Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

28/5, Mikael Koppelman m fl

maj 26th, 2014

GASTA lovar att bjuda på skrattfest på säsongsavslutningen på Å-krogen!
Onsdagen den 28 maj, klockan 19.30, Insläpp från 18.00.

mikael_koppelman

Mikael Koppelman är skribenten som under en intervju med komikern Måns Möller ställde frågan: ”du måste ha världens roligaste jobb?”. – Ja, prova själv, svarade Måns. Och så blev det. Under sina snart 10 år på scenen har Mikael utvecklat en smart och avslappnade stil, eller som han själv säger: ”min specialitet är att vara oförskämd på ett artigt sätt”.

Förutom Stand Up Comedy arbetar han också med att skriva manus till humorprogram och har bland annat varit redaktör för Extra Extra, Snacka om nyheter, Comedy Fight Club och Hål i väggen. Han har också arbetat med humorklassikern Parlamentet.

ARi_Eldjarn_3

Ari Eldjárn är Islands mest populäre komiker som också har skrivit manus och agerat framför kameran i flera produktioner för isländsk TV. Han har sedan karriären tog fart 2009 framträtt i Nordens alla länder och turnerat med André Wickström i Finland och värmt upp publiken under Johan Glans “World Tour of Scandinavia”. I hans shower kan man höra om alltifrån barnuppfostran till slagsmål i Benidorm och hans stil har beskrivits som snabb, skojig och schysst.

Tobbe Ström är född i Örebro men numera bosatt i Stockholm.
Han har värmt upp till flertalet av Sveriges stand up-elit, bl.a. Magnus Betnér.
Tobbes egna beskrivning:
”Skojar allt som ploppar upp i mitt lilla skruvade huvud.”
Tobbe är också Stockholmsmästare i Ordvitsar.

pernillahammargren

Pernilla Hammargren har uppträtt på i stort sett alla humorklubbar i Sverige och är något av en StandUp-comedy-räv. Hon har varit med och drivit feministiska “Humormaffian”, där också Moa Svan och Liv Elf Karlén ingick.

Hon har drivit klubben “Humorkonspirationen”. Pernilla var även med i “Pride Comedy-turnén 2013″ och hon har jobbat med P3:s “Humorhimlen.

Förra året var Pernilla, som enda kvinna, med och tävlade i SM i Ordvitsar. Hon jobbar även som skådespelerska. En spännande komiker som har många strängar på sin lyra. Driver, tillsammans med Amanda Lindholm, den feministiska comedyklubben ”Stand Up yours” i Stockholm.

Stefan Westrin jobbar i vanliga fall som reporter på Arbetarbladet. Under våren har han gått en stå upp-kurs för Hans Carstensen och ikväll är det dags, Stefan skall pröva sina vingar och kliva upp på stå upp-scenen för första gången! Kom och stötta Stefan och ge honom mycket skratt och värme denna magiska kväll!

Med sig på scen har de Peter Drake och Hans Carstensen

MC: Stephan Ahlgren

21/5, ISAK JANSSON, Rune Sörlie m fl

maj 18th, 2014

GASTA hälsar alla välkomna till en garanterad skrattfest med, Isak Jansson, Rune Sörlie och Thomas Eriksson m fl
Onsdagen den 21 maj, klockan 19.30 (insläpp från 18.00) på Å-krogen i Gävle.

isak_jansson-160x174

Isak Jansson presenterar sin komik på följande vis på sin hemsida: ”Vardagliga fenomen med en absurd touch. Har kallats folkhemsabsurdist. Väldigt visuell och underfundig med inslag av samhällskritik”. Han har uppträtt världen runt, bl a i Indien och Hong Kong! Han har gjort en hel del tv också, just nu är han aktuell som redaktör och regissör för programmet ”Radiostyrd” på TV 6. Han har även skrivit manus till ”Pensionärsjävlar på semester” (kanal 5 2011) och varit redaktör för ”99 saker man måste göra innan man dör” (TV 6 2012).

Isak turnerar ständigt och han är en av GASTAS återkommande komiker just för att publiken älskar honom. Många anser att han är en av de absolut roligaste komikerna i Sverige just nu.

runesorlie1

Rune Sörlie är ursprungligen från Norge. Han är känd som en mycket skicklig “oneliners”-komiker, som gärna bjuder på sig själv från scen. Rune blandar ofta in publiken, men aldrig på ett plumpt eller elakt sett, utan alltid med glimten i ögat och en stor portion charm. En väldigt rolig och personlig komiker. Rune vann KomikerCupen 2010.

