Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 4/3, Henrik Elmér m fl

februari 26th, 2015

Henrik Elmer

Henrik Elmér hör till de komiker som man bara måste uppleva en gång i livet. Med sin surrealistiska stil, tar han publiken med på funderingar och berättelser som endast den egna fantasin kan sätta gränser för. Allt är mycket skruvat och väldigt roligt. Han blev känd för den större publiken 1999 då han medverkade i det populära tv-programmet “Släng dig i brunnen”. Samma år belönades han med det prestigefyllda humor/kulturpriset, “Bubbenpriset”. Henrik har uppträtt mycket utomlands, då framför allt i England. Han skriver också filmmanus, vilket resulterade i filmen “Meningen med Hugo”. Meningen med Hugo premiärvisades i Sveriges Television den 4 juni 2012.

I november samma år vann filmen två priser vid Los Angeles Filmfestival.

Jonas Strandberg började med standup för att bota sin scenskräck. I juli 2014 hade han hållit på med standup i 9 månader. På dessa nio månader hade han hunnit med 108 uppträdanden, så vi misstänker att han har kommit över sin scenskräck. Jonas är en mästare på oneliners som han har slipat till perfektion. En unik komiker med egen stil.

Elin Almén är en ung komiker som utöver standup även håller på med impro och skådespeleri. En väldigt rolig komiker som på kort tid etablerat sig även på de större scenerna. Elin är också den ena halvan av humorduon ”100 kg vakuum”, den andra halvan är Anna Westin (Humorhimlen lab, P3) Hon är också med och driver Improvisationsstudion i Stockholm.

Med sig på scen har de också GASTA-komikerna:

Mathis Heldevik och Gerda Bylund

MC: Hans Carstensen

Ons 25/2, Ola Aurell och Petter Bristav m fl

februari 20th, 2015

GASTA bjuder in till en kväll med skratt och musik.
Onsdagen den 25 februari, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.

Dublin

Ola Aurell sjunger och spelar och är väldigt rolig. Med glimten i ögat och en helt egen scenpersonlighet har han tagit Gävle-publiken med storm. Hans underfundiga visor, ofta med inslag av allsång, har blivit stor succé bland GASTAS publik. Olas humor är kvicktänkt, spirituell och underbart skruvad.
Sagt om Ola:
”Oj säger jag bara. Ola Aurell. Här finns kombinationen Povel Ramel, Hasse/Tage i en kombination av sjungande stand up comedian.
Ola Aurell: Improvisationens mästare. Ordkonstnärens möjliga och omöjliga mästare”
/Kulturbloggen

petter_bristav

Petter Bristav bokstavligt talar lever standup dygnet runt. Han skriver manus till olika humorprogram på tv, han driver den populära podcasten ”TSKNAS” (till slut kommer någon att skratta) tillsammans med Aron Flam och Soran Ismail och han uppträder med sin egen standup runt om i landet. För Petter är inget heligt, han kan skämta om precis vad som helst och han kan få vad som helst att bli väldigt, väldigt roligt. När Petter står på scen kan vad som helst hända.

anngrasberg

Ann Gräsberg är en kvinna med många järn i elden. Hon jobbar som enhetschef på BB i Västerås samtidigt som hon reser land och rike runt och kör standup. Hon använder sin breda erfarenhet av ledarskap, vårdverksamhet och äktenskap till att leverera dråpliga och träffsäkra analyser från scen. Ann gjorde nyligen debut på anrika Norra Brunn i Stockholm. På onsdag är det dags för Gävle och GASTA.

Med sig på scen har de:
Peter Drake

MC: Gerda Bylund

Ons 18/2, Ann Westin och Sara Andersson m fl

februari 14th, 2015

GASTA presenterar standup med Ann Westin Sveriges roligaste kvinnliga komiker 2014.
Onsdagen den 18 februari, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.
Insläpp från klockan 18.00.

ann_westin

Ann Westin är korad hela 3 gånger till årets kvinnliga komiker vid Standupgalan med motiveringen ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas” Många är förvånade över att hon fått priset tre gånger. Det borde vara fler!
Hon hittar sina ämnen i det som är runt henne; hennes klänning av vaxduk, att skriva på getskinn och att simma i bassängen med så stora bröst att hon går på grund. Anns standup lämnar ingen oberörd – men många kan bli lite rädda.
Ann är en av sveriges populäraste komiker och hon kommer med skrattgaranti!

SaraAndersson

Sara Andersson har sysslat med standup comedy sen 2005. Sitt tionde gig gjorde hon på Svenska Standupgalan och kort därefter gjorde hon även sin TV-debut i ”Stockholm Live”. Sara varvar sin standup med humorjobb i radio och TV och hon har uppträtt på många av landets klubbar. Sara är en av hjärnorna bakom Cirkus Kiev i P3. På scen beskrivs Sara som bitterljuv och intelligent.

Tim Logan är en australisk komiker. Han har fått folk att skratta i över sju år. När han vann Australiens största standup-tävling ”The Triple Raw Comedy Comp” framför 1500 människor så visste han att det var det här han ville göra. Tim har sedan dess turnerat runt i hela världen och ikväll har han hittat ända till Gävle och GASTA. Tim är känd för att vara charmig, spontan och orädd på scen. Han gillar att skoja om hur han ser på saker och ting och han drar sig inte för att blanda in publiken i det hela.

Med sig på scen har de även:
Peter Drake
Mathias Heldevik
MC: Stefan Söderblom

Ons 11/2, Zinat Pirzadeh

februari 6th, 2015

zinat

Zinat Pirzadeh är en av Sveriges populäraste komiker. Hon turnerar ständigt med sin show ”Bakis i burkan”. Zinat är en komiker full med humor, intelligens och mod. Hon pratar ofta om sin flykt från Iran till det lilla norrländska samhället Glommersträsk. Det finns överraskande skillnader – så klart – även likheter.
” Jag försöker att se allt lite grann från sidan”, säger Zinat.
Hon påtalar även andra, mer allmängiltiga skillnader på ett underhållande och tänkvärt sätt. Zinat är en varm och rolig komiker. Hennes föreställning är befriande fri från påhopp på publiken och från skämt ”under bältet”.
2010 valdes Zinat till Årets kvinnliga komiker på Svenska StandUp-galan.

Sagt om Zinat; “Zinat Pirzadeh kan konsten att både underhålla och mana till eftertanke. HON FÄNGSLAR publiken genom att vara sig själv. Inga krystade skämt och publikskratt på beställning. Det behövs inte.”
Lars Swanö – Värmlands Folkblad

Janne Lindskog är en skellefteåbo som hamnat i Stockholm. Men de norrländska ränderna har inte gått ur honom för det. Med skön dialekt och ett härligt lugn på scenen sprider han säkert skratt genom vilken lokal och folksamling som helst.

Elena Gabets är en ryska som numera bor i Stockholm. Hon har en sval stil uppblandad med ödmjuk intelligens. Man behöver inte kunna ryska för att förstå henne, det går bra om man förstår vanlig skolengelska.

Susanna Eklund är en sportnörd med underfundig humor som gärna iakttar
vardagsföreteelser, alltid med finess och värme. Låt er dock inte helt
luras av det väna utseendet. Hon kan vara vass när hon vill det. Susanna är också manusförfattare till bl a Parlamentet.

Gussy Löwenhielm är en av sveriges underfundigaste komiker. Gussy har en snäll och oskyldig framtoning. Han kör gärna oneliners som ibland är morbida och ibland bara skojiga betraktelser men alltid med glimten i ögat.

MC: Mike Räsänen