Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 2/4, Kristoffer Appelquist m fl

mars 29th, 2014

Kristoffer-Appelquist-pressbild-foto-Bingo-Rimer

Kristoffer Appelquist är en av GASTAS populäraste återkommande komiker och det är inte konstigt eftersom han till och med är prisbelönt för att vara Sveriges bästa manliga komiker. 2012 fick Kristoffer ta emot Stand Up-galans pris som årets manlige komiker. Han fick det efter att ha turnerat i två år med sin bejublade show ”KRIG”, där han pratade om bland annat de fredsbevarande styrkorna i Afghanistan. Kristoffer har jobbat som fältartist i bl a just Afghanistan. Under 2013 turnerade han åter med en ny show, ”Drömmen om Amerika”. Kristoffer har också blivit ett känt ansikte i tv. Han har bl a medverkat i ”RAW comedy club” på Kanal 5, ”Parlamentet”, ”Adamlive”, ”Starke man”, ”Kontoret” och nu senast i ”Mitt liv är ett skämt” där han coachade svenska kända profiler i stand up. Kristoffer är en av våra största och mest kritikerrosade stand up-komiker.

Tobias

Tobias Jacobsson komikern som också är utbildad skådespelare. Det märks när han står på scen.

Med en närvaro utöver det vanliga lockar han publiken till skratt med charm och underbar humor. Tobias blandar stort som smått ur livet i sin komik.

Redan som 16 åring testade han stå upp för första gången. Det var på Norra Brunn i Stockholm, en klubb som han ofta återkommer till.

Tobias är också känd från film, senast spelade han den unge Stig Helmer i filmen ”The Stig Helmer story”.

Med sig på scen denna kväll har de:
Ellinor Svensson
Stefan Söderblom
Stephan Ahlgren

MC: Mathias Heldevik

Ons 26/3, Lars Magnusson m fl

mars 22nd, 2014

larsmagnusson3

Lars Magnusson är en rutinerad komiker, som sedan debuten 1992, har gjort flera tusen gig. Så det här är en man som verkligen vet hur man får en publik att skratta. Han syns ofta på anrika Norra Brunn i Stockholm. Lars har medverkat i det populära tv-programmet ”Släng dig i brunnen”.

På sin hemsida beskriver Lars sig själv på detta vis: ”Min grej är att titta på livet omkring dig och mig, vår vardag, och prata om de där detaljerna som vi alla känner igen. Sen vrider och vänder jag på dem för att hitta det roliga..och det finns roligt överallt, tro mig!” http://www.standupkomikern.se

Erik Bamberg har flera gånger gästat GASTA och det är inte konstigt för Erik är en av de hårdast arbetande komikerna i Sverige just nu. Han är en ung lovande komiker som vet att om man ska bli bäst så måste man uppträda mycket. Erik har också bott och jobbat som komiker i Kanada.

Jessica Persson är en tusenkonstnär från Osby. Hon sjunger, skådespelar och är komiker. Hon har medverkat i flera revyer. På hennes hemsida kan man läsa följande om henne: Jessica har spelat revy i många år, gjort kyrkokonserter, krogshower och agerat konferencier vid ett stort antal tillfällen. Ur detta har det kommit en trygghet och säkerhet som kombinerat med hennes egen charm, humor och kunnande gör att hon alltid lyckas göra ett riktig bra jobb på scen!” http://jessicapersson.com/om-mig/

GASTA är oerhört glada över att kunna presentera dessa tre fantastiska komiker.
Gerda Bylund
Peter Drake
MC: Anna Siekas

Ons 19/3, Ove Haugen, Sven Brundin m fl

mars 16th, 2014

Ove Haugen

Ove Haugen, även känd som världens ende nu levande norrman med en pessimistisk livssyn. Tillhör den typ av ståuppkomiker som hellre driver med sig själv än andra, vilket inte förhindrar en och annan gliring mot diverse företeelser, händelser och personer i det dagliga nyhetsflödet. Favoritämnet, förutom egna fobier, är fördomar och kulturkrockar ur ett skandinaviskt perspektiv.

