Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

God Jul och ett Gott Nytt År

december 21st, 2013

Merry-Christmas-christmas-32790266-1920-1080
Vi i Gasta tackar publiken, Å-krogen och samtliga komiker för en underbar höstsäsong.
Nu väntar julmat, julbak, julpaket, nyårslöften och produktion av nya skämt. Men vilan blir inte alltför lång, för redan den 29 januari kör vi igång igen.

Vi ses på Gasta!(Numera ett allmänt och redan historiskt talesätt bland gävleborna.)

Ons 18/12, JOHN HOUDI m fl

december 13th, 2013

Storslagen Grande Finale på GASTA med John Houdi m fl, onsdagen den 18 december, kl 19.30 på Å-krogen i Gävle.

john_houdi_2012-1_smallFotograf Micael Engström

John Houdi – entertainer och estradör
Förra året när John Houdi var på GASTA, så skrattade publiken så mycket, så att syret nästan tog slut. John Houdi är något utöver det vanliga i stand up-branchen. Ett fullblodsproffs som bl a har varit opening act åt Julio Inglesias på hans europaturné. Han har vunnit ett flertal priser för sin skicklighet. Förutom att han blivit vald till Årets Artist av Svenska Eventakademin har han bland annat fyra Svenska- och nio Nordiska mästerskap i trolleri. Han rankas också som en av Europas bästa buktalare.

Så här beskrivs John på hans hemsida:
”En svindlande uppvisning av högsta internationella klass! John Houdi är komikern du sett i Allsång på Skansen eller i Solsidan på tv bland mycket annat.
Han har skapat en egen planhalva inom nöjesbranschen där han kombinerar magi, komedi och buktaleri på ett synnerligen unikt och nyskapande sätt. John Houdi har en energifylld, karismatisk scenpersona som alltid levererar och som är kort och gott underhållningen personifierad! ”

http://www.houdi.se/

GASTA är mycket glada över att ha John Houdi tillbaka i Gävle.

mikael_koppelman

Mikael Koppelman är född 1971 i Danderyd. Är numera söderkis. Hans humor beskrivs som intelligent, en aning skruvad och lätt elak. Sedan 2000 har han uppträtt på de flesta klubbarna i landet och många företagsevenemang. Använder inte svordomar, föredrar istället andra ord som är vassare. Det snälla ansiktet står i kontrast till hans skarpa tunga.

Thomas Eriksson är skådespelare och komiker som ursprungligen kommer från Falun. Han har bl a gjort radiositcom i åtta delar i P3:s Humorhimlen Lab tillsammans med Isak Jansson. Thomas och Isak är också killarna bakom den hyllade julfarsen En Julpjäs – Vinterns Syster som hade sin urpremiär i Falun. Thomas är en ung lovande och mycket rolig ståuppkomiker som vi antagligen kommer att se mer av framöver.

Med sig på scen har de:
Peter Drake
Stefan Söderblom
MC: Hans Carstensen

Ons 11/12, Yvonne Skattberg m fl

december 7th, 2013

GASTA skrider mot Lucia tillsammans med Yvonne Skattberg med flera, onsdagen den 11 december, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.

yvonne

Yvonne Skattberg planerade aldrig att bli komiker. Men efter en kurs i standupkomedi med Adde och Babben fanns det ingen återvändo. Livet är för kort…

Hon är en komiker med bred bakgrund, stort engagemang, vass hjärna och varmt hjärta.

Yvonne Skattberg har de senaste åren bland annat turnerat runt om i Sverige med föreställningen ”Alla har ADHD
eller vad ska vi vanliga pappskallar skylla på som inte har nån diagnos.”. Föreställningen har gjort succé och speltiden på den förlängs nu med ytterligare en säsong pga stort publiktryck.

