Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 29/10, Messiah Hallberg, Marcus Johansson m fl

oktober 24th, 2014

GASTA VÄLKOMNAR MÖRKRET
Onsdagen den 29 /10 2014, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.
Insläpp från klockan 18.00.

messiah

Messiah Hallberg har på bara några år slagit sig in bland de största namnen i standup-branchen. Karriären som komiker startade 2009 och han har tv-program som ”Roast på Berns”, ”RAW Comedy Club” och ”Comedy Fight Club” i ryggen. Som skådespelare har han medverkat i serier som ”Stockholm-Båstad”, ”Solsidan” och haft sin egen serie ”Messiah – Frälsaren”, som gick på SVT.
På Svenska Stand up-galan 2011 vann hann priset ”Årets Tändsticka”, som tilldelas någon som förnyat svensk stand-up. 2012 startade han podcasten Geniförklarat. Hösten 2013 hade hans nya tv-serie ”Million Dollar Messiah” premiär på Aftonbladet TV och 2014 åkte han för fjärde gången på Sverigeturné med RAW Comedy.
Hans humor är vass, intelligent, utmanande och framför allt – sjukt kul!

Marcus_Johansson_low

Marcus Johanssons är komikern som med ett snett leende säger det du inte tänker. Hans ungdomliga svårmod tar sig uttryck i en spröd cynism, framförd med ett sjuårigt barns energi. Lekfullhet med en djupare klangbotten. Tillsammans med killkompisen Fritte Fritzson driver han sedan 2006 humorklubben Oslipat i Malmö. De har även varit mycket uppskattade konferencierer på Svenska Standupgalan 2008 och 2009.

jimmy-sodermark-1064

Jimmy Södermark är en av GASTAS stammisar och det beror på den enkla anledningen, att Jimmy är väldigt, väldigt rolig. Han har en oefterhärmlig förmåga att beskriva mänskligt beteende och företeelser. Under våren 2014 har vi sett honom i humorprogrammet Radiostyrd på TV6. I december 2013 hade han premiär med sin bejublade show ”Stöde kommer till stan”. Han driver klubben ”Skratta med käften” i Sundsvall.

Med sig på scen har de: Stephan Ahlgren, Mathias Heldevik

gerda

MC: Gerda Bylund

Ni missar väl inte soloshowen
”Karsten Torebjer” med
begåvade Patrik Larsson
på Söders Källa 31/10.

Karsten_webbpuff

Ons 22/10 Lasse Nilsen, Maggan Hammar & Carl Tillenius

oktober 17th, 2014

GASTA bjuder på en helkväll med komiska inslag av mim, magi och allmänt vansinne
Med Lasse Nilsen, Maggan Hammar och Carl Tillenius
Onsdagen den 22/10 2014, klockan 19.30
På Å-krogen
Insläpp från klockan 18.00

lasse1

Lasse Nilsen är den garanterat mest visuelle ståuppkomikern som Sverige har. Hans kroppskontroll är så total att publiken stundtals bara kan sitta och gapa mellan skrattsalvorna. Lasse har jobbat som komiker i många år och är ett av de riktigt säkra korten om man vill ha en rolig kväll. Många kanske har sett honom i Släng dig i Brunnen eller på Stockholm Live. Lasse är en av de komiker som är mest bokad till Norra Brunn i Stockholm.

Han blandar observationshumor med lätt absurda bilder av världen, politiken, dess historia och människorna som lever här. Efter en show med Lasse har man vidgat sitt tänkande och fått hjärnan full av komiska bilder.

maggan hammar (1)

Maggan Hammar är en av de absolut mest spännande komikerna i Sverige idag. Hon har en bakgrund som bland annat; brudklänningsmannekäng, baddräktsmodell, lärare i svenska för invandrare, workshopledare på Forsbergs reklamskola, hovmästare på italienska lyxkrogar i Beverly Hills och spion på ett lastbilshak i New Jersey med mikrofon i behån. För övrigt är hon 1.84 cm lång, har tävlat i hästhoppning, åker slalom, talar flytande franska och har gula bältet i karate. Under sina 14 år i USA har hon studerat engelska på UC Berkely och creative writing på Colombia University. Hon har bl.a medverkat i Seinfeld och har synts i Benny Hill show där hon som prostituerad jagat Benny Hill på New Yorks gator. Där var hon även i off-Broadway uppsättningen ”Museum” på Greenwhich theatre i rollen som Julie Jenkens.
Som komiker har hon jobbat på Mosebacke i showen; ”Äh nu kör vi bara” med Petra Mede. Hon har turnerat landet runt i satsningen ”stå upp för mångfald” med Zinat Pirzadeh.
Och naturligtvis hon är väldigt, väldigt rolig. Hennes humor är ofta absurd och ordentligt skruvad.

Carl_webb

Carl Tillenius tillhör den lilla skara av trollkarlar som livnär sig på sina konster på heltid. Han åker land och rike runt med sin stand-up-liknade trollerishow som blandar trolleri, humor och en gnutta jonglering.

