Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 26/2, ANN WESTIN, BIRGITTA LOWÉN m fl

februari 21st, 2014

GASTA önskar alla välkomna till en skrattfylld kväll med Ann Westin, Birgitta Lowén m fl
Onsdagen den 26 februari 2014
Showstart klockan 19.30 på Å-krogen

ann_westin

Ann Westin är en mycket omtyckt komiker som har uppträtt på GASTA flera gånger. Hon turnerar ständigt runt i Sverige och repar just nu för fullt på sin standup-show ”Jobbit”. Den har premiär den 26 mars i Göteborg.

Ann Westin har blivit korad till Sveriges roligaste kvinna två gånger med motiveringen: ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas.” Efter många år som undersköterska bytte hon livsstil och blev komiker på heltid. Det har blivit många roliga och spännande uppdrag genom åren. Allt från stand up comedy på små klubbar, festivaler och mässor till konferenciersjobb på galor och företagsevent ofta med skräddarsytt material. Ann har medverkat i en rad tv-program och filmer, bland andra “Fjällbackamorden”, Åsa-Nisse – Wälkom to Knohult, Time Out och RAW comedy club. I höst syns hon i TV4s storsatsning ”Förr eller senare” och Kanal 5s humorsatsning ”Torsk på tuben”.

Birgitta Lowén gillar att roa andra. Hon ägnar därför mycket tid till standup, revyer och teater. Hon skojar ofta om vardagliga ting och om hur det är att vara kvinna mitt i livet. Stort och smått om vartannat med hög igenkänningsfaktor.

Så här har Thomas Oredsson sagt om Birgitta
”Biggan tillför humorscenen en värme, som tyvärr har blivit en bristvara idag. Att hon också är rolig är ännu mer glädjande.”

Tomas Ahlbeck är pressekreteraren som lämnade riksdagen och blev komiker. Han uppträder såväl i Sverige som Storbritannien, och har uppträtt med bland andra Paul Foot, Jason Rouse och Magnus Betnér.

Med sig på scen denna kväll har de: Anna Siekas, Peter Drake.

MC: Therese Sandin (dagen till ära hitlockad från huvudstaden)

Ons 19/2 HEMLIG GÄSTKOMIKER (med gitarr?) och Behrad Rouzbeh m fl

februari 15th, 2014

GASTA lämnar OS-soffan och bjuder in till garanterat sportfri stå upp med en mycket spännande Hemlig gäst, Behrad Rouzbeh, Martin Krantz m fl.
Onsdagen den 19/2 2015, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.

kanske_du

GASTA upprepar höstens succé med att ta in en hemlig gästkomiker. Denna gång är vår hemlige gäst en mycket populär komiker, som ofta synts både i tv och på de stora scenerna.

Behrad Rouzbeh_new

Behrad Rouzbeh är en het ung komiker som får fler och fler fans för varje show. Många i branchen spår att han är vår nästa stora stand up-stjärna. Han uppträder återkommande på RAW comedy club i Stockholm. Han är även med i vårens RAW comedy turné. (http://rawpaturne.se) På scen har Behrad en charmig och avslappnad stil med en humor som är både tänkvärd och varm.

Martin Krantz - Grr, trying my new image - TOUCHED

Martin Krantz, började jobba som komiker 2002. Han har blivit utsedd till västsveriges roligaste man i GT/Expressen och till årets nykomling i GT/Expressen Nöje. År 2008 medverkade han i programmet Talang. Han har uppträtt på alla sveriges stå upp-scener och han har till och med gjort föreställningar i New York och London. På scen är han varken rå, tuff eller politisk, utan snarare snäll, söt och lättsmält. Hans material spänner ofta från sköna vardagsobservationer till religion. Han är skicklig på att läsa sin publik och hittar därför alltid något att skoja om så alla får något att skratta åt.

Med sig på scen har de GASTAS egna humorister:
Mathias Heldevik och Gerda Bylund

MC: Hans Carstensen

KURSER med GASTA

februari 10th, 2014

NYBÖRJARKURSER I STAND-UP COMEDY!

GASTA inbjuder till två kurser i stand-up comedy, för dig som aldrig provat på det förut eller för dig som vet lite om stand-up, men vill veta lite mer. Vi jobbar i tre timmar och lär oss grunderna: hur blir ett skämt till, hur skriver jag egna skämt, hur framför jag dem? Efteråt får du gratis inträde till valfri GASTA Comedy-kväll under våren samt får chansen att själv stå på GASTA-scenen i 3 minuter när helst du önskar.

Tid och plats:
KURS 1:
Onsdagen den 23 april kl 13-16

KURS 2:
Söndag 27 april kl 13-16

Plats:
ABF:s lokaler på Södra Centralgatan 10 i Gävle.
Kurskostnad:
290:-
Max antal deltagare:
8 st
Kursledare:
Hans Carstensen

Föranmälan: bokning@old.gastacomedy.se

Ons 12/2, Adde Malmberg, Ola Aurell m fl

februari 6th, 2014

GASTA bjuder in till en helkväll med Adde Malmberg och Ola Aurell m fl, på onsdagen den 12/2 2014, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.

adde_malmberg

Adde Malmberg är verkligen en av stå uppens legendarer. Han är en av herrarna som drog igång genren i Sverige genom att starta S.U.C.K (Stand Up Comedy Klubben). Sen slog han igenom för den stora publiken i programmet ”Släng dig i brunnen” som gick på tv på nittiotalet. Han har också varit programledare för Melodifestivalen (1992) och vunnit ”På spåret” år 2000, tillsammans med Agneta Bolme Börjefors.

De senaste åren har Adde Malmberg regisserat flera omtyckta uppsättningar. Bland annat Obesvarad Kärleksom drog fulla hus, först med Babben Larsson och Loa Falkman och senare med Eva Rydberg och Tomas von Brömsen. en publiksuccé. Bland regiuppdragen finns också Panik på Klinik på Intiman i Stockholm ochRampfeber på Stadsteatern i Malmö.
Spamalot drog fulla hus på Intiman i Malmö och Oscarsteatern Stockholm under 2010–2012. Adde Malmberg stod tillsammans med Hugo Carlsson bakom den svenska översättningen och stod själv på scen i rollen som sir Lancelot.

Så här säger Addes kollega och vän, Thomas Oredsson om Adde:
”Med sin allmänbildning, bredd och erfarenhet så kan Adde ”ta” vilken publik som helst, vilket bidrar till Addes särställning inom svensk comedy!
Jag bugar och applåderar varmt inför komikern Adde Malmberg”

Vi är väldigt glada att ännu en gång hälsa Adde tillbaka till GASTA.

ola_aurell-640x426

Ola Aurell är också en komiker som publiken alltid vill ha tillbaka till GASTA. Med sin gitarr och sina underfundiga texter, som ofta utmynnar i allsång, så är han helt unik i ståupp-branschen. Olas sånger måste upplevas, de är roliga och galna, alltid framförda med glimten i ögat.Han har uppträtt på RAW comedy i Stockholm och han har gjort stor succé på många av landets visfestivaler . Han jobbar också med improvisationsteater.

Så här skrev Kulturbloggen om Ola:
”Oj säger jag bara. Ola Aurell. Här finns kombinationen Povel Ramel, Hasse/Tage i en kombination av sjungande stand up comedian.
Ola Aurell: Improvisationens mästare. Ordkonstnärens möjliga och omöjliga mästare”

Med sig på scen har de:
Melody
Melody Farshin
Hans Carstensen
Stefan Söderblom
MC: Peter Drake