Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

ons 1/4, Özz Nûjen

mars 26th, 2015

ozznujen

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland. Hans första soloshow ”Dålig stämning” hade premiär 2012 och blev en stor succé och turnerade i tre säsonger i både Sverige och Norge. När föreställningen visades i SVT förra året blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året. Nu i maj firar Özz Nûjen 15 år som standup-komiker.

Under de senaste åren har Özz Nûjen belönats med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen och 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. Tidigare i år mottog han Expressens satirpris Ankan och i motiveringen kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”.
På Svenska Standupgalan 2014 blev Özz Nûjen korad till Årets manliga komiker med motiveringen: ”Med en utstrålning som försätter berg och en vilja att förändra världen är han branschens ledstjärna. Han har visat att han vill och kan leda nationen men vi hoppas han förgyller våra scener i många år framöver.”

I höst kommer Özz att sätta upp en ny show med komikern och vännen Måns Möller. Showen heter ”Sveriges historia – den nakna sanningen”.

Tomas_Hogblom

Tomas Högblom är ett välkänt namn bland svenska komiker, många av dem håller honom som en av de absolut roligaste i branchen. Hans humor liknar ingen annan. Det går snabbare, det är smartare, men framför allt är det roligare. Tomas har gjort hundratals standup-framträdanden på små och stora scener runt om i landet.

Ingen kan som Tomas vara aggressiv på ett så sympatiskt sätt. Som att bli blåslagen av en panda.
Lena Frisk, komiker och standup-legend

elinadurietz1

Elina du Rietz är ståuppkomiker, skådespelerska och konferencier.
Hon är ett fysiskt hälsofreak, som också är en aning knasig – kan det bli bättre?
Med ämnen som raggnig, bröllop, terapi, kommunikationsproblem, träning, barn- och hundliv bjuder Elina på stora skratt med hög igenkänningsfaktor för de allra flesta av oss!

Elina arbetar både som komiker och skådespelare.
Hon har setts på TV i bland annat Solsidan, Anders och Måns, Partaj och julkalendern.
Hon har turnerat med Big Comedy, Babben och Lennie.
Elina arbetar regelbundet på Norra Brunn och de flesta av Sveriges ståuppklubbar.

”…Du Rietz är en angenäm överraskning. Hennes ämne är terapisessioner och tvångstankar och hela uttrycket är mycket eget. Om ett par år kan hon bli en av de roligaste i landet.”
Vedrana Sivac, Borås Tidning om BIG COMEDY 2010

Med sig på scen har de också:
Mathias Heldevik, Gerda Bylund
MC: Peter Drake

Ons 25/3, Al Pitcher m fl

mars 19th, 2015

Denna kväll på GASTA börjar med att Al, Adeel och James kommer att köra sin podcast live från scen från klockan 18.00. Därefter, klockan 19.30 blir det standupshow som vanligt.

alpitcher

Al Pitcher är komikern från Nya Zeeland som har tagit den svenska publiken med storm. I ett hisnande tempo levererar han sina iakttagelser av det svenska samhället. Han är mästaren på återkoppling med publiken och han är alltid uppdaterad. Hans scennärvaro är total och hans tempo hysteriskt och framför allt, det är väldigt roligt.
Al har vunnit flera priser runt om i världen för sin komik, bl a vann han Årets bästa manliga standup-komiker på Standup-galan 2011.
Han har gjort flera bejublade shower; ”Fika Tour 2012”, ”Påtår Tour 2013” och nu är han aktuell med ”Nääämen it´s Al Pitcher”

Adeel Faqih har uppträtt på de flesta klubbar i landet och rätt så många utomlands, bl a i USA. Adeel har en härlig energi på scen som han gillar att attackerar publiken med. Det kanske inte alltid är rumsrent men vare sig du vill eller inte så kommer du att skratta. Han bjuder på en personlig, absurd och vass komik.

James McKie är en tvättäkta engelsman av den lite snällare sorten. Han har en underbar torr engelsk humor och han framträder på engelska. Och precis som de andra herrarna så är han galen i fotboll.