Thomas Eriksson är skådespelare och komiker. Med ett genialiskt kroppspråk och lätt absurda liknelser bjuder han sin publik på många gapskratt och bilder i huvudet som aldrig går bort. Han har bl a gjort radiositcom i åtta delar i P3:s Humorhimlen Lab tillsammans med Isak Jansson. Thomas och Isak är också killarna bakom den hyllade julfarsen En Julpjäs – Vinterns Syster som hade sin urpremiär i Falun. Thomas är en ung lovande och mycket rolig ståuppkomiker som gjorde stor succé när han gästade GASTA på Engeltofta förra sommaren.

Med sig på scen denna kväll har de:
Gerda Bylund
Stefan Söderblom

MC: Hans Carstensen

14/5, AGNETA WALLIN m fl

maj 8th, 2014

GASTA hälsar alla välkomna till en helkväll onsdag 14 maj, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.
Insläpp från 18.00. Showstart 19.30.

Agneta wallin

Agneta Wallin är född och uppvuxen i Stockholm och utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolorna i Stockholm och Moskva, och till dramatiker vid Biskops Arnö Folkhögskola. Kombinationen gör henne unik bland svenska komiker. Hon har autentisk närvaro, slående rättframhet och levererar oväntade och briljanta formuleringar.

Hennes engagemang är genuint och hon driver succéklubben ”Lobbyn – komiker för och emot samhällsutvecklingen” på Kulturhuset i Stockholm. Denna klubb tilldelades ”Juryns hederspris” vid Svenska Standup galan 2010 och har bidragit till att sprida stand upen som konstform till politiker, forskare och journalister. 2009 hade hon premiär på sin första en-kvinnas-show ”Svar på tal – genuspedagogisk stand up för verklighetens folk”. 2010 började hon köra stand up på engelska, gjorde showen ”The Stockholm Syndrome” på Edinburghfestivalen och är numera regelbundet bokad i London.

Just nu är hon aktuell med sin show ”Wallin street, en billig show om pengar” , som hade premiär på Lilla teatern i Lund augusti 2013.

christerengqvist

Christer Engqvist jobbar vanligtvis på radio. Han har varit programledare för Karlavagnen på P4. Tidigare har han varit programledare för P4 Extra, Telespånarna och Kossornas planet.

2011 vann han “Bungy comedy” (standup-branchens nybörjartävling) Finalgigget var hans andra standup-framträdande någonsin. En stjärna var född! Nu har han hunnit med betydligt fler. Han har uppträtt på de flesta av Stockholms alla klubbar och han har även hunnit beta av flera av klubbarna ute i Sverige.

Med sig på scen har de:
gussy
Gussy Löwenhielm
Peter Drake
Mathias Heldevik

MC: Hans Carstensen

7/5, Christopher Linnell, Martin Soneby m fl

maj 1st, 2014

linnell1

Christopher Linnell är en av eldsjälarna bakom ROA-produktion. Han är den personen som ofta hjälper andra komiker att göra succé ute i landet. Men han är verkligen en helt lysande komiker själv också. I branschen är han känd för att vara det säkraste kortet man kan ha för att få igång publiken. Många vill gärna ha honom som uppvärmare före det egna framträdandet. Christopher han en avslappnad och härlig stil på scen. Han är duktig på att läsa av sin publik och få med dem på humortåget.
Christopher har uppträtt på alla Sveriges scener och han man kan ofta se honom på RAW Comedy i Stockholm.

martin soneby

Martin Soneby gjorde sin debut på Norra Brunn 2005 efter att han hade gått en veckokurs för Thomas Oredsson. Han bestämde sig för att göra 100 framträdanden och om han inte hade fått snurr på komikerkarriären då så skulle han lägga av. Men redan efter 10 – 15 gånger kände han att det började lossna.

2008 började Martin jobba som ”lärling” åt Magnus Betnér i TV-programmet ”I ditt ansikte”. Där nådde han ut till den större publiken och karriären tog fart. Efter det kunde vi se honom i humorprogrammet ”Ballar av stål”.

Förutom att medverka i TV och stand-up shower så har han också jobbat som manusförfattare till de populära programmet ‘Parlamentet’ och ‘Roast på Berns’. Han var även en utav manusförfattarna till filmen ‘Magnus Betnér Uncut’.

2012 startade han podcasten ‘Alla mina kamrater’ tillsammans med David Druid och Fritte Fritzson.

Med sig på scen denna kväll har de:
Shanthi3
Shanti Rydwall Menon
Stefan Söderblom
Anna Siekas

Gäst MC: Mike Räsänen