Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 3/12, Lena Frisk, och Thomas Eriksson m fl

november 28th, 2014

GASTA skrattar in december med dessa glädjespridare Lena Frisk, Thomas Ericsson m fl
Onsdagen den 3 december, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.

Lena Frisk

Lena Frisk är en rutinerad och rolig komiker från Malmö. Hon debuterade på Norra Brunn i Stockholm 1994 och har sedan dess åkt Sverige runt, som heltidskomiker sedan 1996. Lena är känd för sitt säkra framträdande, rappa stil och träffsäkra formuleringar.

Lena grundade standup-klubben Mack i Malmö 2000 och driver fortfarande klubben som finns på tre olika ställen i Malmö och Lund.
Lena Frisk blev rikskänd med talkshowen Lena 21:30 i SvT 2003.
Redan 2003 utsågs Lena till ”Årets kvinnliga ståupp- komiker” på Standup Comedy-galan i Stockholm med motiveringen:
”Med sin vassa tunga, sceniska begåvning och ett djävlar anamma har hon blivit den nya ståupp-drottningen som Sverige längtat efter”.
Sedan dess är hon ständig medlem i juryn och ser till att nya komiker får utmärkelser.
Lena tilldelades i augusti 2014 års pris som ”Årets Glädjespridare” Priset delas ut varje år av Malmö Stad och Mikosällskapet.
Lena besitter också dessa talanger: Talar flytande danska, sjunger opera, joddlar och älskar häcklare!

thomas_eriksson_05_1185919318_952611

Thomas Eriksson är väldigt, väldigt rolig! Han är utbildad skådespelare och det märks när han står på scen. Thomas vet hur man tar en publik. Med oslagbar mimik och ett rikt bildspråk, lockar han sin publik till skratt. Thomas kommer från början från Falun och han är vän och kollega med komikern Isak Jansson. Tillsammans har de satt upp ett antal bejublade shower genom åren. Vill man redan nu se lite mer av Thomas så kan man gå in på YouTube och kolla in Snabbguide till Comedy Gold med Thomas Eriksson.

Med sig på scen har de:
Stefan Söderblom
Hans Carstensen

MC: Stephan Ahlgren

Ons 26/11, Tobias Persson, Sven Brundin m fl

november 20th, 2014

”Man kan ha roligt dagen före lön” med GASTA och Tobias Persson, Svenne Brundin, Tess Sandin m fl
Onsdagen den 26/11, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.

tobias-persson-4

Tobias Persson är en blixtrande fyndig komiker som med hisnande energi på scenen lockar sin publik till skratt. Med ett helt oslagbart kroppsspråk tar han sig an betraktelser från vår samtid, allt i en rasande fart.
2008 utsågs Tobias till Sveriges roligaste manlige komiker på StandUp-galan, med motiveringen: ”Med en otrolig energi och frenesi sprider denne man skämt och punchlines till sin publik som blir allt större. Han sår sina underfundiga frön som han skördar direkt. Mycket vass i ett gulligt yttre.”
Han har tidigare medverkat i bl.a. Stockholm live, SVT:s Babben & Co och Morgonsoffan, såväl jobbat som manusförfattare till Time Out, talkshowen Robins, Ladies Night och många andra produktioner. Under hösten har vi kunnat se honom i tv-programmet ”Sunny StandUp” på kanal 5.
Just nu är han aktuell med sin egen show ”Kränkt var det här” och med sin bok ”Den ofrivillige ordvitsaren”

Sven_Brundin

Sven Brundin är juristen som sadlade om och blev komiker och Svenne med hela folket. Med en enorm säkerhet på scen driver han med sig själv och om allt som kan gå fel här i livet. Ofta är igenkänningsfaktorn hög och med sin lite aningslösa och naiva framtoning vinner han publikens hjärtan och skratt.
Sven är en av den anrika klubben Norra Brunns återkommande komiker. Han har också uppträtt på Comedy Store i Los Angeles.

