Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 4/11, Simon Gärdenfors

oktober 31st, 2015

simongärdenfors

Simon Gärdenfors är inte bara komiker utan har även ett förflutet som serietecknare och som rappare i bandet Las Palmas. Numera rappar han i duon Far & Son, samt håller i podcasten Arkiv Samtal. Han har även varit ett stående inslag i P3:Populär och har haft en talkshow om skräpkultur i ZTV. Som serietecknare har han har medverkat mycket i Galago, Rocky Magasin och har släppt egna serieböcker som Död Kompis (belönades med Stora Läsarpriset för bästa serieroman 2012), Nybuskis och Simons 120 dagar. Har även varit redaktör för Svenska MAD. Just nu är han aktuell i satirserien ”Samhällsjudo” som visas på tv4 och med sin standup-föreställning ”En slapp timme” som han turnerar runt om i Sverige med.

anders_celin

Anders Celin kan nog sägas vara en udda fågel i det svenska humorlandskapet. Men få har en sådan stark publikkontakt och en sådan förmåga att blixtsnabbt improvisera.

En udda fågel i det svenska komiska trädgårdslandet. En allkonstnär som ligger i fronten när det gäller humor. Otroligt påläst och med en förmåga att fånga stunden tillsammans med publiken efter sin erfarenhet från improvisationsteater. En komiker som man måste se!

Anders Celin har bland annat synts på TV i Stockholm live (SVT), RAW (Kanal 5) och hörts i P3

Med sig på scen har de: Erik Moberg och Gerda Bylund

MC: Stefan Söderblom

Ons 28/10, Ludde Samuelsson, Thomas Ahlbeck m fl

oktober 23rd, 2015

Ludde_0006-682x1024

Ludde Samuelsson är en erfaren, allmänbildad och närmast irriterande glad ståuppkomiker – lite som en skarpladdad vattenpistol. På scen vänder Ludde uppochned på omvärlden och samtiden med såväl välslipade skämt som absurda utspel. Sedan 2007 har Ludde turnerat landet runt och syns idag regelbundet på stora scener som Norra Brunn och Malmö Comedy Klubb. Som Sveriges mest beresta komiker är Ludde lika påläst som kvicktänkt för att möta vilken publik som helst, såväl i rollen som konferencier som tramsbyxa. Ludde är uppväxt och bosatt i Malmö och har pluggat i Lund.
Just nu är Ludde aktuell med sin show ”Vi löser det på plats”.

tomas_gotakallare2

Tomas Ahlbeck har en annorlunda humor som han har fått goda om lovord från såväl publik som komikerkollegor. Bland dem han uppträtt med märks Paul Foot, Jason Rouse och Magnus Betnér. Han har inte bara uppträtt i Skandinavien utan även i Storbritannien.

Tomas humor är absurd, intelligent och vaken. Huvudtemat är hans vägran att medge att det finns saker som han inte förstår. Hans reflektioner över livet blandat med kvicka och ibland elaka oneliners uppskattas av publiken.

Han är just nu aktuell med sin show ”Så mycket bitter”.

gutavlowenhielm

Gussy Löwenhielms ståuppstil är avslappnad och lätt absurd. Med utgångspunkt från sig själv och sina oneliners har han som grundtes att framkalla minst fem skratt i minuten. Något han ofta gör. Han har även givit ut humorböckerna Observationer av Gussy (2005), Det Blir Nog Roligare Om Vi Drar Ett Streck Över Det Här (2011) och Brännvin, Vad Döljer Du För Mig? (2012).

De två senaste åren har man även kunnat läsa Gussys alster i DN och UNT.
Med sig på scen har de också: Mathias Heldevik

MC: Janne Lindskog (Kvällen till ära har vi tagit in en Gäst MC. Janne är en otroligt rolig norrlänning som flyttade söderut och blev stockholmare. Har en speciell blick för det norrländska kynnet.)

