Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 6/5, Thomas Järvheden m fl

april 30th, 2015

Thomas Järvheden

Thomas Järvheden har varit standupkomiker sedan 1998 och gjort det mesta inom showbusiness. Han har hunnit med tre olika soloturnéer, varav den mest kända är “Seriöst roligt” där han blandade humor med allvar.

Då och då ser man Thomas i div. underhållsprogram i TV, men det är med live-standup han verkligen briljerar. Där blir det vansinnigt roligt! Genom åren har han belönats med priser som Årets manlige komiker, Comedy fightclub-bältet, Smack-priset m.m

Sagts om Thomas:
Bäst för kvällen är utan tvekan Thomas Järvheden som visar många nyanser, tajming och en stor dos lekfullhet i sina skämt. Det är träffsäkert och med stor igenkänningsfaktor. ”
/Arbetarbladet, Anton Emanuelsson

simon

Många har frågat Simon Garshasebi varför han valde att bli komiker. Det som ger honom drivkraften att syssla med det här är tanken att få folk att skratta och må bra om bara för en stund. På scenen blandar han många olika typer av humor för att nå ut till en så bred publik som möjligt. Det kan vara allt från personliga berättelser till att imitera kändisar samt olika folkgrupper. Han anstränger sig hårt för att alltid förnya, förbättra och anpassa sitt material för bästa möjliga resultat oavsett vilken publik han står inför.

Med sig på scen denna kväll har de:
gisela

Gisela Zeime
Gerda Bylund
Peter Drake

hans_carstensen
MC: Hans Carstensen

Ons 29/4, Hasse Brontén m fl

april 23rd, 2015

hassebronten

Hasse Brontén är polisen och fd Säpo-agenten som gjorde det ingen annan polis gjort innan, nämligen att byta jobb till ståuppkomiker. Sedan han sa upp sig hos polisen har han hunnit med att vinna pris på Svenska Standupgalan, vara med i Parlamentet, Time Out och ett antal andra TV-program. Han har turnerat på mindre ståuppklubbar runt om i landet. Men han har även setts på de största scenerna som när han turnerade med Magnus Uggla i Ladies Night. Idag är Hasse en av landets mest bokade ståuppkomiker. Hasses glada karaktär kan sammanfattas med fyra ord: Rolig, karismatisk, kvicktänkt glädjespridare.

ERik-Bamberg

Erik Bamberg är den hårdast arbetande nya komikern i Sverige. Han lever stand up dygnet runt. Han vet att det bara finns ett sätt att bli bäst och det är att köra mest på scenerna. Han är snart där! Erik har även jobbar som standup-komiker i Canada.

Melody

Melody Farshin debuterade på standup-scenen 2008. Sedan dess har hon arbetat flitigt på sin karriär som komiker. Hon har turnerat runt på de flesta klubbarna i Sverige. Hon gjort flera bejublade uppträdanden på GASTA, så vi är nu väldigt glada att ha henne tillbaka igen. Många har hört henne på P3:s Humorhimlen och sett henne på Comedy Central.

Med på scenen ser du också:
Peter Drake
MC: Stefan Söderblom

Ons 22/4, Pernilla Hammargren, Christina Nordhager m fl

april 16th, 2015

pernillahammargren

Pernilla Hammargren är en produktiv och spännande komiker och skådespelare som har många strängar på sin lyra Hon var tidigare skådespelare i Teater Salieri som gjorde nyskapande och satirisk teater. Sedan 2006 jobbar hon som standup-komiker. Hon har jobbat med P3:s populära program ”Humorhimlen”, hon har drivit klubben ”Humorkonspirationen”, år 2013 var hon med i PRIDE Comedy-turnén. Nu driver hon den feministiska comedy-klubben ”Stand Up yours” tillsammans med Amanda Lindholm i Stockholm. Hon är inte rädd för att säga vad hon tycker, hon är skarp, träffsäker och väldigt rolig. Sist hon var på GASTA gjorde hon succé. En komiker man inte får missa!

Christina_Nordhager_Webb-640x577

Christina Nordhager är komikern som fullkomligt äger scenen med sin bitska humor. Ironi och cynism är nyckelorden när hon framför sin stand up som elegant balanserar mellan ödmjukt och in-your-face. Christina vann “Bungy Comedy” 2012 och har på kort tid visat att hon är ett av svensk standups nya humorlöften. Du kan även höra Christina i podcasten “Geniförklarat”, där hon utnämnt sig själv till “vår tids största tänkare”.

Exif_JPEG_PICTURE

Johan Hurtig är årets mästare i SM i Ordvitsar, men i kväll kommer han dock i egenskap av ståupp-komiker. Johan började med stand-up 2013, men har jobbat med humor betydligt längre. Han ligger bakom SVT Humor-programmet ”Just nu: Extrainsatt presskonferens”, han gör ”Medelklassen” i P3 och skriver roligt för tidningen Café. På kort tid har Johan blivit en mycket uppskattad standup-komiker som blandar skruvade vardagsbetraktelser med mer komplexa ämnen.