Sagt om Ove:
”Han driver hårt med manligheten och är en stor pessimist, men alltid med humorn som räddare i nöden…Ove Haugen har en imponerande portion scennärvaro.”
(R A Bellman, GT)

Sven_Brundin

Sven Brundin är juristen som sadlade om och blev komiker. Sven började som ståuppkomiker på en ståupp-tävling (BungyComedy) den 24 april 2006, där han gick till final. Han är en av de nya stå upp-komikerna som uppträtt mest i Sverige sedan dess. Sven uppträder regelbundet på anrika Norra Brunn i Stockholm. Under sommaren 2007 uppträdde Sven Brundin på Parksommarturnén med Annika Norlin, Moneybrother och Salem Al Fakir.

Christina_Nordhager_Webb-640x577

Christina Nordhager är komikern som fullkomligt äger scenen med sin bitska humor. Ironi och cynism är nyckelorden när hon framför sin stand-up som elegant balanserar mellan ödmjukt och in-your-face.

Christina vann “Bungy Comedy” 2012 och har på kort tid visat att hon är ett av svensk stand-ups nya humorlöften.

Du kan även höra Christina i podcasten “Geniförklarat”, där hon utnämnt sig själv till “vår tids största tänkare”.

Med på scen även:
Mathias Heldevik
Hans Carstensen

MC: Stefan Söderblom

Fre 14/3, GASTA LATE NIGHT på Harrys, MARTIN SONEBY

mars 13th, 2014

martin soneby
MARTIN SONEBY

GASTA:s andra kväll på Harrys Gävle bjuder på den glimrande MARTIN SONEBY med flera.

MC: Stefan Söderblom.
Sveriges bästa komiker varje onsdag och fredag i Gävle.

Ons 12/3, Henrik Elmér, Ludde Samuelsson m fl

mars 9th, 2014

elmer2

Henrik Elmér hör till de komiker som man bara måste uppleva en gång i livet. Med sin surrealistiska stil, tar han publiken med på funderingar och berättelser som endast den egna fantasin kan sätta gränser för. Allt är mycket skruvat och väldigt roligt. Han blev känd för den större publiken 1999 då han medverkade i det populära tv-programmet ”Släng dig i brunnen”. Samma år belönades han med det prestigefyllda humor/kulturpriset, ”Bubbenpriset”.

Henrik har uppträtt mycket utomlands, då framför allt i England.

Han skriver också filmmanus, vilket resulterade i filmen ”Meningen med Hugo”. Meningen med Hugo premiärvisades i Sveriges Television den 4 juni 2012.
I november samma år vann filmen två priser vid Los Angeles Filmfestival.

05202012_Ludde_05-1024x682

Ludde Samuelsson kan, trots sin unga ålder, redan kallas en veteran i ståupp-branschen.

Med ett outtröttligt engagemang vänder Malmö-födde Ludde Samuelsson med världsomspännande spekulationer upp och ned på såväl människors, djurs som publikens öden och äventyr.

Sina 23 år till trots har Ludde tjänstgjort på landets stora humorscener sedan 2007, spelat enmansföreställningen ”Här kommer Lilla Ludde – Ho Ho Yeah Yeah” för fulla hus och jobbat med SVT:s talkshow ”Robins”. Just nu är Ludde aktuell med sin senaste show ”En 23 årig generationsroman”.

Sagt om Ludde:
”Ludde Samuelsson är en lika skicklig mimare som Eddie Izzard. Det vill säga helt värdelös. Och det är fantastiskt roligt!” – Thomas Oredsson, komiker

annasoderlind

Anna Söderlind är en frisk fläkt på ståupp-scenen. Trots att hon är född 1991 har hon hunnit med många år i branschen, eftersom hon bara var 16 år när hon började. Anna har bl a uppträtt på RAW Comedy i Stockholm och på många av de största klubbarna runt om i Sverige. Anna har en förmåga att se tillvaron genom sina egna komiska ögon och lockar alltid till många skratt.

