Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 30/10, Ludde Samuelsson, Elia du Rietz m fl

oktober 24th, 2013

Vi lämnar oktober med ett rungande skratt tillsammans med Ludde Samuelsson och Elina du Rietz
Onsdagen den 30 oktober, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.

Ludde Samuelsson är en 23-årig ståuppkomiker som trots drygt sex år på landets humorscener oftast är yngst. Han levererar dock humor där käkmusklerna får gå på högvarv! Ludde skämtar alltid med värme, kvickhet och naturligtvis en stor portion humor.
Sina 23 år till trots har Ludde redan hunnit medverka på landets stora humorscener . Han har spelat enmansföreställningen ”Här kommer Lilla Ludde – Ho Ho Yeah Yeah” för fulla hus och jobbat med SVT:s talkshow ”Robins”. Nu är han aktuell med showen ”En 23-årig generationsroman”.

Så här har andra tyckt till om Ludde:
”Ludde fladdrar omkring på scenen och levererar halsbrytande associationer i ett hysteriskt tempo. Förvirrat, men mycket medvetet förvirrat och framförallt mycket underhållande!”
– NORRA SKÅNE

Elina du Rietz halkade hösten 2007 in på Stand-up Comedy när Kulturarbetsförmedlingen tyckte att hon skulle gå en kurs för Babben Larsson.
Första dagen på kursen sa hon -Jag vill absolut inte bli ståuppkomiker!
Sista dagen skrek hon – Jag måste bli ståuppkomiker!

Efter det har hon gått från klarhet till klarhet. 2008 vann hon nybörjartävlingen Bungy Comedy och efter det har hon nu hunnit med att turnera med bl a Babben Larsson och Karin Adelsköld med showen ”Babbens brudar” och hon har turnerat med bl a Henrik Schyffert i ”Big Comedy”.

Elina jobbar även som skådespelerska. Hon har medverkat i ”Solsidan”(tv4) och är nu aktuell i det nya sketchprogrammet ”Sommartider”(tv3).

Så här har det sagts om Elina
”…Du Rietz är en angenäm överraskning. Hennes ämne är terapisessioner och tvångstankar och hela uttrycket är mycket eget. Om ett par år kan hon bli en av de roligaste i landet.”Vedrana Sivac, Borås Tidning om BIG COMEDY 2010

Med sig på scen denna kväll har de:
Marcus O’Laoire (Irland)
Per-Robin Gustafsson
Gerda Bylund (Sätra)
Hans Carstensen (Brynäs)
MC: Stefan Söderblom (Årsunda)

Ons 23/10, Karin Adelsköld m fl

oktober 18th, 2013

VÄLKOMNA PÅ SKRATTFEST MED KARIN ADELSKÖLD
Onsdagen den 23 oktober, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.

Karin Adelsköld är just nu aktuell i musikprogrammet ”Alla tiders hits” tillsammans med Niklas Strömstedt på SVT1. Det var kanske inte vad Karin trodde skulle ske i framtiden, då hon sommaren 2008 satt i sitt radhus utanför Stockholm och höll på att dö av tristess. För att muntra upp sig lite anmälde hon sig till en 1-veckas standup-kurs i Skåne. ”Ja man blir väl inte roligare än man gör sig” tänkte Karin och for iväg och gick kursen.

Väl tillbaka i Stockholm ställde hon upp i rookietävlingen Bungy Comedy och kom på andra plats. Sen har allt gått som på räls. 2009 for Karin iväg på sin första turné med andra komiker. Hon har suttit med i panelen på tv 4:s ”Parlamentet” och vi har sett henne på kanal 5:s ”RAW-Comedy” .

Hon har uppträtt på de allra flesta klubbarna i Sverige, turnerat med bl a Babben Larsson och gjort massor med konferencier-jobb. Karin driver också den populära tekniksajten ”Lilla gumman”, som främst riktar sig till tjejer.

2011 vann hon priset ”Årets kvinnliga komiker” på StandUp-galan i Stockholm. Motiveringen som löd var:
”Begåvad, varm och fantastisk. Denna komiker går från klarhet till klarhet och är dessutom tekniskt . Rolig, begåvad och snygg. Allt i ett!”
I somras var hon även för första gången sommarpratare, där hon berättade om sin uppväxt i en ”Gröna vågen”-familj.