Ons 21/10, Lasse Karlsson & Gerda Bylund

oktober 18th, 2015

image

Lasse Karlsson är en av landets mest etablerade komiker och har kunnat skriva professionell komiker på visitkortet sedan 1994.

Han är en underfundig, klurig och väldigt rutinerad komiker. Med sin varma och skarpa humor utmanar han vårt sätt att tänka. Ingenting är självklart, allt kan ifrågasättas. Teknisk utveckling, föräldraskap, den svenska självgodheten och giraffer är ett axplock av de ämnen som Lasse behandlar.

TV: Släng dig i Brunnen, Taxi 234, Båttom is Nådd, Komikerklubben, Babben & Co, Stockholm Live, Comedy Fight Club, Postkodlotteriet m.m.

Scen: Ståuppklubbar över hela Sverige, Norra Brunn, Big Comedy, Rhapsody in Rock, ”föråkare” till Eddie Izzard på Cirkus, m. m.

Med sig på scen har de även:
Gerda Bylund
Johan Sundström
Hans Carstensen

Gäst-MC: Malin Appeltofft (som just nu är aktuell med showen ”Motherfuckers, det är aldrig för sent att bli olämplig” som hon kör tillsammans med Annelie Abrahamsson)

Ons 14/10, Showen The Oneliners

oktober 8th, 2015

oneliners

The Oneliners består av Jonas Strandberg, Johan Hurtig och David Sundin.

Varför vara rolig länge när man kan vara rolig kort? The Oneliners är en show helt baserad på oneliners. Eventuella underliggande budskap och allvarliga partier har omsorgsfullt plockats bort ur skämten, och kvar är bara den lilla kärnan av kul.

Det roliga sägs sedan av tre riktiga oneliners – Johan Hurtig, Jonas Strandberg och David Sundin. Både Johan och Jonas var nominerade till årets oneliner på Svenska Standupgalan 2014, samma år som Jonas kom till final i tävlingen Grand Comedy Slam. År 2015 stod Johan som vinnare i SM i ordvitsar och samma år gick Jonas till final i tävlingen. Även David har jobbat med humor i en rad olika produktioner, så som Spermaharen, Melodifestivalen och nu senast Welcome to Sweden. Och glöm inte Fantasipanelen och Alla mina kamrater.

Med sig på scen har de också James McKie och Gerda Bylund
MC: Mathias Heldevik

Ons 7/10, Thomas Oredsson m fl

oktober 3rd, 2015

Thomas-Oredsson-292x292

Thomas Oredsson är en av våra mer folkkära komiker och är känd från Släng dig i brunnen, Hassel och från Norra Brunn. Han har verkat vid Norrbottens-teatern, Dramaten och Riksteatern. Tillsammans med Adde Malmberg har han utbildat i Stand-Up Comedy vid Dramatiska Institutet. Rolig och erfaren helt enkelt! Thomas är en av veteranerna inom stand-up.
Han har en mycket seriös syn på sin underhållning och stand-up och anpassar sitt material beroende på vilken publik han uppträder för.
Sedan starten 1988 har det blivit över tusen gig, och med den erfarenheten i bagaget så kan det inte bli annat än succé när Thomas går upp på scenen.

runesorlie1

Rune Sörlie är ursprungligen från Norge. Han är känd som en mycket skicklig “oneliners”-komiker, som gärna bjuder på sig själv från scen. Rune blandar ofta in publiken, men aldrig på ett plumpt eller elakt sett, utan alltid med glimten i ögat och en stor portion charm. En väldigt rolig och personlig komiker. Rune vann KomikerCupen 2010.

erehed

Tobias Erehed har många strängar på sin lyra. Han är verksam med estradpoesi, vissång och komik. I sin standup använder sig Erehed mycket av självironi och berör bland annat ämnen som rädslor, pinsamheter och problematiska relationer. Just nu är han aktuell med sin föreställning ”Det gyllene mellanläget”.

Med sig på scen har dessa herrar även Stefan Söderblom
Gäst-MC: Tomas Bonderud