Med sig på scen denna kväll har de också:
Anna Siekas och Gerda Bylund

Kvällen till ära har vi också en Gäst-MC, nämligen den fenomenalt rolige Janne Bengtsson (även känd som Jan Fransisco, trummis och sångare i bandet ”Las Vegas Trio”)

Fre 7/3, GASTA på Harrys (premiär)

mars 5th, 2014

På fredag 7/3 är det dags för GASTA:s premiärkväll på Harrys på Drottninggatan i Gävle: GASTA Late night.

isak_jansson-160x174

Denna premiärkväll bjuder vi en riktig pärla inom svensk Comedy – ISAK JANSSON!
Isak turnerar land och rike runt och kom nyligen tillbaka från Sydafrika.

En comedykvällen på Harrys är lite annorlunda upplagd än på onsdagar på Å-krogen. På Harrys har all publik ätit före showstart och dessutom gjort detta på övervåningen. Comedyn äger rum på undervåningen, i ett rum med stående publik. Lokalen tar cirka 150-200 stående. Entré 100 kr.

Showen startar kl 20.00. Late night ju! Fredagskvällen börjar med stand-up på Harrys!

Vi kör i två halvlekar om vardera 30 minuter. Med tio-femton minuters paus där emellan.

På scenen kommer du även se:
Gerda Bylynd
Stefan Söderblom
MC: Hans Carstensen

Kurser i stand-up comedy med GASTA

mars 5th, 2014

NYBÖRJARKURSER I STAND-UP COMEDY!

GASTA inbjuder till två kurser i stand-up comedy, för dig som aldrig provat på det förut eller för dig som vet lite om stand-up, men vill veta lite mer. Vi jobbar i tre timmar och lär oss grunderna: hur blir ett skämt till, hur skriver jag egna skämt, hur framför jag dem? Efteråt får du gratis inträde till valfri GASTA Comedy-kväll under våren samt får chansen att själv stå på GASTA-scenen i 3 minuter när helst du önskar.

Tid och plats:
KURS 1:
Onsdagen den 23 april kl 13-16

KURS 2:
Söndag 27 april kl 13-16

Plats:
ABF:s lokaler på Södra Centralgatan 10 i Gävle.
Kurskostnad:
290:-
Max antal deltagare:
8 st
Kursledare:
Hans Carstensen

Föranmälan: bokning@old.gastacomedy.se

Ons 5/3, Fredrik Andersson samt Roast av ”Gävles roligaste person 2014”

mars 2nd, 2014

Fredrik andersson

Fredrik Andersson är en komiker som ser väldigt snäll och vanlig ut, men när han öppnar munnen …

Fredrik bjuder på en skruvad och väldigt rolig form av ståupp. Man vet aldrig vart det är på väg när han drar igång en rutin. Fredrik debuterade 2004 och har sedan dess synts på de flesta större standup-scenerna i Sverige. De senaste åren har han bott och jobbat som komiker i London. Han har synts en hel del i TV, bl a i kanal 5 Roast på Berns, Ballar av stål och 2013 blev han den förste ståuppkomikern som fått köra ståupp i programmet Robins på tv 1.

Fredrik visar att man kan vara både en provocerande och charmig komiker på samma gång. Han tar upp ämnen som ingen annan har vågar närma sig, och får sin publik att skratta åt saker de inte trodde var möjliga.

David Sundin har jobbat med humor så länge man kan minnas men det är först nu han vågat ta steget upp på landets ståupp-scener. Trots att han är nybörjare är han inte rädd för att skämta om kontroversiella ämnen. David har tidigare bidragit till humoristiska produktioner så som Spermaharen, Fantasinyheter, Humorlabbet, Roast på Berns, SVT Humor, Telefonpiraterna mm. David är också en mycket uppskattad twitter-komiker.

Med sig på scen denna kväll har de:
Hans Carstensen
Stephan Ahlgren
MC: Stefan Söderblom