Hon utsågs 2007 till årets kvinnliga ståuppkomiker. Juryns motivering var ”En jävla standupstjärna till jänta från obygden som roar och oroar och charmar alla med sina naiva och vassa samhällsbetraktelser.”
Hon har medverkat i krogshower tillsammans med bla Anna-Lena Brundin som En liten jävla krogshow, En liten jävla julshow och En annan liten jävla show. Tillsammans med bla Ann Westin i krogshowen Offroad och ett flertal ståupshower och revyer. Hon har setts i teveprogram som Extra, extra, Släng dig i brunnen. Stockholm live och Comedy fightclub. Hon har uppträtt på de flesta ståuppscener i Sverige och gjort mängder med företagsengagemang.

Så här tycker andra om Yvonne:
”Yvonne Skattberg äger den tomma blickens geni” Ingegärd Waaranperä, DN
”Yvonne Skattberg har det som krävs för att lyfta en publik; en rejäl dos skarpsinne och en energi som nästan går att ta på.” Jani Pirttisalo, Mitti

Med sig på scen denna kväll har hon:
Henrik Fagerberg
Gerda Bylund
Hans Carstensen
Anna Siekas

MC: Stefan Söderblom

Ons 4/12, Isak Jansson, Clayton Fletcher m fl

december 1st, 2013

IsakJansson

Isak Jansson är väldigt, väldigt rolig. På hans hemsida kan man läsa att han oftast skämtar om: vardagliga fenomen med en absurd touch. Har kallats folkhemsabsurdist. Väldigt visuell och underfundig med inslag av samhällskritik.

Det kan vi skriva under på. Isak är en komiker som får publiken att explodera av skratt.
Isak har uppträtt såväl i Forsbacka som i Indien. Man brukar säga att en komiker har gigat på alla klubbar i Sverige, med Isak får man lägga till en hel del klubbar i världen också. Indien, Hong Kong, Belgien, Holland, Finland och Åland. Bara för att nämna några.
Han har jobbat en hel del med tv, radio och teater också, både som skådespelare och som regissör/producent/redaktör mm:

TV
Som komiker: ”Stockholm Comedy Festival” (Comedy Central 2009), Regi/manus: ”Pensionärsjävlar” (Kanal 5 2010), Regi/manus: ”Pensionärsjävlar på semester” (Kanal 5 2011), Manus: ”Telefonpiraterna” (Kanal 5 2011), Redaktör: ”Allt till Salu” (Kanal 5 2011), Efterbearbetningsredaktör: ”Djungelns Drottning” (Kanal 5 2012), Redaktör: ”99 saker man måste göra innan man dör” (TV6 2012), Komiker: ”Standup Comedy” (CTC Television, Russia)

RADIO
Manus/Skådespelare: ”Radio Dalälven” (8 avsnitt SR – P3, 2012), Manus/Skådepspelare: ”Nyheterna 2033” (inslag för Carpe F**king Diem i P3)

SCEN
Manus/Skådespelare: ”Mitt liv som ytterligare ett tragikomiskt mästerverk” (2005), Manus/Skådespelare: ”Julpjäs – Skägg, luva, blod…” (2010), Komiker: ”Filosofi för sinnesslöa” (2011)

Så här skrev Gefle Dagblad efter Isaks gig 12 dec 2012: ”Isak är bäst just nu”

claytonfletcher

Clayton Fletcher Det är nu tredje gången New York-komikern Clayton Fletcher kommer till GASTA.
Clayton Fletcher ser man oftast på New York Comedy Club på Manhattan i New York. Där har han kört sin ”The Clayton Fletcher show” för fulla hus i drygt två år. Hans kvicka, sarkastiska och uppriktiga humor går hem hos de flesta. Han är komikern som bevisar att om det är roligt, då skrattar folk, oavsett ålder, status och kön.

Så här skrev Västerås Läns Tidning efter giget på Västerås Comedy Club 26 september 2012: ”drog rejält med skrattsalvor och stod enligt min mening för kvällens bästa framträdande. En riktig scenpersonlighet som kunde konsten att droppa poänger utan att stryka ett kraftigt streck under dem”.

Denna kväll ser vi även:
Malin Apeltofft
Ryan Bussell
Stephan Ahlgren
MC: Peter Drake