

Christer Engqvist jobbar vanligtsvis på radio. Han är programledare för Karlavagnen på P4. Tidigare har han varit programledare för P4 Extra, Telespånarna och Kossornas planet. 2011 vann han ”Bungy comedy” (standup-branchens nybörjartävling) Finalgigget var hans andra standup-framträdande någonsin. En stjärna var född! Nu har han hunnit med betydligt fler. Han har uppträtt på de flesta av Stockholms alla klubbar och han har även hunnit beta av flera av klubbarna ute i Sverige.

Med sig på scen denna kväll har de:
Peter Drake (som också han kom på pallplats i samma tävling som Christer vann), Hans Carstensen, Anna Siekas.

MC: Stefan Söderblom

Onsdag 24/4 – Behrad Rouzbeh (RAW) m fl

april 20th, 2013

GASTA har den stora glädjen att presentera den underbart rolige Behrad Rouzbeh
Onsdagen den 24 april, klockan 19.30 på Å-krogen.

Behrad Rouzbeh är en ung het komiker. I höstas gjorde han sin tv-debut i RAWcomedy på femman och i vår har han turnerat runt i Sverige med just RAW-gänget. Under 2012 var han med och satte upp showen ”2 1/2 iranier”. På youtube kan man se honom i musikvideon ”Blattelover”, som på bara några månader fått över 21 000 visningar. Behrad har ett gott öga för det komiska i tillvaron och det märks att han trivs på scen. Han har ett livligt kroppsspråk som gör att publiken snabbt är med på noterna. Behrad älskar att skämta om fördomar och förväntningar. GASTA har haft förmånen att ha honom som gästkomiker flera gånger förr. Det är alltid lika roligt när han kommer tillbaka.

Henrik Källman, driver en egen comedy-klubb i Vingåker. I Kuriren kunde vi läsa att Henrik är Vingåkers roligaste person. Henrik själv dementerar detta och säger att hans farfar är roligare. Kom till GASTA och lyssna på Henrik Källman och gör er egen bedömning i fallet; ”Är Henrik Källman Vingåkers roligaste person?”

Sebastian Widman kommer ursprungligen från Köping. Numera bor han i Stockholm och jobbar som programledare för RIX FM. Han kör även radioprogrammet ”Comedy Central Live” på P1. När han inte sysslar med radio så jobbar han som stå upp-komiker. Även han uppträder ibland på RAW comedy i Stockholm.

Med sig på scen denna kväll har de GASTAS egna stjärnljus:
Gerda Bylund
Stefan Söderblom
MC: Anna Siekas

Onsdag 17/4, Martin Lagos, Ami Hallberg Pauli m fl

april 12th, 2013

Martin Lagos är komikern som kan prata allt. Hans humorn är spetsig, utan att för den sakens skull vara varken vulgär eller under bältet. I sin standup strävar han alltid efter att skapa en humor med aktuella ämnen och att få publiken att känna sig delaktig. Martin föredrar dialog före monolog.

Martin har gjort succé på klubbar från Malmö i söder, Oslo i väst, Helsingfors i öst och Kiruna i norr. Han har även varit på turné i England med den internationellt prisbelönte komikern Al Pitcher.
Hösten 2009 medverkade han under ett par tillfällen i TV3s humorprogram Comedy Fight Club.

2010 gjorde han inslag i Kanal 5 och radiokanalen the Voice´s morgonshow Vakna med the Voice, där han förklarade politik för unga inför riksdagsvalet. Senare samma höst hade han också inslag där han presenterade världsnyheter med egen tolkning.

Sommaren 2011 uppträdde han på Peace and Love-festivalens temadagar och under Almedalsveckan var han med på en politikerroast där samtliga riksdagspartier grillades.

Hösten 2011 vann han priset ”Årets nykomling” på Standup-galan i Stockholm

Ami Hallberg Pauli är skådespelerskan som mer och mer kom att jobba med humor.
2003 debuterade hon som standupkomiker och uppträdde på Norra Brunn i Stockholm. Hon fick en rivstart med spelningar på de stora klubbarna och engagemang på radio och i TV. Ami älskar standup och det märks på scenen. Med standupens enkelhet ser hon sin möjligheten att uttrycka livets stora och små problem genom humor.

I vår har hon och komikern Sara Andersson varit aktuella med showen ”Ladies fight” en show för kvinnor, av kvinnor.

Ingella Metvåell
”När jag var fem år så bände jag loss en tand med en skruvmejsel. Jag la en tråd runt tanden och hoppade upp på en bänk samtidigt som jag ropade på alla mina kompisar. Det gjorde ont men den goa känslan var större. Min scendebut var avklarad.”

Med sig på scen denna kväll har de:
Peter Drake
Anna Siekas
Mathias Heldevik

MC: Gerda Bylund

Onsdag 10/4, Thomas Oredsson med flera

april 6th, 2013

Thomas Oredsson är en välkänd och välkommen komiker på GASTA. Han är den okrönte konungen av standup. Han har varit med sen stå uppen tog sina första självande steg i Sverige. Thomas styrka, förutom att han är väldigt rolig, är att han alltid, alltid ser till att ha med sig publiken på ”tåget”. Det är för publikens skull han håller på med komik och det märks för det blir aldrig plumpt eller elakt. Han fiskar aldrig poäng på någon annans bekostnad. Med hög igenkänningsfaktor skojar han ofta om livets vedermödor. Det är alltid lika roligt att kunna presentera ett sådant fullblodsproffs som Thomas Oredsson på GASTAs scen.

Jimmy Södermark var år 2011 med i stå upptävlingen ”Bungy comedy”. Han driver klubben ”Skratta med käften” i Sundsvall. Jimmy har sannerligen hjälpt till med att sätta Sundsvall och Stöde på komikerkartan. Man kan nog säga att Jimmy är Stödes roligaste person. Han är rolig, snabb och inte så lite galen. Han har varit förkomiker åt Al Pitcher när han var i Sundsvall med sin ”Fikatour” och i höstas åkte han iväg till Glasgow och testade hur det var att köra på engelska. Hos GASTA är han ett känt ansikte som vi tycker om att välkomna tillbaka.

Erik Bamberg är uppsalapojken som har hittat hem från att i några år kört standup i Canada. Han driver sin egen klubb på Kalmars nation. I somras var han med en av kvällarna på GASTAS bejublade sommarturné.

Även GASTAS egna komiker: Hans Carstensen, Mathias Heldevik och MC Stefan Söderblom är med och förgyller kvällen.