Välkommen till GASTA!

Gävles populära standup-klubb bjuder på härliga kvällar med mycket skratt!

Ons 2/12, Messiah Hallberg m fl

november 28th, 2015

messiah

Messiah Hallberg har på bara några år slagit sig in bland de största namnen i komikerbranschen. Karriären startade 2009 och han har tv-program som ”Roast på Berns”, ”RAW Comedy Club” och ”Comedy Fight Club” i ryggen. Som skådespelare har han medverkat i serier som ”Stockholm-Båstad”, ”Solsidan” och haft sin egen serie ”Messiah – Frälsaren”, som gick på SVT.

På Svenska Stand up-galan 2011 vann hann priset ”Årets Tändsticka”, som tilldelas någon som förnyat svensk stand-up. 2012 startade han podcasten Geniförklarat. Hösten 2013 hade hans nya tv-serie ”Million Dollar Messiah” premiär på Aftonbladet TV. 2015 åkte han på sin första egna Sverigeturné – Politiskt autokorrekt samt har en av huvudrollerna i TV4:s nya humorsatsning ”Älskade Östermalm”.

Marcus_Johansson_low

Marcus Johansson är komikern som med ett snett leende säger det du inte tänker. Hans ungdomliga svårmod tar sig uttryck i en spröd cynism, framförd med ett sjuårigt barns energi. Lekfullhet med en djupare klangbotten! Just nu är Marcus aktuell med sin show “Nu tar vi över Härjedalen”.

eva_viding

Eva Viding började med standup genom rookietävlingen Bungy Comedy våren 2012. En fin andraplats gav henne blodad tand att fortsätta på gratisklubbar främst i Stockholm men även i Göteborg, Västerås och Oslo. Hennes stil på scen är lätt att relatera till med allmänna ämnen som familj, relationer och sex, men har ofta en mörk underton som gör att skrattet fastnar i halsen på väg ut. Hon har en härlig närvaro och humor på scen. Det är inte alltid barntillåtet men det är väldigt roligt.
Med sig på scen har de: Hans Carstensen
MC: Stefan Söderblom

Ons 25/11, Christer Engqvist & Martin Krantz

november 22nd, 2015

christer_engqvist

Christer Engqvist är en man med känsla för ord, både på scen och i radio. Han har arbetat på P4 Uppland sedan 2003. Där är han programledare för det lokala morgonprogrammet P4 Morgon Uppland, men han är också känd från program som Telespånarna och P4 Extra. I november 2014 fick han ta emot Sveriges Radios språkpris för lokala program. Han fick utmärkelsen med motiveringen: ”En morgonens motor, som med fart och finess och i virvlande tankesprång får Uppland att vakna.”
Det är en motivering som även passar in på Christer när han står på scen som komiker. Med fart och finess får han publiken att skratta. Christer vann nybörjartävlingen Bungy Comedy 2011 och har sedan dess uppträtt på flera av Sveriges största scener.

Martin Kratnz - I told you! - Touched

Martin Krantz presenterar sig själv som komiker, författare och spårvagnsröst. Denna kväll på GASTA kommer han dock främst att vara komiker (fast man vet ju aldrig). Martin är en genomsnäll och mycket rolig komiker. Han bevisar gång på gång att man inte behöver gå över alla gränser för att vara rolig. Martin är skicklig på att interagera med publiken och han är en komiker som verkligen har förstått att man måste ha publiken med sig för att det ska bli roligt.

Jonathan Brynielsson är en ny spännande komiker från Sundsvall som ikväll gör sitt andra framträdande på GASTA. I vanliga fall ser man honom på hemmaklubben Skratta Med Käften Comedy Club i Sundsvall. Där har han snabbt blivit en uppskattad komiker. Jonathan har också hunnit med flera framträdande på klubbar runt om i Sverige.

Med sig på scen har de: Gerda Bylund
MC: Hans Carstensen

Ons 18/11, Johan Glans

november 15th, 2015

JohanG_542 (1)_s1

Johan Glans blir mer Johan Glans på scenen. Och ju mer Johan Glans man får, desto roligare är det.

Johan Glans har en sparsmakad mimik, men ett höjt ögonbryn i rätt ögonblick blir rena”gånerpåknä-roligt”. Vi är vana vid att se Johan Glans vara rolig på TV. Men på scenen blir det rent magiskt.