tess_sandin

Therese Sandin är en hårt arbetande stockholmskomiker som verkligen brinner för standup och jobbar hårt för att sprida humorn i landet. Hon startade sin komikerkarriär 2011, då hon deltog i nybörjartävlingen Bungy Comedy. Efter att ha genomlevt de absolut värsta tre minuterna i sitt liv bestämde hon sig för att fortsätta med standup eftersom hon älskade känslan av att få folk att skratta. Nu har hon uppträtt på de flesta klubbarna i Sverige, samt i ett flertal i England, Norge, Irland och New York. Hon driver klubben Taboo Comedy Club i Stockholm och på somrarna tar hon med sig sina favoritkomiker ut till Grisslehamn och klubben Skrattmåsen, för att bjuda Rospiggarna på humor. Therese är även en del i podcasten ”2 fruntimmer” som hon har tillsammans med komikerkollegan Felicia Tomala.
Under hösten 2014 genomförde hon ”Ägg-stocksfestivalen” på teater Brunnsgatan 4. Det var en heldagsföreställning med enbart kvinnliga komiker på scenen och alla intäkter gick till Bröstcancerfonden.
Therese Sandin är sannerligen en komiker att hålla ögonen på.

Med sig på scen har denna trio:
Stefan Langendorf och Mathias Heldevik

MC : Gerda Bylund

Ons 19/11, Isak Jansson, Anders Celin m fl

november 13th, 2014

GASTA lämnar skrattgaranti denna magiska afton med Isak Jansson och Anders Celin m fl.
Onsdagen den 19/11 2014, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle. Insläpp från 18.00.

IsakJansson

Isak Jansson är en av Sveriges absolut roligaste komiker just nu. Han har precis haft en bejublad premiär med sin nya show ”Isak Jansson hatar Isak Jansson – en standupshow om självhjälp till självhat” i Stockholm. En show som han kommer med till Gävle den 28 november. (På Söders källare)
Isak har en gedigen bakgrund som komiker bakom sig. Han har rest runt i hela världen och uppträtt i Indien, Hong Kong och alla länder där emellan. I Sverige är han en flitigt återkommande favorit på landets klubbar. Hans humor är ofta absurd och full av bilder. Han är väldigt visuell på scen och han är en mästare på gestaltning. Isak är en komiker som får folk att skratta så de gråter.

Anders_Celin

Anders Celin, kan nog sägas vara en udda fågel i det svenska humorlandskapet. Men få har en sådan stark publikkontakt och en sådan förmåga att blixtsnabbt improvisera. Anders är en allkonstnär och han ligger alltid i fronten när det gäller humor. Han är otroligt påläst och har en förmåga att fånga stunden tillsammans med publiken. Få kan som Anders locka en publik till skratt. Han har alltid glimten i ögonvrån och ett ess i rockärmen. Hans humoristiska vändningar gör ofta krumsprång och far iväg åt de mest osannolika håll. Anders är en av de mest efterfrågade komikerna på GASTA. En komiker som man måste se!

Ryan Bussel kom till Sverige från USA 2006. Han började med standup och blev kvar. Nu har han gjort runt 300 gig här och i 8 länder till. Han driver standup-klubben Taboo Comedy club i Stockholm. Ryan skojar både på engelska och svenska, vi får se vad han väljer ikväll.

Med sig på scen har de:
Gerda Bylund och Stefan Söderblom.

MC: Hans Carstensen

Ons 12/11, Johan Ståhl m fl

november 7th, 2014

Onsdagen den 12 november, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle
Insläpp från 18.00.

johan_stahl_aom06

Johan Ståhl är något så underbart som både komiker och magiker. Han bjuder ikväll på Stand-up magi, där han skickligt varvar magiska omöjligheter med skön humor och galna upptåg. Sist han var på GASTA gjorde han succé!

