Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 27/11, Petter Bristav och Erik Bamberg m fl

november 21st, 2013

GASTA välkomnar advent med skratt och skoj tillsammans med Petter Bristav och Erik Bamberg m fl, på Å-krogen, klockan 19.30. Insläpp från klockan 18.00

petter_bristav

Petter Bristav startade sin humorkarriär vid sidan av scenen – bokstavligt talat. Han stod nämligen i garderoben på en stand up-klubb. Om det var där han lärde sig att skriva humor vet vi inte men lärde sig en hel del om humor gjorde han allt.

Han har arbetat med tv-produktioner såsom Extra Extra, Roast på Berns, Cirkus Möller och Partaj (där han även har synts i bild). Petter har också skrivit och redigerat tjugo sketcher till SVT Humor, tio under namnet ”Evelyns Videoblogg” och tio stycken under namnet ”Marja Nyberg: Nöjesreporter”.

I oktober 2010 startade Petter Bristav podcasten Till slut kommer någon att skratta” tillsammans med komikerkollegorna Soran Ismail och Aron Flam. Den 21 juni 2012 var Petter först ut som sommarpratare i P4 Skaraborgs årliga sommarprat.

Med sig på scen har de:
Erik Bamberg
Hans Carstensen
Anna Siekas
MC.Gerda Bylund

Ons 20/11, Messiah Hallberg m fl

november 15th, 2013

GASTA hälsar alla välkomna till en helkväll i skratt tillsammans med Messiah Hallberg m fl. onsdag den 20 november, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.

messiah

Messiah Hallberg har på bara några år slagit sig in bland de största namnen i stå upp-branchen. Messiah har en helt egen stil på scen som gör honom unik som stå upp-komiker. Han startade sin karriär som komiker 2009 och har sedan dess setts i flera tv-program som t ex: ”Roast på Berns”, ”RAW Comedy Club” och ”Comedy Fight Club”. Messiah jobbar även som skådespelare. Han har medverkat i flera serier som ”Stockholm-Båstad”, ”Solsidan” och har också haft sin egen serie, ”Messiah – Frälsaren”, som gick på SVT.

På Svenska Stand up-galan 2011 vann hann priset ”Årets Tändsticka”, som tilldelas någon som förnyat svensk stå upp. 2012 startade han podcasten Geniförklarat. Hösten 2013 hade hans nya tv-serie ”Million Dollar Messiah” premiär på Aftonbladet TV, i serien färdas Messiah världen runt för att bli pokermiljonär.

Så här skrev Arbetarbladets Anna Norling om Messiah:
Bäst är Messiah Hallbergs stekarfigurs lågmälda, spetsiga drift med överklassen.

eriklofmarck

Erik Löfmarck började med standup 2008, istället för att skriva på sin doktorsavhandling i sociologi. Till en början blev det rätt mycket humor kring samhällsfrågor, och 2009 var han med och grundade den prisbelönta humorgruppen “Lobbyn”.

Eriks första soloshow hette också ”En föreställning om samhället”, i vilken han även utnyttjade sin bakgrund som singer/songwriter (han har tre album i bagaget).

Erik har utvecklat många fler sidor av sin standup. Han brukar beskrivas som en ”smart” komiker av dem som sett honom, vilket han själv är lite kluven till:
-”Jag fattar att det är en komplimang, fast att bli kallad smart som komiker är lite som att bli kallad artig i sängen. Inte riktigt huvudsyftet… Dessutom pratar jag mycket mer om mitt eget liv numera, och det är mestadels bara snusk i olika former”.

Så här har det skrivits om Erik:
”Erik fångade både publik och kvällens tema på ett träffsäkert och mycket roligt sätt! Han bjuder på Stand up som når fram, är genomtänkt och väldigt underhållande! ”Malin Gustafsson, Projektledare Sörmlandsgalan

Med på scen denna kväll har de:
Johan Sundström
Stephan Ahlgren
Peter Drake
MC: Hans Carstensen

Ons 13/11, Fredrik Andersson m fl

november 8th, 2013

Kom ut ur dimman och in i värmen. GASTA har glädjen att välkomna Fredrik Andersson till scenen onsdag den 13 november, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.

Fredrik Andersson är väldigt rolig och väldigt skruvad. Man ska absolut inte låta sig luras av det prydliga utseendet.

Fredrik är en mästare på att locka in oss i sin värld där allt kanske inte riktigt är som hos oss andra.

Fredrik har jobbat som stå upp-komiker sen 2004.

De senaste åren har han bott i London och även där jobbat som komiker.

Under hösten 2012 var han supportkomiker åt Johan Glans, under 11 föreställningar av Johans show ”World tour of Scandinavien”.

2010 var han med på ”Big Comedy”-turnén tillsammans med bl a Henrik Schyffert och Johan Reborg.

På tv har vi sett honom på tv 5 ”Roast på Berns” där han bl a roastade Markolioo och Felix Herngren. Han har även medverkat i ”Ballar av stål” och ”RAW comedy”.
Fredrik är ett säkert kort om man vill skratta ordentligt under en stå upp-kväll.

Alireza Shokouhi är en spännande komiker som många säger är den komiker som bjuder på flest överraskningar i Sverige idag.

Med sig på scen denna kväll har han:
Anneli Abrahamsson
Robert Lindberg
Gerda Bylund
MC: Stephan Ahlgren

Ons 6/11, Thomas Oredsson m fl

november 3rd, 2013

Inget höstdepp så långt ögat når GASTA bjuder in till värme och skratt med fullblodsproffsen Thomas Oredsson och Fredrik T Olsson på onsdag den 6 november 2013, på Å-krogen. Showstart 19.30, insläpp från 18.00.

Thomas Oredsson, ståuppens urfader! Thomas har gigat runt på Sveriges alla ståupp-scener sen sent åttiotal.

Är det någon som vet hur man får en publik att skratta så är det Thomas. Han är alltid noga med att poängtera att det är för publikens skull komikern står på scen. Och det märks när Thomas drar igång, han är en komiker som alltid får med sig sin publik i sina underfundiga och personliga betraktelser. Det blir aldrig lågt, det blir aldrig pinsamt,

Thomas vinner alltid de varma skratten. Det är alltid lika roligt att hälsa Thomas Oredsson välkommen till GASTAs scen.

Fredrik T Olsson var en av de komiker som lockade till flest skratt i somras på Engeltofta. Fredrik har en förmåga att fånga det vardagliga och vrida det några varv så det blir vansinnigt roligt. Igenkänningsfaktorn är stor och publiken älskar det. Fredrik är också manusförfattare till flera populära tv-serier, nu senast i miniserierna om polisen Maria Wern på Gotland. Fredrik kommer också ut med sin bok ”Slutet på kedjan” i april 2014. Boken är redan såld till 20 länder.

Med sig på scen denna novemberkväll har de:
Tomas Ahlbeck
Mathias Heldevik
Peter Drake
Stefan Söderblom

MC: Hans Carstensen