Med sig på scen har de:
Peter Drake
Hans Carstensen
(också galen i fotboll)

MC: Stefan Söderblom

Ons 18/3, Babben Larsson

mars 14th, 2015

babben

Babben Larsson är en av sveriges mest populära och erkända komiker. Hon har medverkat i massor av tv-program, bland annat Parlamentet, Babben & CO och just nu är hon rykande aktuell med sin pratshow Stjärnor hos Babben (Fredagar SVT1)
Babben är en av pionjärerna bakom svensk standup. Redan 1988 hade hon sitt första officiella gig på krogen Krogen belägen på Campus i Umeå. Det hela gick ganska bra, så pass bra att hon kände att det här skulle kunna bli hennes grej om hon arbetade hårt. Genren var inte ny för henne, redan 1983 ingick standup i hennes enmanskabaret ”Ke-Babben show” på Gutekällaren i Visby, och även i de tre shower som skulle komma åren efter.
Redan under utbildningen på Teaterhögskolan visste hon att det egentligen var underhållning hon brann för. Det var under in- och utsparkar och spex som hon levde upp; skrev texter, sjöng och var rolig. Efter åtta år med teater efter utbildningen var hon ganska less på sitt yrke och standupens födelse i Sverige var perfekt tajmad för hennes del. Sedan dess har humorn varit hennes liv och arbete. Hon har uppträtt över hela Sverige, nästan i varenda stad, stor som liten med sina shower. Hon har breddat sitt register, från ren standup via Parlamentet, REA på Hamburger Börs till halsbrytande beskrivningar av modernt leverne under de föreläsningar hon ger.
Vi är väldigt glada att vi nu har fått Babben till GASTA.

Jimmy-500x400

Jimmy Södermark kommer ursprungligen från den lilla byn Stöde utanför Sundsvall, han är en mångsysslare av rang och har rest till många av jordens alla hörn. Efter en sejour boendes i Stockholm där han bland annat spelat in TV-programet ”Radiostyrd” är han numera bosatt i Sundsvall där han driver standupklubben ”Skratta med Käften Comedy Club” som har blivit lite av en humorinstitution i Sundsvall. Som komiker har Jimmy en charmig stil med mycket energi och stor ”likeablility”. En perfekt mix av bonde och storstadsbo gör att han passar in i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Med sig på scen har de:
Manne Nilsson
Jonatan Brynielsson
Stefan Söderblom

MC: Mathias Heldevik

Ons 11/3, Måns Möller m fl

mars 6th, 2015

måns möller_web

Måns Möller är mest känd för sitt egna tv-program Cirkus Möller, men även som ständig panelmedlem i Time Out och som programledare för Extra Extra. Hans humor är snabb, bred och vass. Måns är lite av en branschens retsticka när han gör parodier av kändisar och på kända företeelser. Det är på scenen som Måns Möller verkligen kommer till sin rätt. I det spontana mötet med publiken blixtrar det av komiska infall. Han ses som landets bästa improvisatör och kan hålla en kärleksfull låda med en publik som viker sig av skratt. Visst kan Måns humor hetta till lite, men den värmer alltid – inte bränns.

Måns har turnerat med sin kritikerrosade show ”Vad gör du nu din jävla pajas”, där han på ett oerhört roligt och känslosamt sätt pratar om sin son Viggo som är diagnostiserad med Autistiskt Syndrom.

Snart ska han och Özz Nûjen ut på vägarna igen med en ny gemensam show; ”Sveriges historia, den nakna sanningen”

Måns har vunnit många utmärkelser: Nominerad Kristallen, Årets humorprogram: Cirkus Möller 2011, Årets manliga programledare: Måns Möller i Cirkus Möller, 2010, Årets manliga komiker på standup-galan 2002.

”Möller fick äran att avsluta showen. Han gav sken av att han improviserade hela akten eftersom han fick in publiken i det sammanhang som han hade skapade på scenen. Det lyckades och publiken skrattade så fort han öppnade munnen.”
/ Hallandsposten

Med sig på scen denna magiska kväll har han:
Niklas Andersson
Filip Andersson
Stefan Söderblom
Hans Carstensen
MC: Peter Drake