Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 30/9, Patrik Larsson & Elina Du Rietz m fl

september 24th, 2015

Patrik-Larsson

Patrik Larsson är rolig! Riktigt, riktigt rolig. Om man räknar skratt per minut så slår han alla rekord, jämnt! Patrik var en av sveriges manliga komiker som var nominerad vid årets StandUp-gala i Lund. (vann gjorde Jesper Rönndahl)

Patriks humor är energisk, lite absurd men framför allt väldigt rolig. Han ser alltid lite ”full i fan” ut, som gör att publiken alltid undra vad som skall komma härnäst. Patrik har 20 år i komikerbranchen. Han jobbar också som skådespelare. Bland annat har han gjort succé med sin karaktär Karsten Torebjer, psychic medium. Karsten kan man se på SVT Flow.

edr-hysch

Elina Du Rietz rivstartade sin ståuppkarriär med att vinna nybörjartävlingen BungyComedy 2008. Därefter har hon bl a synts på stora turnéer som BIG COMEDY, BABBEN O LENNIE MED ELINA DU RIETZ och BABBENS BÄSTA BRUDAR. Elina uppträder flitigt på ståuppklubbar i landet och eftersom hon är skådespelare i grunden så har vi sett henne i flertalet humorproduktioner på tv såsom Solsidan, Partaj, Café Bärs, Allt Faller, SNN News mm. Elinas standup är grov, fysisk och kryddad med självironi och värme.

Med sig på scen har de: Gisela Zeime och Mathias Heldevik
MC: Anders Sparring

Ons 23/9, Yvonne Skattberg och Erik Bamberg m fl

september 17th, 2015

yvonne

Yvonne Skattberg är en av tre som blev nominerad till årets kvinnliga komiker på årets standup-gala i Lund. (vann gjorde Petrina Solange)
En välförtjänt nominering, Yvonne är en hårt arbetande komiker. Redan 2007 utsågs hon till årets kvinnliga ståupp-komiker. Juryns motivering det året var: ”En jävla standupstjärna till jänta från obygden som roar och oroar och charmar alla med sina naiva och vassa samhällsbetraktelser.” De senaste åren har hon turnerat med två shower, ”Alla har ADHD” och ”Alla har råd”. Hon är en komiker med bred bakgrund, stort engagemang, vass hjärna och varmt hjärta.

ERik-Bamberg

Erik Bamberg är en komiker från Uppsala. Hans skämt är smart konstruerade och handlar ofta om ämnen som kanske inte är så självklart roliga. Erik driver ofta med forskare, politiker och sig själv. En snabbpratande och mycket rolig komiker.

Carl Stanley är ett nytt stjärnskott som kom tvåa i hård konkurrens på Grand Slam på Lunds Comedy Festival i september 2015. Med sin charm och galenskap knockar han alla!

Med sig på scen har de GASTAS eminenta ordförande; Stefan Söderblom

Onsdag 16/9 – Isak Jansson och Sarah Young m fl

september 11th, 2015

isak jansson

Isak Jansson är rolig, han är väldigt rolig! Han hör till en av de svenska komiker som har flest skratt per minut. Hans iakttagelser av sin omvärld är ofta mitt i prick. Isak är skicklig på att imitera och härma språk, dialekter och karaktärer. Detta gör hans standup väldigt levande och underhållande. En pärla på standup scenen!

SarahYoung

Sarah Young jobbar som komiker och manusförfattare för komedier. Hon har uppträtt på de flesta av sveriges stora komediscener, bland annat på anrika Norra Brunn. Sara är också lagkapten i UR:s program ”Big Words” tillsammans med Henry Bronett. Hon har även medverkat i humorprogrammet ”Deluxe” i P3. Just nu är Sara aktuell som en av manusförfattarna till SVT:s nya komediserie ”Vårdgården” med Loa Falkman i huvudrollen. Serien har premiär våren 2016.

umit

Umit Dag är en svensk-syriansk ståuppkomiker som verkat inom showbizz sedan ungdomen med allt ifrån teater och radio till standup. Han har en förmåga att med sitt scenspråk och inlevelse kunna få de enklaste vardagssituationerna till komik. Med en stor självsäkerhet på scenen och glimten i ögat tar han med publiken på sin resa genom livet och berättar hur hans vilja att integreras i Sverige ibland kunde slå fel emot familjens traditionella värderingar.

Med på scen är också: Peter Drake och Vår Gäst-MC Joacim Björkvall från Västerås Comedy Club

Ons 9/9, Ola Aurell m fl

september 5th, 2015

GASTA bjuder in till skratt och musik
Med Ola Aurell m fl
Onsdagen den 9 september, klockan 19.30, på Å-krogen i Gävle.
(insläpp från klockan 18.00)

Dublin

Ola Aurell är en mycket populär komiker hos GASTA. Med sin helt egna stil och sin talang att blanda sång och humor gör honom till en unik underhållare. Han är oerhört skicklig att få med publiken med skratt, handklapp och allsång. Ola jobbar också med improvisationsteater, något gävleborna fick uppleva live i våras under en bejublad föreställning på Söders Källare.

thomas_eriksson_05_1185919318_952611

Thomas Eriksson jobbar som skådespelare och standup-komiker. Han har en enorm energi och ett oslagbart mimspel på scen. Det går undan i svängarna när Thomas drar igång. Med sin lite absurda komik lockar han publiken till de stora gapskratten.

97268_1_1420798533

MF David Deery är en komiker från USA som bor i Tyskland. Han har turnerat runt i både USA och England med sin standup och med sin show ”Mother fucker David Deery show”. En komiker som beskriver sig själv som ”akward” och har som ende engelsktalande komiker på en tysk komedifestival lyckats komma med i tysk tv. http://mfdaviddeery.com/

Med sig på scen denna kväll har de även Gastas egna komiker Gerda Bylund och MC Peter Drake.