Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Onsdag 5/6 – Gastaavslutning i cirkustältet

maj 31st, 2013

GASTA i manegen bjuder på sång och skratt onsdag 5 juni, klockan 19.30 i Cirkustältet, Boulognerskogen.

Ola Aurell är en fantastiskt rolig och skicklig komiker som oftast sjunger sina underfundiga texter. Han har varit på GASTA några gånger nu och har redan en stor skara fans där.
Så här skrev Västerviks Tidning 13 juli 2013 om Ola:
”Det är klockrent och väldigt roligt. Hans stela framträdande kontrasteras av orden som strömmar ur munnen. Af Trampe blir tvingad att kalla in Aurell igen. Publiken kräver det.”

Niklas Folkegård är gävlesonen som började sin artistbana som gycklare och fakir och som sen sadlade om och blev komiker. Niklas har många strängar på sin lyra. Bland annat är hans betraktelser runt om i länet ett populärt inslag på lokalradion P4. Niklas har alltid en skön närvaro på scen och hans humor är varm och härlig och väldigt rolig förstås.

Med sig på scen har herrarna hela GASTA-gänget:
Hans Carstensen, Stefan Söderblom, Gerda Bylund, Peter Drake, Anna Siekas, Mathias Heldevik och Stephan Ahlgren.

OBS: Ta gärna med en filt att sitta på i tältet, det kan bli lite kallt där inne.

Onsdag 29/5 – ANN WESTIN, SANNA EKLUND m fl

maj 24th, 2013

GASTA bjuder in till skrattfest onsdagen den 29 maj, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.

Ann Westin är fruktansvärt rolig. Hon har ett kroppspråk som är få förunnat i ståuppbranschen. För detta har hon blivit korad, inte mindre än två gånger, till årets kvinnliga komiker vid Standupgalan med motiveringen ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas”.
Så här har Henrik Schyffert sagt om Ann:
”Det är svårt med humor. Alla kan dra ett skämt men det är svårt med humor. För humor kräver att man någonstans vågar öppna upp sig och visa sig i all sin anspråkslösa nakenhet. Och det är få som vågar det. Men det gör Ann.
Och inte nog med det. Hon är förbannat rolig när hon gör det. Riktigt jävla kul. Det är humor.”

Susanna Eklund är en av de få komiker som har uppträtt under en högmässa. Hon har också varit 1000 kronorsfrågan i Jeopardy. Susanna är en underhållare och sportnörd som iakttar olika vardagsföreteelser med underfundig humor och alltid med finess. Hon har skrivit manus till Parlamentet och medverkat i det populära programmet ”Släng dig i brunnen”.

Med sig på scen denna kväll har de också de roliga töserna:
Malin Appeltofft
Anna Siekas
Gerda Bylund

Och som grädden på moset, denna magiska kväll har GASTA lyckats locka hem Cilla Domstad från Holmarna i Skutskär. Cilla ska ikväll vara vår MC (Master of Cermony). Cilla är ett energiknippe på scen och det ska bli otroligt roligt att se och höra henne igen.

Onsdag 22/5 – Jörgen Sjöberg, Ola Söderholm m fl

maj 19th, 2013

GASTA fortsätter hänryckningen ett tag till med Jörgen Sjöberg och Ola Söderholm
Onsdagen den 22 maj, klockan 19.30 På Å-krogen i Gävle.

Jörgen Sjöberg kan vara en av sveriges flitigast bokade komiker. Han jobbar jämt. Bara i april – maj har han hunnit med en tur till USA, Spanien (med sin förseställning ”Reseledare är väl inget riktigt jobb, eller ?, Finland och Norra Brunn Stockholm.
Jörgen har jobbat många år som reseledare. Det märks när han är på scen. Han kan verkligen möta en publik. Han sjunger och skämtar, allt i ett högt tempo. Det blir aldrig elakt eller plumpt, bara roligt, ett fullblodsproffs.

Ola Söderholm kommer ursprungligen från Luleå men bor numera i Stockholm. Han är utbildad journalist och har sedan 2005 sysslat med stå upp. 2007 vann han humorpriset Årets Komikaze. 2010 på Svenska stand up-galan tilldelades han priset Tändstickan.
Ola har en helt egen stil på scen. Lätt absurd och väldigt rolig.
Ola har också arbetat med manus till många svenska humorprogram. Bland annat var han redaktör för säsong 2 av SVT:s Morgonsoffan.
Vintern 2010 medverkade Söderholm i andra säsongen av Roast på Berns i Kanal 5 där han roastade Claes Malmberg.

Hösten 2010 syntes Ola som reporter i humorprogrammet Elfte timmen på SVT.
Sedan 2011 medverkar han i satirprogrammet Tankesmedjan i P3.