Johan har vunnit massor av priser i magi i London, Köpenhamn, Venedig, Peking, Atlanta, San Diego och Las Vegas. Han har gjort 122 föreställningar på The Magic Castle i Hollywood, som räknas som magivärldens epicentrum. Han är också arrangören bakom fantastiska ”Uppsala Magic and Comedy festival” som gick av stapeln i april i år. En festival där även GASTA var med på ett hörn.

engqvist_gymnastik

Christer Engqvist jobbar vanligtsvis på radio. Han är programledare för Karlavagnen på P4. Tidigare har han varit programledare för P4 Extra, Telespånarna och Kossornas planet. 2011 vann han “Bungy comedy” (standup-branchens nybörjartävling) Finalgigget var hans andra standup-framträdande någonsin. En stjärna var född! Nu har han hunnit med betydligt fler. Han har uppträtt på de flesta av Stockholms alla klubbar och han har även hunnit beta av flera av klubbarna ute i Sverige. I oktober 2014 var han konferencier på en bejublad gala för Världens Barn som P4 Uppland arrangerade. Christer har en skön och avslappnad stil på scen, hans humor är ofta smart, fyndig och lockar lätt till skratt .

eva_viding

Eva Viding började med standup genom rookietävlingen Bungy Comedy våren 2012. En fin andraplats gav henne blodad tand att fortsätta på gratisklubbar främst i Stockholm men även i Göteborg, Västerås och Oslo. Hon hade också förmånen att framträda på Skrattstock-festivalen 2012. Hennes stil på scen är lätt att relatera till med allmänna ämnen som familj, relationer och sex. Definitivt inte barntillåtet alla gånger men väldigt roligt.

Med på scenen finns också Gastas komiker:
Stephan Ahlgren och Peter Drake

MC: Hans Carstensen

Ons 5/11, Lasse Karlsson m fl

november 1st, 2014

Copyright 2012 Paul Lindqvist

Lasse Karlsson är en flitigt anlitad och etablerad ståuppkomiker som försörjt sig som professionell komiker och humorprogramsförfattare sedan 1994.
Listan på företag och krogar som Lasse uppträtt på kan göras lång.
Lasse har bl a synts i Släng dig i brunnen (6 gånger), I Afton Lantz, Komikerklubben i TV3 där Lasse gick till final tillsammans med den ökände polisen Pappi Raul.
Lasse utgår han nästan alltid från sig själv, sitt eget liv och vad han själv tycker är roligt. Många känner igen sig i hans skildringar, och som person beskriver han sig som ganska mainstream.
Men när Lasse går igång på scen är han långt ifrån ”den vanliga killen från Södertälje”.
Han bjuder alltid på en härlig skrattfest med sina roliga, fyndiga och kluriga skämt.
Sagt om Lasse: Med sin intelligenta form av stand up comedy får han publiken att se på världen på ett garanterat nytt sätt. Med varm närvaro och fenomenal publikkontakt lämnas ingen oberörd.

tomas_gotakallare2

Thomas Ahlbeck är pressekretaren som lämnade riksdagen och blev komiker. Han uppträder såväl i Sverige som i Storbritannien, och han har uppträtt med bland andra Paul Foot, Jason Rouse och Magnus Betnér. Han är en av de hårdast arbetande nya svenska komikerna, just nu. Tomas humor är absurd, intelligent och vaken. Huvudtemat är hans vägran att medge att det finns saker som han inte förstår. Hans reflektioner över livet blandat med kvicka och ibland elaka oneliners uppskattas av publiken.
På scen har han synts bland annat på:
RAW, Stockholm
Norra Brunn, Stockholm
Palladium, Malmö
The Pipeline, London
National Brewery Centre, Burton-Upon-Trent
Edinburgh Fringe, Edinburgh
Bringhton Fringe, Brighton

Med sig på scen har de:
Annelie Lindgren, Stefan Söderblom och Hans Carstensen.
Kvällens konferencier och MC: Stephan Ahlgren