Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 3/6 GASTA Säsongsfinal, Isak Jansson m fl

maj 28th, 2015

isak jansson

Isak Jansson är det namnet som de flesta inom branschen pratar om just nu. Metodiskt bygger han upp en allt större fanskara. Har man sett honom vill man se mer av honom. Han är inte rädd för att ta ställning på scenen men väver samtidigt in det i ett roligt nät att upplösningen alltid utmynnar i ett hjärtligt skratt. Intelligent, tydlig och rolig.
Isak är också en av Sveriges mest beresta ståuppkomiker. Han har bl.a. uppträtt i Estland, Indien, Kina, Belgien, Danmark, Holland och så klart Sverige. Han har till och med uppträtt i rysk TV. Hysterisk rolig komiker som du kan lyssna på på spotify, där han har två standup-skivor; ”Allt är floristernas fel” på svenska och ”Live in Iceland” på engelska.

evelyn-mok_3

En av landets mest lovande och omtalade komiker fick sitt stora genombrott med “Evelyns Videoblogg”, som sändes på SVT Play 2010.
Samma år utsågs hon till Årets Komikaze och åkte på turné med Paul Foot.
Materialmässigt blandar Evelyn vardagsbetraktelser med reflektioner om normer, ursprung och fördomar.
Allt med en sylvass skärpa och ett anslag som är brutalt, men roligt.
2012 hyllades hon på Svenska Stand up-galan genom att få up-and-coming-priset Tändstickan och sedan hösten samma år, är hon stationerad i England, där hon bland annat hörts i BBC Radio 2 och setts i BBCs humorkanal, Channel 4.

Med sig på scen har de också:
Hela GASTA-gänget

Ons 27/5, Tobias Jacobsson, Mikael Koppelman m fl

maj 22nd, 2015

Tobias

Tobias Jacobsson jobbar både som komiker och skådespelare. Detta speglar av sig på scen när Tobias kör sin standup. Han har en utmärkt timing och en fingertoppskänsla när det gäller att hitta de där små sakerna i vardagen och göra dem till komik.
Tobias har också spelat Stig Helmer som ung i Lasse Åbergs film ”The Stig Helmer Story.”

koppelman_4

Mikael Koppelman pratar helst om sådant som är angeläget och samtidigt svårt att hantera, till exempel: kvinnor, egentillverkade presenter från små barn och hundar med tandsten. Med lite akademisk framtoning, klädd i snygg kostym håller han gärna dialog och kontakt med publiken under sitt uppträdande där han levererar välskriven komik som i mycket drar åt engelsk humor. Mikael har även skrivit manus till flera humorproduktioner som visats i tv.

tomas_gotakallare2

Thomas Ahlbeck har en annorlunda humor som har fått gott om lovord från såväl publik som komikerkollegor. Tomas humor är absurd, intelligent och vaken. Huvudtemat är hans vägran att medge att det finns saker som han inte förstår. Hans reflektioner över livet blandat med kvicka och ibland elaka oneliners uppskattas av publiken.

christerengqvist

Christer Engqvist gjorde sin standup-debut i Bungy Comedy hösten 2011 och vann tävlingen. Detta gav honom blodad tand och nu delar Christer sitt jobb på Sveriges Radio med landets standup-scener. Hans humor är smart och väldigt rolig. Christer jobbar till vardags som programledare i Sveriges Radio och har tidigare lett P4 Extra, Kossornas Planet och Telespånarna. Vi har även hört honom i populära radioprogrammet Karlavagnen.

