Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

30/4, JÖRGEN SJÖBERG m fl

april 25th, 2014

GASTA firar in Valborgsmäss med Jörgen Sjöberg m fl
Onsdagen den 30 april, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.
Insläpp från klockan 18.00

jorgen12

Jörgen Sjöberg är en kvicktänkt komiker. Energisk och aktuell med ett smittande kroppsspråk! Jörgen är en sådan där komiker som de allra flesta gillar. En riktig pärla på stå upp-scenen. Jörgen har förr jobbat som safariguide i Kenya och äventyrsguide i Indonesien. Därifrån har han skaffat sig mycket erfarenhet i hur man möter människor. Något som märks i hur han möter sin publik från scen. Han har en egen show som heter ”Reseledare, det är väl inget riktigt jobb eller …?”

Han uppträder också regelbundet på Norra Brunn i Stockholm.

Jörgen blev nominerad till Årets Konferencier vid Malmö Comedy Festival 2010

Sagt om Jörgen:
*Skånepågen Jörgen Sjöberg har definitivt scenvanan i nerverna. Direkt söker han publiken och förolämpningarna haglar. Det munhuggs högt och vilt i publiken och äntligen händer något. Jörgen har ställt sig i ena ringhörnan och placerat oss i den andra. Verbala käftsmällar flyger kors och tvärs. Och det är alldeles, alldeles underbart. Ingen tar illa upp, alla är med på noterna och det är så underbart fantastiskt att få släppa loss asgarvet.”
/Johanna Edbom Gefle Dagblad

susanna_eklund

Susanna Eklund har uppträtt på alla de stora ståupp-klubbarna i Sverige samt otaliga företagsevenemang. Hon har även medverkat i ”Släng dig i brunnen”.

Susanna är en underhållare och sportnörd som iakttar olika vardagsföreteelser med underfundig humor men alltid med finess. Som underhållare skämtar Susanna gärna om vådan över att alltid behöva ta för sig, ta plats och armbåga sig fram. Hon älskar att iaktta vardagen. Ämnena varierar, alltifrån hemtjänsten och ett saknat 80-tal till bortamatcher och sport. Hon har ett gediget idrottsintresse och gjorde under flera år Sportkrönikor i Radio Stockholm.

Sedan 2009 är Susanna även manusförfattare och har skrivit manus åt bl a Parlamentet, Time Out, Cirkus Möller, Roast på Berns och Ladies night.

Med sig på scen denna vårkväll har de:
Anders Bergström
hans
Hans Carstensen
gerda
Gerda Bylund
MC: Peter Drake

Ons 23/4, AL PITCHER m fl

april 18th, 2014

alpitcher

Al Pitcher är en oerhört populär komiker som från början kommer från Nya Zeeland. Numera är han bosatt i Sverige och har på rekordtid blivit en av Sveriges populäraste komiker. Al Pitcher har ett enormt bra samspel med publiken. Blixtsnabbt snappar han upp minsta rörelse i sin publik och gör något av det. Allt går i ett rasande tempo och det är väldigt, väldigt roligt. Han är skrattkrampernas mästare!

2012 och 2013 turnerade han runt i Sverige med sina kritikerhyllade shower ”Fika tour” och ”Påtår tour”. I höst kommer han tillbaka med showen ”Nääämen, det är Al Pitcher”.

2011 utsågs han till ”Årets manlige komiker” på Svenska Stand Up-galan i Stockholm.

Sagt om Al:
”Sorry, ni som inte var där, men ni missade ett stand up comedy-framträdande av världsklass. Nyazeeländaren och numera stockholmsbosatte Al Pitcher bjöd på en kväll som vi som var där kommer att bära med oss länge, länge. Själv minns jag inte ens när jag senast hade sådana skrattkrampsanfall.”
Stefan Lindqvist, Helsingborgs Dagblad

eric

Eric Löwenthal är de underfundiga betraktelsernas okrönte kung. Han är aldrig under bältet men är alltid väldigt rolig. Eric har uppträtt sen 1998 och är ett säkert kort om man vill få till en riktigt rolig kväll. Med sina, ofta intelligenta observationer i botten, når han ut till den breda publiken. I höst kommer han att turnera med sin första egna större show; ”FADERN, eller I Faderns, Sonens & Försäkringskassans namn”.