Vi på GASTA är oerhört glada över att få ha Karin hos oss denna kväll.

Pernilla Hammargren har uppträtt på i stort sett alla humorklubbar i Sverige och är något av en StandUp-comedy-räv. Hon har varit med och drivit feministiska ”Humormaffian”, där också Moa Svan och Liv Elf Karlén ingick.

Hon har drivit klubben ”Humorkonspirationen”. Pernilla var även med i ”Pride Comedy-turnén 2013” och hon har jobbat med P3:s ”Humorhimlen.

Förra året var Pernilla, som enda kvinna, med och tävlade i SM i Ordvitsar. Hon jobbar även som skådespelerska. En spännande komiker som har många strängar på sin lyra.

Med sig på scen denna kväll har de:
Amanda Lindholm
Stefan Söderblom
Stephan Ahlgren
MC: Peter Drake

Ons 16/10, Lasse Nilsen m fl

oktober 11th, 2013

Missa inte den helt unike komikern Lasse Nilsen på onsdag den 16 oktober, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.

Lasse Nilsen är en av GASTA-publikens favoritkomiker. Inte så konstigt eftersom han är en av Sveriges bästa komiker med över tio års erfarenhet från klubbscenen både i Sverige och utomlands.

Förutom sin vassa politiska satir så är han den enda komikern i världen med fem års utbildning på legendariska l’ecole de mime d’Etienne Decroux i Paris. Något som gett honom en helt egen stil.

Alltid roligt, alltid intelligent och alltid levererat med full kroppskontroll presenterar Lasse komik som du aldrig sett förut.

I höst har Lasse premiär på en ny show: Koalitionen – En politiskt vild stand up En rolig show med fokus på svensk politik.
Sagts om Lasse:
”Kort sagt håller det här världsklass”/Arbetarbladet

Adeel Faqih har en naturlig stil på scenen där han skämtar både om vårt samhälle och sin egen pakistanska bakgrund. Alltid med sin egna vridna humor. Det är annorlunda, skruvat och väldigt roligt.

Med sig på scen denna kväll har de:
Eva Viding (bilden ovan)
Hans Carstensen
Anna Siekas
MC: Gerda Bylund

Ons 9/10, Hans Brontén och Martin Svensson m fl.

oktober 7th, 2013

Onsdagen den 9 oktober, klockan 19.30 på Å-krogen!

Hasse Brontén är komikern som hoppade av sitt jobb som polis på SÄPO och blev ståupp-komiker på heltid. Kanske ett ovanligt karriärsbyte, men för Hasse kändes det aldrig så.

År 2005 korades han till ”Årets nykomling” på svenska standup-galan i Stockholm och kom även på tredje plats i Worlds Funniest Cop Competition i Florida, så man kan nog säga att han gjorde rätt när han övergav polisjobbet.

Han är numera en av sveriges mest bokade komiker och vi har ofta sett honom i tv-rutan, bl a i ;
Parlamentet TV4
Cirkus Möller, TV4
Raw, Kanal 5
Roast på Berns, Kanal 5
Grillad, Svt
Comedy Fight Club, TV3
Extra Extra TV3
Sing-a-long, TV3
Singing Bee, TV3

Martin Svensson har en 15 årig karriär som komiker bakom sig. Han har gjort mer än 1800 gig och har blivit korad till ”Årets konferencier”.

Han pratar gärna om vardagssituationer, om sådant som vi alla råkar ut för.
Martins stora styrka är den fina publikkontakten som gör att varje föreställning blir unik.

Detta har sagts om Martin Svensson:
”Igår uppträdde Martin Svensson med bra material, suverän publikkontakt, perfekt timing, härlig scenenergi och fick motsvarande kanon-respons från publiken. Svensk standup-comedy när den är som bäst!”-Adde Malmberg efter att vi uppträtt tillsammans på Norra Brunn

Med sig på scen denna kväll har de:
Therese Sandin
Stephan Ahlgren
Peter Drake
Freddie T
MC: Hans Carstensen