Med sig på scen har Gasta-komikerna:
Peter Drake och Gerda Bylund

MC: Hans Carstensen

Ons 15/10,

oktober 9th, 2014

GASTA bjuder in till en helkväll med några av sveriges vassaste herrar:
Martin Soneby, Fritte Fritzson, David Sundin och Nisse Hallberg.
De har åkt landet runt under namnet ALLA MINA KAMRATER.
Onsdagen den 15 oktober, klockan 19.30 på Å-krogen i Gävle.
Insläpp från 18.00.

martin soneby

Martin Soneby gjorde sin scendebut som komiker på Norra Brunn i Stockholm 2005. För den stora allmänheten blev han känd när han medverkade som lärling och följeslagare åt Magnus Betnér i hans humorprogram ”I ditt ansikte” i Kanal 5 2008. Vi har även sett honom i det bejublade inslaget ”Soneby citysports” i kanal 5:s program ”Ballar av stål”.
Han är också en av initiativtagarna (den andre är också en av kvällens komiker, nämligen Fritte Fritzson) till priset ”Skämskudden” som delar ut pris till sveriges sämsta tv-program varje år kvällen innan Kristallengalan.
Han driver också poden ”Alla mina kamrater” tillsammans med Fritte Fritzson.
Martin var även nominerad på årets standup-gala, för sina twitterinlägg, som är lite som hans standup, väldigt roliga och lämnar sällan någon oberörd.

fritte

Fritte Fritzson hör man på vardagar som programledare i Carpe Fucking Diem i P3. Förutom att fungera som programledare skriver han också manus och medverkar i sketcherna.
Fritte har ståuppat sedan 2006, men innan dess medverkat i spex, revyer, krogshower och som konferencier sedan tidigt 90-tal. Han har medverkat i TV-produktioner som Robins och Extra Allt och lett Nöjesguidens Malmö/Lundaprisgala och Svenska standupgalan under tre år.
Tillsammans med Marcus Johansson driver Fritte den prisbelönta ståuppklubben Oslipat som idag finns i Stockholm, Malmö, Uppsala och Jönköping.
Du hör honom dessutom varje vecka i Alla mina kamrater, en av Sveriges mest populära humorpodcasts, tillsammans med David Druid och Martin Soneby.
Fritte har turnerat med Johan Glans och dessutom uppträtt på Hultfreds- och Arvikafestivalerna.

David Sundin har alltid jobbat med humor. Han har jobbat med Killinggängets ”Spermaharen” och ”1000 apor” Han driver humorbloggen ”Fantasinyheter” och 2012 gav han ut boken ”Fantasinyheter 2001 – 2012” med ett förord av Henrik Schyffert. Under 2013 gav han sig på standup-scenen och på bara knappt ett år har han hunnit med att vara med på de riktigt stora scenerna, som RAW comedyclub, Norra Brunn och Stockholm Comedy Club.
2014 kom David på en andraplats i SM i ordvitsar.

Nisse Hallberg har på kort tid gjort sig ett namn i stand up-branschen och hittat sin grej. För de som sett honom live vet att han har en stil som sticker ut och något som man lägger på minnet. Nisses berättande stil är historier där 90 % av allt det han skämtar om är självupplevt, med 10 % krydda. Nisse sänder även succépodcasten Nisse Å Den Där Äldre (N.Å.D.D.Ä) med Christopher Linnell.

MC och värd för kvällen är Stefan Söderblom

Ons 8/10, Martin Svensson & Ola Aurell m fl

oktober 2nd, 2014

Välkomna till en GASTA-kväll med skratt, sång och musik
Med Martin Svensson, Ola Aurell m fl. Onsdagen den 8 oktober, klockan 19.30
På Å-krogen i Gävle. Insläpp från klockan 18.00.

martinsvensson

Martin Svensson från Helsingborg är en av landets mest bokade komiker och uppträder regelbundet på scener som Norra Brunn i Stockholm, Rubys i Göteborg, MACK i Malmö och inte minst på The Tivoli i Helsingborg där han är huskomiker sedan 15 år.
Martins styrka ligger i mötet med publiken, att känna av stämningen och att lägga föreställningen på rätt nivå. Han levererar alltid ett mycket brett material och anpassar sin stil så att så många som möjligt skall få så kul som möjligt. Martin har även tidigare satt upp egna kabaréer och sångföreställningar som ”Mandom, mod och mesige män” och ”Sånger om män”. Just nu är han aktuell med sin föreställning ”Femtio, frånskild och förvånad”.
Sagts om Martin:
”Han är helt otrolig. Jag har aldrig sett honom förut men han är sjukt rolig.”
– GP

olaaurell

Ola Aurell är en ständigt efterfrågad och efterlängtad komiker på GASTA-scenen. Ola skämtar med musik, han är en sjungande ståupp-komiker som alltid levererar. Med sina underfundiga och roliga texter lockar han både till allsång och gapskratt. En originell komiker som måste upplevas live åtminstone en gång i livet.

Sagts om Ola:
”Oj säger jag bara. Ola Aurell. Här finns kombinationen Povel Ramel, Hasse/Tage i en kombination av sjungande stand up comedian. Ola Aurell: Improvisationens mästare. Ordkonstnärens möjliga och omöjliga mästare”
Kulturbloggen

johannawagrell

Johanna Wagrell vann under våren titeln ”Amelia comedy queen” på RAW i Stockholm. Juryns motivering till vinsten var: ” för hennes bredd, material och pricksäkra gestaltningar, som imponerade stort. En självklar stjärna på scenen med starka välskrivna skämt och grym tajming.”

Eric Löwenthal är en rutinerad och väldigt omtyckt komiker som just nu turnerar med sin show ”Fadern. I fadern, sonens & försäkringskassans namn”
Eric är en komiker som vågar blanda sin humor med allvar och som alltid lockar till många skratt.
Sagts om Eric: ”Bland det bästa jag sett i år! Uppriktig humor med botten och värme som man bär med sig långt efteråt”.
Tobias Persson, komiker

Med sig på scen har de:
Stefan Söderblom
MC: Stephan Ahlgren