Anders Löfberg har hållit på med stå upp sedan 2009. Anders tycker att tjusningen med att vara ståuppare är att roa människor. När Anders Löfberg går hem efter ett framträdande vet han att publiken fått någonting med sig hem. Så här säger Anders själv om sin stå upp;
– Det är en skön känsla att få göra människor glada. Jag brukar alltid avsluta med några väl valda ord. Oavsett om det är en publik på 20 eller 200 personer brukar jag passa på att förmedla ett budskap om alla människors lika värde. Lyckas jag omvända någon blir jag nöjd

Med på scen denna kväll ser vi även:
Anna Siekas
Stephan Ahlgren

MC: Stefan Söderblom

16/4, Thomas Oredsson m fl

april 12th, 2014

Thomas-Oredsson-292x292

Thomas Oredsson har tusentalet gig i bakfickan, så man kan lugnt kalla honom för en veteran inom stå upp-branchen. Ingen kan som Thomas hantera en publik. Med en självklar pondus tar han sin publik med på tåget och låter den åka med på en underbart rolig resa. Det är personligt och träffsäkert och alltid med glimten i ögat.
Thomas har varit med sedan starten i slutet på 80-talet. Han räknas som en av branschens verkliga veteraner. Många är vi som känner igen honom från svt:s tittarsuccé ”Släng dig i brunnen”.
Thomas jobbar också som lärare i Stå Upp. Många av sveriges bästa komiker har gått kurser för honom.
Thomas älskar sin publik och publiken älskar Thomas, för det är precis som han säger: ”Har man inte publiken med sig på tåget så får man åka ensam”. Thomas åker aldrig ensam!

PetrinaKarlsson

Petrina Karlsson kallas en naturbegåvning inom branschen. Denna 22-åring har gått från att börja ståuppa i sitt projektarbete i gymnasiet, till att stå på sveriges största ståupp-klubbar på rekordtid. Med sin råa och charmiga stil får hon sin publik att kikna av skratt. Hösten 2013 vann hon titeln ”Årets nykomling” på StandUp-galan i Stockholm.

Umit Dag är en svensk-syriansk komiker som kan ta vilken vardaglig händelse som helst och göra den till komik. Med glimten i ögat pratar han bland annat om hur hans vilja att integreras i Sverige kan slå helt fel emot familjens traditionella värderingar.

Med på scen denna kväll:
stefan
Stefan Söderblom

mathias
Mathias Heldevik

MC: Joacim Björkvall

9/4, MÅNS MÖLLER m fl

april 7th, 2014

måns möller_web

Måns Möller brukar kallas branschens retsticka eftersom han gillar att göra parodi på kändisar och kända företeelser. På scen är han snabb, bred och vass. Han är en mästare på att improvisera och det är på scen Måns är som bäst. I det spontana mötet med publiken blixtrar det av komiska infall som får publiken att vrida sig av skratt.

Måns är också känd från tv. Han har bl a medverkat i Time Out, Cirkus Möller och Extra Extra. Det senaste året har han också turnerat med sin kritikerrosade show ”Jävla pajas, Det här skojar du inte bort”

anders_celin

Anders Celin är en av GASTAS mest efterfrågade komiker. Med sin spjuveraktiga charm lockar han in publiken i sin absurda värld. Där får man följa med i ett hissnande tempo allt medan gapskratten avlöser varandra. Anders har en vass tunga men ett gott hjärta och den största glimten i ögat som stå upp-branchen någonsin skådat.

Anders har vi också sett en del på tv, bl a i Stockholm Live och RAW comedy.

Denna kväll får vi också se:
Kim Johansson
Gerda Bylund
Peter Drake
MC: Ben Kersley (UK)