Skåningen Johan Glans bevisade att det visst går att vara profet i sitt eget land med publiksuccén ”World Tour of Skåne” där han spelade för utsålda hus i varenda liten håla i Skåne. Minst lika bra gick det i uppföljaren “World Tour of Scandinavia” 2013. Förra året gjorde han succe´i musikalen “Livet är en schlager”.

30 maj 2011 fick Johan Povel Ramels Karamelodiktpris med motiveringen: ”För att han, med egensinnig förmåga, friskt och fräckt bidragit till ståuppkomedins spännvid med absolut intelligent komik. Glans är dessutom en av samtidens mest omedelbara parlamentariker. Och en av få svenskar som kan skratta på franska. Det är sånt folk vi behöver.”

Vi på GASTA är oerhört glada och stolta över att vi äntligen har lyckats få Johan Glans till GASTA och Gävle!

Sven_Brundin

Sven Brundin är juristen som sadlade om och blev komiker. Han är nu ”Eey-Svenne” med hela svenska folket. Kändis i samtliga förorter där invandrartätheten är hög. Med sina observationer, sin charmfulla och ibland lite aningslösa och naiva person vinner han publikens hjärtan, som garanterat bjuds på skratt. Svenne har uppträtt på nästan alla standup-scener av betydelse i landet.

10374283_10152493229623000_274459596_n-500x400

Josefin Sonck är Ålands mest etablerade och enda komiker som emigrerade till Sverige. Bakom hennes harmoniska fasad döljer sig en absurd, pricksäker och sylvass humor. Hon började med standup 2014 men har redan uppträtt på de flesta scener runtom i landet. Josefin skriver även humormanus för radio och frilansar som skådespelare för reklam och tv.

Med sig på scen denna kväll har de: Stefan Söderblom

MC Hans Carstensen

Ons 11/11, Felicia Tomala, Melody Farshin

november 8th, 2015

Felicia-Tomala-Headshot-640x960

Felicia Tomala är ren energi personifierad. En ung komiker som man bör hålla ögonen på.

Felicia startade sin stand-up karriär 2010 och har sedan dess stått på några av Sveriges men också New Yorks största scener. Under ett år utbildade hon sig till skådespelare på Lee Strasberg Theatre and Film Institute i New York. Hon förälskade sig i staden och dess humorscen så pass att hon stannade efter skolans slut för att ägna sig enbart åt stand up en tid.

Nu är Felicia tillbaka i Sverige och bjuder på sina speciella iakttagelser och höga energi på svenska scener. Hon är även aktuell med podcasten “2 Fruntimmer” där hon tillsammans med Therese Sandin pratar om stand up, humor, feminism, dagsaktuella händelser och hur livet behandlar en i allmänhet.
På årets Lund comedy festival hade hon premiär på sin show ”F-ordet”. En show där hon funderar över feminismens krångligheter och fallgropar samt glädjeämnen.
GASTA är mycket glada över att kunna presentera den roliga och begåvade Felicia Tomala på Å-krogens standup-scen.

Melody

Melody Farshin gjorde sin stand-up debut den 14 januari år 2008. Allt sedan dess har hon arbetat flitigt på sin karriär som komiker och konferencier och uppträder på de flesta stand-up klubbar I Sverige inklusive det anrika Norra Brunn. Hon har även hunnit turnera två gånger kring Sverige med Riksteatern och har synts på allt från Bolibompa till Comedy Central. Du har även hört henne på P3 Humorhimlen, Radio1, P4, P1 och Metropol.

Bortsett från stand-upen så engagerar hon sig starkt inom samhällsfrågor och använder humorn som sitt redskap då hon skapar satir. Hon brinner också starkt för människans rätt till jämställdhet. Melody är komikern som fyller både invandrar/kvinno-kvot på en och samma kväll. Att ignorera henne vore ingenting annat än politiskt inkorrekt!

Tobbe Ström är Örebroaren som gnäller lite, skämtar mycket och kan charma brallorna av vemsomhelst. Har även supportat flertalet av den svenska komikereliten. Tobbe har även en speciell talang för ordvitsar. Två gånger har han tagit sig till final i SM i ordvitsar och han är också en av författarna till boken ”Sveriges bästa ordvitsar”.

Med sig på scen har de också Hans Carstensen.

MarcusPalmART

Gäst MC för kvällen är Marcus Palm från Stockholm.