Med sig på scen har de:
Gerda Bylund
Peter Drake
MC: Hans Carstensen

Ons 15/4, Anna-Lena Bergelin och Thomas Oredsson

april 15th, 2015

Anna-Lena Bergelin

Anna- Lena Bergelin (fd Brundin) är en veteran inom humorsverige. Hon är en komiker, författare och sångerska som jobbat som ståuppkomiker sedan 1990-talet. Hon har medverkat i flera TV-framträdanden, bland annat ”Släng dig i Brunnen”, Daily Live där hon var den ena halvan av komikerduon Nancy och Carina och Gerry Persson show” Hon är också känd för sina shower i Malmö och Stockholm; ”En liten jävla julshow, En liten jävla krogshow och senast En liten jävla show” tillsammans med Ann Westin, Yvonne Skattberg och Zeid Andersson. Anna- Lena har också turnerat tillsammans med Özz Nüjen, Måns Möller och Patrik Larsson med showen ”Omogna killar och en kärring”.
I mars 2015 medverkade hon i ”Ladies Fight” på Gävle Teater.
Anna Lenas stand up är en blandning av djupaste allvar och grundaste trams, och hon snackar om allt från prestationsångest, vad lycka är till att japanerna har upptäckt kalken…

Thomas-Oredsson-292x292

Thomas Oredsson är en av sveriges absolut mest rutinerade standup-komiker. Han har gjort tusentalet gig sen starten i slutet på 80-talet och han har även utbildat många av branschens komiker.
Thomas pratar nästan alltid om nuet, om oss i Sverige och om sina svårigheter som far och äkta man, sånt som ligger oss alla nära om hjärtat. Han har många exempel, eftersom han har en stor familj, ibland 8-12 barn och 2 – 3 fruar, det där beror lite på. Thomas har perfekt timing och känsla för vilken publik som befinner sig i lokalen för tillfället. Han är en alltid lika efterfrågad komiker på GASTA.

2281156_600_337

Christina Winner debuterade som standup-komiker vid 70 års ålder.
Hon bestämde sig för att göra något åt medelåldern och könsfördelningen inom standup, genom att själv gå upp på scen. ”Nästan alla som håller på med det är ju killar i 25–40-årsåldern som skämtar om ungefär detsamma. Går det åt pepparn tar jag det med jämnmod”, säger Christina. Men det blev succé förstås!

Med sig på scen har de:
Stefan Söderblom
Mathias Heldevik
MC: Hans Carstensen

Ons 8/4, Carl Tillenius, Marcus Johansson m fl

april 5th, 2015

Carl_webb

Carl Tillenius tillhör den lilla skara av trollkarlar som livnär sig på sina konster på heltid. Han åker land och rike runt med sin stand-up-liknade trollerishow som blandar trolleri, humor och en gnutta jonglering. Carl tog tjänstledigt från bankjobbet och hoppade på sommarturnén som skulle ta honom till Sveriges många scener. Det blev startskottet och steget som gjorde hobbyn till hans yrke. Idag är han en av få trollkarlar i Sverige som försörjer sig på sin talang och har turnerat runt om i Europa med sina shower.

”Carl har en god kontakt med sin publik och visar prov på talanger som skvallrar om att han när som helst skulle kunna sadla om och inleda en karriär som stå upp-komiker”
Läs mer om Carl här: http://www.trollcarl.nu

Marcus_Johansson_low

Ni får även se Marcus Johansson. Få känner ståupp-Sverige så väl som Marcus, dels genom sitt eget turnerande, dels genom att han, tillsammans med Fritte Fritzson, driver en av Sveriges största stand up-klubbar Oslipat i Malmö, Jönköping, Stockholm och Uppsala. Man kan höra honom i podcasten ”Den Nervsvage och Psykopaten”.

tess_sandin

Therese Sandin är förlösande rolig! Hon varvar standup-giggen med sitt jobb som barnmorska. Hon driver också podden 2 Fruntimmer tillsammans med komikerkollegan Felicia Tomala. Hon började med standup 2011 och efter de första tre minuterna på scenen så var hon fast. Therese gillar att få folk att skratta. Hon har uppträtt på de flesta av sveriges standup-klubbar och humorn har också tagit henne till England, Irland och New York. Therese är grundaren bakom Ägg-stocksfestivalen, en humorfestival med kvinnliga komiker där intäkterna gick till bröstcancerfonden och på somrarna driver hon Skrattmåsens standupklubb i Roslagen. Therese är en komiker som kan få den mest hårdkokta publik att slappna av och våga skratta.

Med sig på scen har de
Peter Drake, Hans Carstensen
gerda
MC: Gerda Bylund