Med sig på scen har de även:
Peter Drake, Mathias Heldevik

MC: Stefan Söderblom

Ons 20/5, Simon Gärdenfors m fl

maj 14th, 2015

simongardenfors

Simon Gärdenfors
Komikern, serietecknaren och godissamlaren Simon Gärdenfors är en mångsysslare. Men vare sig han podcastar, eller rappar så står en sak ut lika tydligt som en grizzlybjörn på ett barnkalas: hans komiska förmåga. I sin komik blandar Gärdenfors det absurda och smutsiga med det filosofiska och passar såväl den mest lättroade som den mest svårflörtade publiken.

johannawagrell

Johanna Wagrell
Johanna är civilingenjören som bevisade att det går att vara både smart och rolig på samma gång när hon blev utsedd till årets Comedy Queen av tidningen Amelia. Hon har hörts i podcasten Fantasipanelen och uppträtt på RAW. Johanna har även kallats den mest lovande komikern sedan Petra Mede.

emmawessleus

Emma Wessleus
Emma Wessleus är en ung rutinerad komiker från Stockholm. På scen bjuder hon på energi, charm och intelligenta funderingar.

På scenen ser du också denna kväll:
Gerda Bylund
Hans Carstensen

MC: Peter Drake

Ons 13/5, Martin Lagos m fl

maj 10th, 2015

martin6

Martin Lagos inledde sin standupkarriär under våren 2008 och idag skriver han egna shower, hörs på Sveriges Radio P3 och är ständigt aktuell på de största standupscenerna. Våren 2014 gjorde han skådespelardebut på bioduken i Ben Stiller-filmen ”The secret life of Walter Mitty”.
Martins standup är väldigt levande och han berör samhällsaktuella ämnen på ett charmigt sätt men med allvarlig grund. Som komiker är han ödmjuk, engagerad och med hans härliga personlighet fungerar han för all typ av publik.

I augusti 2011 vann Martin Lagos priset för ”Årets bästa nykomling” på Svenska Standupgalan med motiveringen: ”Årets pris för bästa nykomling går till en ny stjärna som ständigt förnyar sig, alltid rolig att se. När det dessutom är roligt och intelligent material så är valet ganska självklart. The sky is the limit.”

el

Erik Löfmarck är komiker, musiker och doktor i sociologi. Hans humor är vass, aktuell och ”smart”. Den ”smarta” sidan lyser alltid igenom på scenen, och Erik går även hem hos en publik som kanske normalt inte går på standup. Själv sätter han alltid skrattet i första rummet, men menar att bra standup ska vara tankeväckande och ge nya perspektiv på sådant vi ofta tar för givet.
Sagt om Erik: Eriks standup-inslag med utgångspunkt i ämnet idrottens samhällsnytta twistade vår dialogkonferens så att vi fick både skratthicka och en del tappade andningar av hans ämnesgrundade, välformulerade och framförallt vitsiga verbala snytingar.”
Catarina Arfwidsson, SISU

madeleine_walderhaug

Madeleine Walderhaug är en Malmö-komiker som har hållit på med standup i ca 3 år. Hon började med att bära stolar och fixa med ljudet på den kända Malmö-klubben MACK. Där fick hon frågan om hon inte själv vill ställa sig på scen och köra standup. Sagt och gjort, Madeleines bakgrund inom teatern och musik gjorde att hon vågade och sen var hon fast. Hon gillar politisk satir och hennes humor beskrivs som ”ett virrvarr av roliga infall”.

niklasfolkegard

Niklas Folkegård är en av de komiker som har varit med i GASTA sen det började. Eftersom han bor i Stockholm nu för tiden, så är det sällan han hinner komma till Gävle och köra på GASTA. Därför är det extra roligt när han dyker upp. Niklas är en varm och rolig komiker som har full närvaro på scen. Han har år av rutin, efter att ha jobbat som fakir i gycklargruppen VAZIR. Många gävlebor har sett honom sluka svärd och sparkar! På tisdagar i P4 kan man höra honom som Länskorrespondenten, där han kåserar om tillståndet i länet. Oerhört roligt!
Vi är alltid lika glada när han hittar hem till Gävle och kommer till GASTA.

Med sig på scen har de:
Mathias Heldevik

MC: Gerda Bylund