Hösten 2012 sändes humorserien Allt Faller som Söderholm skrivit tillsammans med Jonas Gardell, Johan Rheborg och Henrik Schyffert.

Med sig på scen denna kväll har de:
Jimmy Södermark och Stefan Söderblom
MC: Peter Drake

Onsdag 15/5 – TOBIAS PERSSON m fl

maj 9th, 2013

GASTA är mycket stolta över att kunna presentera Tobias Persson och Zeid Andersson onsdag 15 maj, klockan 19.30 På Å-krogen i Gävle.

Tobias Persson är ännu ett starkt komikernamn som kommer till oss på GASTA. Augusti 2008 vann han titeln Årets manlige standup komiker på svenska standup-galan i Stockholm. Juryns motivering löd: Med en otrolig energi och frenesi sprider denne man skämt och punchlines till sin publik som blir allt större.Han sår sina underfundiga frön som han skördar direkt. Mycket vass i ett gulligt yttre”.

Tobias uppträder regelbundet på sveriges alla proffesionella standup-klubbar. Han har medverkat i har medverkat i turnén ”Ultimate comedy 3″ (med bl a Henrik Schyffert, Hans Alfredsson och Babben Larsson), och uppträder numera regelbundet även i England.

Tobias jobbar också som skådespelare. Han har spelat med i 400 fars-föreställningar tillsammans med Thomas Petersson, Lasse Brandeby mfl. Han skriver också manus till ett diverse tv-program, däribland Robins, Time out och Snacka om nyheter.

I tv-rutan kan vi sett honom flimra förbi i följande program: Stockholm live, Babben & Co, Extra Extra, Morgonsoffan, Tack gode gud, Comedy fight club, Snillen snackar, Grillad, Snacka om nyheter.

Zeid Andersson är komiker och tusenkonstnär. Hon har hållit på med standup i ca 10 år, men redan före det så jobbade hon som komiker. Hon har varit med i massor av shower, både som komiker och sångerska, bl a har hon jobbat med Robert Gustafsson, Bosse Parnevik, Siw Malmkvist m.fl. Hon har uppträtt runt om i Sverige och en hel del utomlands. Hon har varit fältartist för såväl svenska som utländska trupper i Libanon och Bosnien.
Hon är en av medlemmarna i succégruppen ”En liten jävla kvinnorörelse” med Anna-Lena Brundin, Ann Westin och Yvonne Skattberg.
Zeid beskrivs på detta vis: ”Inte elak men inte ofarlig… men garanterat roligt, underhållande och vasst!”
Så här skrev Arbetarbladet om Zeid när hon gästade GASTA sommaren 2011 ”Skånska Zeid Andersson fullkomligt lyser med sin fulländade korsning av sund feminist och råbarkad sexskämtare.”

Det är oerhört roligt att kunna presentera dessa två fullblodsproffs under samma GASTA-kväll.

Med sig på scen denna kväll har de:
Mathias Heldevik
Peter Drake

MC: Anna Siekas

Onsdag 8/5 – Thomas Järvheden m fl

maj 2nd, 2013

GASTA är väldigt glada över att kunna presentera Thomas Järvheden onsdagen den 8 maj, klockan 19.30 på Å-krogen.

Thomas Järvheden är inte bara stå upp-komiker, han är också en väldigt duktig sångare och låtskrivare. Han har en klockren humor med den ovanliga mixen ”intelligent humor med inslag av chock” som lockar till gapskratt.

Thomas har hållit på med stå upp i 15 år och medverkat i flera tv-program bl a Raw Comedy säsong 1 & 2, Comedy fightclub, Sthlm Live säsong 1, 2 och 3, Lagledare i TV3’s Extra extra i sju säsonger, Sketchprogrammet Morgonsoffan, Så ska det låta, SVT’s ”Inför Eurovision song contest”, Allsång på Skansen, TV4’s Time Out, Humorlabbet, Räkfrossa, Släng dig i brunnen m.m.

Men det är live Thomas är som bäst. 2004 korades han till årets manlige komiker på Svenska Stand Up-galan.

Senast vi såg honom ute på turné var det med föreställningen ”Världens roligaste mellansnack”. Då blandade han stå upp och musik tillsammans med ett kompband.

I höst kommer vi att få se honom i ”Ladies night”.

Thomas säger själv att han gillar en vuxen publik som vill lyssna och skratta. Vi är mycket glada över att ha Thomas hos oss denna GASTA-kväll.

Med sig på scen denna kväll har han:
James McKie (GB)
Stefan Söderblom
Anna Siekas

Mc: Hans Carstensen